Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Wednesday, July 5, 2017

:. Terima Kasih AADK Kota Tinggi .:

 Salam dari kejauhan... dari aku yang jauh di TAwau
act ambik masa 2 bulan kot untuk aku menulis tentang pemergian aku ke TAwau ni..
bukan apa tapi agaknya waktu tu terlalu sedih sampai otak aku blur nak menaip apapeun...

ni ada ruang dan masa skit
aku curi2 untuk menulis dlm blog yang dah lama bersarang ni heheheh
Aku start bertugas di AADK KOta Tinggi kira2  9tahun yg lalu , dlm bulan Ogos 2008.
sepatutnya aku di tempatkan di AADK Mersing tapi atas ehsan Pengarah JOhor masa tu aku dpt bertukar di Kota Tinggi sebab waktu tu en suami bekerja di Kulai kalau dari KOta tinggi masihlah dpt dia berulang alik.
Waktu mula melangkah masuk ke Aadk Kota mcm2 perasaan ada maklumlah waktu tu 1st time kot kerja kerajaan dan yang paling lucu aku sendiri blur lagi tentang tugas aku sebagai Pembantu Antidadah. Apalaj koje yng kena buat lepas tu pun still blur lagi. Waktu tu batch kami ramai antara yang aku masih ingt, Sheila, Ina, Yani, Maznah, abg yazid, arwah abg ijad, faizal, zarip, daus,hamdan,mahadi,wan hehehe x sure plak aku kalau ada nama yang aku tertinggal.
BAtch pertama kami adalah yang terbaek aku rasa sebab waktu tu sama2 blur, sama2 baru belajar.
tahun berganti tahun bulan berganti bulan bertambah ramai kawan2 .
SAtu pejabat rasa mcm satu family besar.
terlalu banyak nama kot untuk di sebut
mcm2 karenah hehehe... bos pun bertukar ganti
walaupun ada suara2 sumbang dari luar yang sok sek sok sek ckp mcm2 psl AADK kota tinggi tapi yg dh pernah duduk situ je yang tau BESTnya keje kt kota tau
semua sekepala mcm satu keluarga
kalau selisih faham skit2 tu biasalah kan..
Itulah sebab terbesar aku berat hati nak tinggalkan Kota tingi
dan walupun aku dh berada di Tawau tpi aku tetap berdoa semoga satu hari nanti aku dpt peluang utk kembali ke AADK Kota Tinggi.



dalam gambar ni
zidan,haslina, en razid dan hujung sebelah sini sheila


antara kawan2 di AADK Kota Tinggi tpi act ramai lagi yang x ada ni



tq bos, tq kawan2 yang belanja kek tuk aku dan joseph hari tu di majlis perpisahan kami

hahaha jgn korg tanya kenapa aku menunduk sebegitu..
of cozlah sedih babe

sempat jgk selfie yek


ermm rimdunya kat korang semua


en joseph org yang sama2 dapat tukar hari tu dia pindah ke kampung halamannya di Sarawak


hakak cover sedey ambiklah video kengkawan
tgklah si Ina tu betui2 fokus tu


huhu dapat gift dan surat cinta dari kawan2
thanks a lot semua

alhamdulillah dah 2 bulan aku di Tawau
so nak tau mcm mana cerita aku di tempat kerja baru?
kwn2 baru?
hehehe insyaallah next post aku share ye...

daaaa u alll

#lovekotatinggi
#kotatinggidalamkenangan

Monday, April 10, 2017

Pakej Ais Krim Goyang Johor




salam semua...
lama betul blog ni bersarang sis x update ape2
ni sebab ada service / produk baru ni kita kasi uplah skit story ye heheh

untuk sesiapa yang mencari khidmat Pakej Ais krim Goyang sekitar bandar KOta tinggi dan kawasan kampung kita Felda TEnggaroh atau yg berhampiran bolehlah hubungikami ye...
buat masa ni kita newbie lagi so agak terhadlah untuk terima tempahan ye

apepun sebagai promosi kita nak offer lah

untuk tempahan pakej 1000btg
sis akan bagi Free Cabutan Bertuah Softtoys untuk 20 hadiah!!!!
wahhh best kan...
tapi ni terhad ye...
siapa dulu dia dapat k

apepun jgn lupa hubungi kami
whassap : 0197869165 ( noie)
011129736685( izan)

Thursday, September 15, 2016

: Kostum Kigurumi Preloved .:

Dah lama tak menulis..
dah lama x jengah ke blog..
busy bebenor lahai gamaknya..
awal tahun hari tu ada jugak pasang niat tahun 2016 nak aktif semula berblog..
hancus hehehhe...
sekrang dah jadi ibu untuk 4 org cahaya mata.. dengan koje lagi dengan bisnes lagi..
kdg2 masa tuk diri sendiri pun x lah ckup mana..
tempahan untuk bunga telur dan doorgift masih dibuka macam biasa
cuma kuranglah nak mengupdate kat blognya..
alhamdulillah bisnes bundle pun dah bertambah rancak jugak..
just nak share hakak sekarang pun ada jual kostum atau lebih org panggil kostum kigurumi..
hok ada design binatanglah apelah tu..
kalau nak tgk contah atau design yang ada leh terjah 
fb sis : nur softtoys bundle
atau
ig : sis noie craft

whassap sis pun boleh
019-7869165








ini contoh2 design yang ada
yg lain tu masih bnyk lagi tau

apapun nanti leh whassap sis utk pertanyaan
nanti next post sis share gambar2 comel customer yg dh beli dengan sis.

Monday, January 11, 2016

: bunga telur botol susu .:


tempahan bunga telur  botol susu
order dari nazihah..
dengan tema biru kuning
utk tempahan
whassap : 0197869165

: Jualan Borong Softtoys Bundle .:


Berminat untuk mulakan bisnes sampingan dengan modal yang rendah?
boleh try bisnes Softoys bundle ni..
Alahamdulillah ramai yang dh mulakan dan rasa seronok dan dpt pulangan yang berbaloi..
MOdal serendah Rm100 untuk 10kg. harga x masuk postage.
kalau duduk sekitar Kota tinggi JOhor boleh COD je ngan sis lagi senang jimat pos hehehe
untuk yg borong ni tak ade pig n dog
kalau nk campur pig n dog sis blh bg 10kg : rm90 sahaja..
jom hubungi sis kalau berminat ye

Whassap : 0197869165






antara testimoni customer
tq u alls...

Wednesday, December 16, 2015

:. Jemputan dari Tv Alhijrah ke program "ASSALAMUALAIKUM" .:


alhamdulillah.. syukur..
dapat jemputan dari TV Alhijrah untuk program Assalamualaikun utk segmen DIY.
Teruja dan happy sgt nila Myza hubungi sis hari tu..
Gementar tu jangan ckplah
mcm2 perasaan ade
tapi syukurlah semua berjalan dgn lancar..
alhamdulillah..




nilah Azidah Mohamed pengacara yg bersama sis dlm segmen DIY tu..
te ye dear... ramah mesra sgt smpai hilang gugup sis


kenangan manis bebenor ni


mcm2 perassan tgk muka dlm tv eak


dua lgi pengacara hri tu tuk program Assalamualaikum
memang sporting abis



sementara tunggu turn nk live kita jadi penonton dulu ye..

Wednesday, October 28, 2015

Bunga Telur Stroller untuk Majlis Cukur Jambul


Ini adelah tempahan bunga telur stroller dari customer from Banting Selangor. Tq dear sudi jauh2 order dengan sis ye. Utk tempahan boleh hubungi sis di 
Fb: doorgift budget murah
Ig : sis noie craft
Whassap : 0197869165

# untuk makluman semua no whassap sis yg lama.tu dh x boleh guna ye pls guna no yang baru ni tq ye

Tuesday, June 16, 2015

:. Wedding tema Hello Kitty cute sgt .:


Comel x pengantin ni dengan Tema wedding Hello Kitty
hakakkkk sukeee sgt sebab  color pink
hehehe yang paling best my sweet dear ni order Bunga telur Hello Kitty dengan hakak...
sweet banget ni kan..
tq n tq again dear...
lain dari yang lain... comel plak tu






inilah rupa bunga telur felt design hello kitty yang beliau tempah dengan sis
untuk sesiapa yang berkenan boleh hubungi sis
fb : door gift budget murah
ig : sis noie craft
whassap : 0197467795

Thursday, June 11, 2015

:. Birthday Party Eisya tema frozen .:


tahun ni special skit tuk princess mama sorag ni..
nak celebrate beday dengan kawan2 dia katanya..
mama siap tempah banner khas tuk si princess





mama diy sendiri goodies beg tuk eisya
kata nk tema frozen so mama buatkan dengan gambar olaf tu...
apa lagi happy giler lah dia..


kami buat dua kali sambutan beday eisya..
satu pagi waktu pagi utk kwn2 sekolah eisya..
happylah si princess sebab kawan2 semua dtg umah..
tq ye cikgu n kawan2 yang sudi datang..
utk yang party pagi 
eisya pakai gaun ala2 princess Ana..


nilah dia princess Ana... @ princess eisya hehehehe


nampak x t shirt olaf tu?
hehehe tu mama diy sendiri dengan felt..
mula2 ayah segan gak nak pakai..
tapi bila dh pakai dia kata comel plak..
alamak dia plak terlebih teruja siap ajak kami semua selfie lagi...



abg iman dan abg akim mengada2 control macho dengan spec hitamnya...


ni antara kawan2 yg dtg hari ni
ade kakak nurul.. baby ammar.. kaka tira, fety , naurah n untie juli..
ramai lagi yg hadir tapi x sempt snap gambar semua hehe


malam ni eisya pakai dress ala2 princess Elsa plak..
siap selfie dengan kakak Tira lagi..


heheh tq Unle Sham, Uncle Zidan n Uncle faizal sudi dtg siap bawak hadiah lagi...


sukalah eisya makan dengan adik fety dia


candid photo..
org sibuk ambik gambar ayah sibuk on call
naseb baek mama x tarik tinge...

apapun terima kasih pada semua yg sudi datang..
yang x de dlm gambar ni
yg dtg bawak mcm2 hadiah..
memang terbaek semua...

love u alls!!

:. Balang Kuih Raya Berhias 2015 - Color Ungu .:


Tempahan dari customer seberang laut ni
set balang warna purple
awesome kan
sesiapa yg nak order utk tempahan hari raya ni bolehlah pm sis ye

utk tempahan
Whassap : 0197467795
fb : door gift budget murah
ig : sis noie craft



:. Doorgift Chopstick Murah rm1 .:


doorgift chopstick dengan harga budget
hanya rm1 dengan pembelian 100pcs ke atas
utk tempahan jangan memalu pm yek

utk tempahan
whassap : 0197467795
fb : door gift budget murah
ig : sis noie craft