Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Friday, September 28, 2012

:. Id Holder Hello Kitty .:

 id holder hello kitty
1st time buat ni..
comey x hello kitty saya?
hihhi klau minat leh jer order..
sweet sgt tau.. kalau x nak jadikan id holder leh gantung kt keta letak gmbr pun boleh..
kalau ada yang minat beli borong pun boleh..
di alu-alukan.. hrga sgt special muahh...


Saturday, September 22, 2012

:. Brooch Kristal 2012 .:


New Stock Kristal Brooch
sangat cantik tau..
mengerlip je kalau tengok dari jauh..
hehehe sesuai  untuk yang nak kan glamour n elegant gitu..

nak beli skit2 boleh nak beli borong pun boleh..
kalau nk order leh singgah ke fb sis atau contact no kat atas tu yer :)

:. BoboiBoy & Yaya KArakter In Felt .:



alhamdulillah dapat sis siapkan karektar Boboiboy dan YAya ni..
wahhh memang ambik masa sangat nak membuatnya..
tersangat menduga iman saya..
apepun puas hati dengan hasilnya..



cuma tang mata si Yaya ni dah lari skit..
apepun tetap comei kan..
hehehehehe
masuk bakul angkat sendiri nampak..

:. Id Holder Pattern Awan Larat .:


Id holder ni sis cuba2 je buat..
asyik letak rama-rama dan bunga je so hari ni nak ubah skit..
yg ni konon2 design awan larat le kekekeek
entah jadi entah kan tidak le ni kan...
tapi di mata sis nampak cute le plak hehehe
PErasan seh..

ok untuk yang berminat nak order ok jom singah di fb sis atau contact no kat atas tu yer :)

:. Set Bantal Couple Merah Hitam .:


ALhamdulillah sis dapat siapkan order dak Daliela ni..
set bantal MErah + Hitam 
dan juga
ID HOlder
KEychain
tag nama

semuanya bertemakan Merah + Hitam..
warna memang cun kan
harga pun berpatutan tau..
dengar kata cik adik ni nak letak kat dalam keta dia..
wahh berseri2 keta beliau tu nanti yer..
ok untuk yang berminat jangan lupa singgah ke FB sis atau contact No kat atas tu yer..



Tuesday, September 18, 2012

:. Set Order Tema MERAH + HITAM .:


Warna merah dan hiltam memang menawan..
sepanjang sis bergiat dalam bidang felt craft ni
colour merah + hitam atau Pink + hitam paling banyak permintaan..



set yang ni termasuk
-id holder
-keychain
-tag nama

Thursday, September 13, 2012

:. Tutorial Decorate T-Shirt Wid Felt .:


Menghias T-shirt dengan Felt ni leh jadikan hobi yang bagus.. n jimat..
kenapa sis cakap jimat?
heheh sebab teknik ni yang selalu sis guna kalau ade tshirt anak2 yang terkena kotoran degil yang susah sangat nak tanggal..
letak le ape2 decoration kat bahagian yang kotor tu dengan felt..
hasilnya nampak macam baru..

kalau berminat leh tengok tutorial di bawah ni

KLIK SINI

:. TuTOrial Decorate Frame Wif Felt .:


sekali tengok je hati dah tertawan dengan Frame yang berhias Felt Rose macam ni..
sweet giler..
sesuai untuk dijadikan hadiah untuk yang tersayang..
nampak mcm rumit.. padahal buatnya senang sangat..

kalau sape2 berminat meh kita try nak..


JANGAN BERHENTI MENCUBA YER!!!

:. Tutorial Ribbon Flower .:


Comeynya..
new tutorial..
sangat senang untuk membuatnya..
cuma tulah late;y bz skit nak memulakan benda2 baru ni...
untuk sesiapa yang suka mencuba tutorial baru macam ni leh le try..

kalau berminat leh 


SELAMAT MENCUBA!!

Wednesday, September 12, 2012

:. Jualan Borong Rose Dua Tone Macam Pisang Panas .:


Salam.. hye all my dear..
mula2 sis nk ucapkan terima kasih pada kawan2 n customer yang dh shooping dengan sis sepanjang bulan ramadhan tu smpailah dlm bulan raya ni pun masih order lgi..
n tq gak pada customer2 tetap sis yang tak serik order hasil craft
walaupun kadang2 sis ni tercuai, terlewat, terleka 
heheheh namun korang masih setia..
muaccsss sayang korang

n nak kongsi dengan semua
wat masa ni antara item yang paling laris yang sis jual ialah brooch dua tone
yang biasenye sis jual dengan hrga borong dengan customer yang berniaga
atau memang saje2 nak beli banyak2 nk pakai sendiri nk penuhkan koleksi
atau ade jgk yang jadikan bunga rose dua tone ni sebagai DOOR GIFT atau BUNGA PENANGGAH
tq sangat2 yer..
kepada sesiapa yang berminat untuk dapatkan hrga borong leh hubungu sis di FB sis noie craft yer 
link di bawah ni








Tuesday, September 11, 2012

:. Tutorial Menghias Kasut Lama Dengan Bunga Satin .:


ewah.. ewah.. datang idea memalam buta nak modified skit kasut lama ni
cehh padahal x delah lama sgt pun hehehe

alatan perlu mudah jer..
1. Sepasang Kasut Lama
2. Bunga Satin ( kalau minat leh order dengan saya hehehe )
3. Glue GUn ( lama berjasa ni )


Langkah pertama.. tampal je bunga satin tu di depan kasut tu ikut citarasa kamu..
mcm sis x nak le banyak sgt ambik 3pcs jer..
yang ni sis gunakan saiz S je dlm diameter 2 cm je cm tu...


nak dah siap dah..
huhuhu x tau nape suka sgt tgk aksut ni..
tetiba terfikir plak nk beli lagi kasut cm ni
n nk design bunga lain2 plak..
tunggu je nanti yer..

Friday, September 7, 2012

:. Balang Berhias Versi Dulang Plak .:


kalau sebelum ni sis buat balang dan letakkan dalam bakul
sekarang versi dulang plak..
ramai gak yg suka versi dulang ni
simple tapi nampak kemas jer..
cute plak tu.. 



macam nilah gambar dulang yang telah di hias..


walaupun hari raya dah semakin berlalu
tapi alhamdulillah ade lagi order balang ni
semestinya bukan kegunaan sewaktu lebaran jer..
hari biase pun leh guna ni..

kalau berminat silalh order. yer hehehe...

Wednesday, September 5, 2012

:. Lagi Tutorial Rose Satin.. Awesome!!! .:


Lagi tutorial Rose Satin..
wahh cantik sangat.. sesuai tuk headband, wat cekak atau wat bunga tangan..
buat pun senang jer..

apa kata korang try yer..

untuk tutorial

:. Tutorial Silk Rose Satin With Ribbon .:




salam semua..
haaa ni lah tutorial bunga satin yang lama korang nak tu..
sis ni memang x sempat nak snap2 gmbr segala..
so ni sis bg tutorial yang sis gunakan sebagai rujukan...
share dengan korang semua..
wat pe nk lokek ilmu kan..
ni sebenarnya dapat dari web bahasa china ke korea aku pun x pasti..
yang pasti ada gambar so korang leh gunakan sebagai rujukan..
so apa lagi... kalau berani cubalah...
jangan lupa Like link ni yerr.. kalau x.. sis x nak bg lagi tutorial hehehehe..













Tuesday, September 4, 2012

:. Tutorial Ribbon Bow .:


Tutorial bunga dari ribbon ni sangat sesuai untuk diletakkan pada headband baby
tapi ada jugak teman2 yang gunakan bunga reben ini untuk diletakkan
sebagai bunga dada atau bunga penanggah..
cute jgk..

dibawah ni adalah link untuk tutorialnya..

:. Tutorial Bunga dari Butang .:


Cute je bunga ni
tak pernah terfikir butang pun leh jadi bunga yang comel kan..
cute sangat..
nak buat pun senang je ni...

apa kata korang cuba buat sendiri..
untuk jadikan aktiviti bersama anak2 pun ok..
suh anak kita yang buat sendiri..
mesti diaorang suka kan..

untuk cara membuatnya sila ke link di bawah k

:. Tutorial Rolled Paper Flower .:


Cantik tak Bunga dari kertas kat atas ni..
cantik sgt kan..
nak tau tak yg sebenarnya nak membuatnya pun senang giler..

kalau tak caya boleh tengok tutorial dia..

mcm mana nak tengok? ok silalah ke 

Link di bawah ni yer ..