Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Friday, June 18, 2010

:. SUSAH KE NAK CHECK PAYUDARA SENDIRI? .:

Ermmm ilmu yang aku nak bagi ni tuk kaum wanita je k.. yang lelaki tu... x yah le baca..
tapi kalau nak wat tuk wife korang tu apa salahnyer... but yang masih bujang dilarang le wat kat aweks korang yer....










Pemeriksaan payudara yang perlu kita lakukan adalah mengikut peringkat umur..

1) WANITA > 20 Tahun : perlu membuat pemeriksaan sendiri setiap bulan

2) WANITA 20 - 40 tahun : perlu membuat pemeriksaan sekali setiap tiga tahun

3) WANITA > 40 tahun : perlu melakukan mamografi umum (base line)

4) WANITA > 50 tahun : perlu melakukan mamografi pada setiap tahun

5) WANITA < 50 tahun dan mempunyai keturunan yang mempunyai kanser perlu membuat pemeriksaan mamografi secara serius..

No comments: