Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Sunday, June 27, 2010

:. Entry Utk Isteri Yang AntiBola : Resepi Bola Masak Kari .:


Ni entry untuk isteri2 yang AntiBola..
kalau yang suka bola tu sila duk tepi yer...
korang yang sakit aty... makan aty... atau dah x ade aty langsung dengan
suami2 anda yang 24 jam duk depan tv tgk bola tu..
boleh le cuba resepi aku ni untuk kita hidangkan pada suami2 kita yang giler bola tu..
x kira ler untuk lunch ke atau dinner ke..
kalau ade lebih wat sarapan pagi pun boleh makan ngan lempeng..

BAHAN2NYER :

  • Sebijik Bola ( x kisah le bola ape pun... janji nama dia bola ... jangan bola api sudah )
  • 1kg stokin busuk ( stokin ni x mau yg bersih k... dan kalau boleh stokin bekas suami pakai)
  • 2kg kasut boot ( yang ni jangan yg bersih... kalau boleh yang berlumpur2 lagi)
  • 1biji wisel
  • 2 batang tiang gol ( ditumbuk lumat)
  • 1kg rempah kari ( kalau x letak rempah kari bukan le kari namanya)
  • 12 biji kelapa parut ( diparut dengan sabut2 kelapanyer sekali )
CARA MEMASAK :
  • Masukkan ke semua bahan2 tadi ke dalam sebuah kawah..
  • panaskan hingga mendidih
  • kemudian hidangkan semasa panas buat suami kita yang sedang menonton bola..
Selamat Mencuba!!!


2 comments:

zati said...

muahahaha..resipi nie sesuai untuk makcik sye hahaha, atoiii

fndrocka said...

ini untuk para isteri yang 'rebel'

haha

Terbaru : Si Kacak Mengintai Dari Tirai Kamar