Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Friday, March 23, 2012

:. Bagaimana Cara Sis Buat & Potong Huruf felt .:


selalu sis dapat soalan cam ne si potong huruf tuk felt kan..
so kali ni just nak share ler..
semua orang pun boleh buat..

  1. senang je.. mula2 kamu printkan tulisan yg kita nk daripada komputer..
  2. lepas tu tampal pada kertas dan potong lagi ( memang nampak leceh skit)
  3. lepas tu tekapkan kertas tu pada kain felt dengan keadaan huruf terbalik supaya kesan pensel atau pen nanti tak nampak ( ingat.. terbalikan huruf tu yer )
  4. kemudian potong le felt tadi , dan pastikan gunting dengan gunting yang tajam yer..

tu je rahsianya..

selamat mencuba ye :)


:. Bantal Panda Vs Froggy .:



suke sgt ngan bantal ni...
ade panda n froggy..
cute sangat hehhe

Wednesday, March 21, 2012

:. Angry Bird , Adam Punye :) .:


Hye... my name is Angry Bird!!
hehhe..
im not so good with angry bird..
just try..
dan inilah hasilnya..
so how?
hehehehe do you like it?
sis harap adam will like it... :)









Tuesday, March 20, 2012

:. Frame Panda N Froggy order from Mr Lozol .:



tetiba setelah wat frame n bantal panda ni.. rasa suka le plak wat mr panda ni..
cute le pulak kan..


ade jugak mrs froggy..
walau buat dengan muke fobia...
teruskan jugak..
huhu


dan inilah hasilnya..
nak order pun boleh..
jadi hadiah.. tuk yg tersayang..

Saturday, March 17, 2012

:. Tutorial How To Decorate Your Cake .:



video ni dapat dari youtube..
saje letak dlm blog.. khas untuk kawan sis yang sedang semangat nak buat cake... so leh guna tutorial ni untuk jadikan panduan yer.. huhuh nak tunggu sis yang buat entah bila le yer..

untuk Puan Shiela... selamat mencuba yer.. n jangan lupa bagi saya rasa tau hehehe :)

:. Kek BABY bukan Kek untuk BABY ; sanggup makan x? .:


biaser kiter buat kek untuk sambut hari jadi baby kiter..
tapi yang ni pelik..
kek bentuk baby..
hahah walaupun cute..
sanggup tak nk makan?
apatah lagi nak potong2 badan dia.. kepala dia tu...
wahhhaaa i x rela ok!!

Thursday, March 15, 2012

Sunday, March 11, 2012

:. Perginya Seorang Sahabat .:

video

hari ini kami di kejutkan dengan berita yng kurang baik.. perginya seorang rakan setugas kami.. En muhaizad mohammad.. atau kami selalu panggil abg ejat.. arwah satu unit dengan sis.. selalu ke mana2 dan program sama2... terasa sangat dengan pemergian beliau.. baru je hari khamis kelmarin arwah hantar kami ke sekolah untuk ceramah... macam tak sangka je..

bergurau2 dgn beliau rupanya buat kali terakhir.. tak tau apa lagi nak di kata...
arwah meninggalkan seorang seorang balu dan 3 orang anak... kita sama2 sedekahkan alfatihah buat beliau yer.. semoga rohnya dicucuri rahmat ...

Saturday, March 10, 2012

:. Tutorial : Cookis Felt Cute .:



hari tu sis ade bgi tutorial wat biskut ni kat dlm fb... yang ni plak dlm bentuk video... ehsan dari youtube..
sangat mudah kan....n kalau budak2 kecik pun leh cuba ni hehhehe .

:. Hadiah Paling Comel dari Suami... Sexy!!! .:




dapat hadiah tu kan memang satu benda yang menyeronokkan..
sape yang tak suka hadiah..
tapi selalu my hubby bagi hadiah time birthday atau ulang tahun perkahwinan..
tapi kali ni lain skit..

Hadiah ni sempena HARI WANITA..
huhuhu terharunya..
terasa dihargai..

semuanya seperti satu kejutan..
bila dia kejutkan aku yang tengah tido 'dan kata
" selamat hari wanita sayang..
huhuhuhuu
macam mimpi jer..
tq sayang..!!


Tuesday, March 6, 2012

:. Tutorial: Cake Chocolate... Yummyyy .:



selalu kiter tgk mcm susahnyer nak buat cake felt craft ni..
tapi bila tengok video tutorial dari youtube ni.. hurmm rasanya x lah susah sgt kan..
so untuk sesiapa yang suka benda2 yang comel.. jom kita try buat nak? nak? hehheeh layanzzz..

:. Cekak Comel, Harga Budget .:


hye semua..
sebelum ni ramai yang tanya sis x de jual cekak biase ke..
yang tak yah nama2 tu..
so ini adalah sample yang sempat sis buat
harga pengenalan sangat RUNTUH!!
kalau nak beli borong lagi best giler murahnyer..

comel kan

buat yang suka pink

merah menyala


yang ni adalah yang paling saya suka..
comel sangat..
kalau nak req warna lain2 pun boleh :)

Monday, March 5, 2012

:. Tutorial Rose Yang Sangat Cute .:



tutorial ni nampak rumit skit.. sebab banyak keje kena buat... tpi hasilnya... mak oiee!!!
sangat puas hati... sesuai tuk buat bunga telur tau..
meh le cuba...!!!

Sunday, March 4, 2012

Friday, March 2, 2012

:. Order T-Shirt Couple ... so Sweet!! .:


t-shirt couple..
order dari sorang teman di fb..
sis paling suka cupcake tu... sgt comey..



yg ni untuk boy

yang ni untuk gegurl