Monday, November 19, 2018

:. Batu Seremban .:

Edit Posted by with No comments

aneka design comel batu seremban
sesuai juga untuk dijadikan doorgift atau cenderahati 
sangat comel
sape nak meh cpt pm whassap 
1pack rm2 (5biji)
yang nak beli secara borong batu seremban ni pun blh sis bgi less lagi harga nanti ye
bukan setakat untuk cenderahati blh jgk jual di bazar, sekolah atau kedai runcit...
Berminat whassap sis
0197869165
klik link ni terus 👇👇👇👇👇👇👇👇👇 www.wasap.my/60197869165

#batuseremban
#batusimban
#tawau
#sabah




Sunday, August 19, 2018

.: 10tahun Bersama :.

Edit Posted by with No comments


Pejam celik pejam celik macam mimpi k..
sekejap je dh 10 tahun kami bersama AADK
batch paling riuh rendah masa tu hahahha
dari badan kecik2 semua sampai sekarang dh jadi gebu gebas hahahahhaha...
batch pertama batch pertama kami AADK daerah Kota tinggi
Arwah abg ijat, abg yazid,zarip,daus,mahadi,hamdan,zarip,faizal,redhuan, gegurl2nya aku, ina, sheila, maznah ngan yani... apa tak riuh opis sekali masuk berbelas2 hahahahahha
tahun demi tahun sorang2 pergi tinggal aadk kota tinggi dan last tahun lepas aku punya turn plak tercampak ke AADK daerah Tawau...hahahahah apepun alhamdulillah...



waktu di AADk kota tinggi dapatlah rasa beberapa orang KD antaranyya Haji Busari, Puan Hajah Azlin, puan hasina , en sopian ,En mad, Puan Fiza dan ada ke yg tertinggal eak x ingt dah hahahaha..


Tahun 2017 sejarah baru buat aku sebab beralih tugas ke AADK Daerah Tawau..
tempat baru , suasana baru , pengalaman baru, kawan baru dan of coz bos barulah kan...
mula2 sebelum masuk keje aku memang dh rasa pasrah just hadap jelah dengan redha... buat keje macam biasa x apalah x ada kawan pun hahahaha ( ayat sedih tak)
then bila masuk AADk tawau ni alhamdulillah... maklumlah akak ni senang je dpt kawan... kategori mesra alam lah katakan.. dan sekrang dah setahun kat sini aku rasa mcm dh berpuluh tahun kat sini hehehhe... syukur pada Allah aku dikelilingi semua orang yang baik2 di tawau ni... bos baik. kawan2 baik x kisah dari unit mana bahkan akak PT aku pun sporting gila... driver ke KP ke semua memang ngam perangai... so itulah yang jadi kekuatan jgk untuk aku terus stay kat sini... selain dari pejabat x bnyk tempat yang blh buat aku happy kat sini hahahahah
kalau aku ada kuasa doraemon aku nak je satukan semua geng pjbt aadk kota dengan geng pjbt aadk tawau duduk satu bumbung hahahahaha... ko tgk tamak tak aku...


well gambar ni always jadi gambar fav aku sepanjang keje aadk sebab ni mcm gambar freshie kita org lah kan hahaha... zaman ngok ngek lagi lurus bendul kalau buat keje hahahha
korg tgklah betapa sememehnya muka kami semua ni..


yang ni pun awal2 lgi keje aadk jadi FAsi untuk kem sheild.. awal tak awal sgtlah sebab tgk sini zarip pun dah berisi bebenor hahahahha..
adoiiii rindunya nak pi kem dengan korg semua...

:. Welcome Ipar Duai .:

Edit Posted by with No comments


bila lama tak menulis hari tu..
banyak moment2 yang x sempat di upload
antaranya majlis perkahwinan tiga orang hero dalam keluarga kami...
alhamdulillah bertambah lagi ipar bertambah ceria dan bahagia hidup kami...


anak lelaki abah yang ke 4 menamatkan zaman bujangnya dengan adip ipar  kami yang cantik molek ni.... Siti Hapipah hehehe kami panggil dia Siti je..
orang Skudai Johor so taklah jauh sgt nak balik kampung kan...


anak ke 5 abah mak Yan telah menamatkan zaman bujangnya dgn gadis kecil molek Intan Shafikah orang Felda Tenggaroh 5... dekat je..
alhamdulillah kerja pun kat area tenggaroh je..


last sekali adik bongsu kami...
Azizan atau ucu bertemu jodoh dengan gadis comel manis dari Felda Tenggaroh dua Mira@amira ...
dengan ini berakhirlah anak2 bujang abah dan mak... semua dh selamat berumahtangga....



alhamdulillah rezeki aku dan keluarga dikurniakan semua adik2 ipar yang baik2...
tak kiralah lelaki ataupun perempuan...
hati pun senang bila dah tercampak jauh di sabah ni.. adik2 semua ada yang menjaga..
mungkin ini anugerah allah beri pada kami yang telah kehilangan mak abah sejak tahun 2007 yang lalu.. sebagai ganti diberikan kami semua adik2 ipar yang sangat faham dan serasi dengan keluarga kami hehehe... insyaallah next entry kita cite sorang gelagat adik2 ipar along ni ye...


:. Happy Belated Birthday Ina & Juli .:

Edit Posted by with 4 comments

Happy Belated beday kat dua2 bff kesayangan ni..
saje nak post entry birthday ni dalam blog supaya senang jadi kenangan hari tua nanti..

Untuk Ina @tatod Best @ haslina 
birthday pada 03hb Ogos hari tu semoga panjang umut dimurahkan rezeki selalu..
akak doakan ko cpt dapat timang cahaya mata...
walaupun ko selalu membebel macam mak nenek ...
selalu bising2 mcm mak2 hahahah tapi hidup sunyi tanpa ko tau...
aku memang suka buat ko membebel hahaha rasa mcm x lengkap hidup kalau x dpt buat ko bebel2 hahahaha...
Untuk Juli @ juliana @ sipanjang 
birthday pada 14hb ogos ... walaupun kita sama tahun lahir.. walaupun kalau ikutkan aku lagi muda bulan dari ko tapi aku redho setiap kali ko panggil aku kakak juli hahahah...
ko pun lebih kurang mcm ina jugak kuat bebel hhahahah memang takdir aku kot tuk dapat kawan2 semua kaki bebel hahahah....aku doakan ko juli panjang umur.... murah rezeki selalu..
di kelilingi kawan2 mcm korang buat aku selalu rasa x sunyi,
selalu rasa kuat untuk terus berdiri dan berlari dalam hidup..
korang selalu ada tiap kali jatuh bangun sedih happy hidup aku...
sempoga persahabatan kita berlima akan terus kekal hingga hujung nyawa..
walau semua dah berpisah tempat bertugas... ina she masih di kota tinggi, juli di batu pahat , nurul di pontian dan aku jauh tercampak di sabah... hehehe tapi x apa boleh kata hari2 jugak video call kan..
sayang korang...semoga persabatan atas landasan suci ni sentiasa diberkati Allah...

:. Cuti Yang Tak Cuti .:

Edit Posted by with No comments

Bukan selalu kena kerja hari Ahad..
Bukan selalu bawak anak pi opis...
ni lah dia pengorbanan berat hari ni...
bertabahlah ye...

malam tadi sempat standby masak bekal untuk kami hari ni..
nasi putih + rendang ayam..
yummmy...



Monday, August 13, 2018

Firash baru baik dari Chiken Pox

Edit Posted by with No comments



alhamdulillah setelah 2 minggu lebih firash dijangkiti chiken pox... skrg dh pulih sepenuhnya... sebelum kak eisya yang kena dulu pas tu jangkit plak kt firash... x apalah dah nak kena x leh nak elak
        naseblah firash ni jenis yang lasak tak susah nak jaga dia melainkan habit dia yg suka menggaru time gatal tu jelah... adatlah dh nama pun gatal meati nak garu kan..


oklah ni dah leh ketawa main


kalau pi kedai makan dah pandai mintak order sendiri ... x mau share plak tu makan..

Berjalan di Taman Arnab Kundasang Ranau

Edit Posted by with No comments
cuti sekolah yang lepas waktu family adik datang dari johor... kami ke kota belud sebab ada majlis kahwin adik sepupu...
dalam perjalanan tu singgah sekejap di rabbit village di kundasang ranau...
hehee act banyak lagi gambar sewaktu di sana... nanti sis akan update dalam entry yg lain ye... paling happy kt tempat ni si firash lah... memang dia x tau takut langsung... kalah kakak eisya yang awal2 dah nanges dah x mau dekat2 dengan arnab2 yg comel ni hehehe..
mama pun sebok nal berselfie jugaklah...
kakak mia pun teruja sgt tu
abg akim teruja lebih sampai baring2...
konon pose mcm model le tu...a
next entry nanti kita up gambar abg iman dgn dak eisya yang menanges tu ye...


apalah abg akim duk bebel kat rabbit2 tu

Open Order Tempahan Keychain

Edit Posted by with No comments

ada yang masih mencari doorgift utk majlis korang tak... leh try keychain love dari kain felt ni memang comel... harga pun muraj2 je tau... berminat blh whassap sis k 0197869165

Tempahan Bunga Telur

Edit Posted by with No comments


 Lama dah tak update tempahan customer.. ni kali kita update skit ye order customer dri semenanjung
50pcs bunga telur botol susu
100pcs bunga telur cupcake
tema pink putih dan kelabu...
harap customer suka ye...
untuk yang nak buat tempahan leh hubungi sis ye whassap je
0197869165

Rindu nak Berblogging

Edit Posted by with No comments

adoiii
lamanya tak berblogger sejak duduk tawau ni huhuhu... sampai kekok plak nak menulis ni hehehe..
meh kita mulakan entry pertama utk 2018 ni dgn kisah kami jalan2 cari makan tdi kat bandar tawau... act walau dh setahun lebih kami di sini , kami masih blur2 katak lagi tentang cari2 kedai makan yg best2 area sini... but port lepak kali ni not bad.. meriah... mcm2 adoooo... 
kebetulan en suami cuti niaga malam ni so kita ajak dia pi ngeteh kat sini...




kami lepak depan stall ni jual teh tarik then order kopok lekor rm3... teh tarik ni act letal cincau tpi oleh kerana kami anak beranak memang jakun skit x reti makan cincau so order teh tarik kosong jelah heheehe
en suami order coto makasar dua mangkuk kat stall yg lain... rasa dia not badlah tpi sebab aku berebut makan dgn dak firash so memanh x kenyang hahahaha


ni antara stall2 lain yg ada kt situ
banyak lagi beb x dan nak snap gmbr sebab dh lapar hahahaah.

budak dua org ni pandai dah order makan sendiri nak mee goreng ayam..
mama try jgk rasa tdi not bad lah sedap jgk hehehehe...

ok sape2 jalan-jalan makan angin kat tawau malam2 blh singgah sini senang je nak cari sebab lokasi ni berdepan dgn pantai dia atau orang sini panggil highway hehehehe...

Wednesday, July 5, 2017

:. Terima Kasih AADK Kota Tinggi .:

Edit Posted by with No comments
 Salam dari kejauhan... dari aku yang jauh di TAwau
act ambik masa 2 bulan kot untuk aku menulis tentang pemergian aku ke TAwau ni..
bukan apa tapi agaknya waktu tu terlalu sedih sampai otak aku blur nak menaip apapeun...

ni ada ruang dan masa skit
aku curi2 untuk menulis dlm blog yang dah lama bersarang ni heheheh
Aku start bertugas di AADK KOta Tinggi kira2  9tahun yg lalu , dlm bulan Ogos 2008.
sepatutnya aku di tempatkan di AADK Mersing tapi atas ehsan Pengarah JOhor masa tu aku dpt bertukar di Kota Tinggi sebab waktu tu en suami bekerja di Kulai kalau dari KOta tinggi masihlah dpt dia berulang alik.
Waktu mula melangkah masuk ke Aadk Kota mcm2 perasaan ada maklumlah waktu tu 1st time kot kerja kerajaan dan yang paling lucu aku sendiri blur lagi tentang tugas aku sebagai Pembantu Antidadah. Apalaj koje yng kena buat lepas tu pun still blur lagi. Waktu tu batch kami ramai antara yang aku masih ingt, Sheila, Ina, Yani, Maznah, abg yazid, arwah abg ijad, faizal, zarip, daus,hamdan,mahadi,wan hehehe x sure plak aku kalau ada nama yang aku tertinggal.
BAtch pertama kami adalah yang terbaek aku rasa sebab waktu tu sama2 blur, sama2 baru belajar.
tahun berganti tahun bulan berganti bulan bertambah ramai kawan2 .
SAtu pejabat rasa mcm satu family besar.
terlalu banyak nama kot untuk di sebut
mcm2 karenah hehehe... bos pun bertukar ganti
walaupun ada suara2 sumbang dari luar yang sok sek sok sek ckp mcm2 psl AADK kota tinggi tapi yg dh pernah duduk situ je yang tau BESTnya keje kt kota tau
semua sekepala mcm satu keluarga
kalau selisih faham skit2 tu biasalah kan..
Itulah sebab terbesar aku berat hati nak tinggalkan Kota tingi
dan walupun aku dh berada di Tawau tpi aku tetap berdoa semoga satu hari nanti aku dpt peluang utk kembali ke AADK Kota Tinggi.



dalam gambar ni
zidan,haslina, en razid dan hujung sebelah sini sheila


antara kawan2 di AADK Kota Tinggi tpi act ramai lagi yang x ada ni



tq bos, tq kawan2 yang belanja kek tuk aku dan joseph hari tu di majlis perpisahan kami

hahaha jgn korg tanya kenapa aku menunduk sebegitu..
of cozlah sedih babe

sempat jgk selfie yek


ermm rimdunya kat korang semua


en joseph org yang sama2 dapat tukar hari tu dia pindah ke kampung halamannya di Sarawak


hakak cover sedey ambiklah video kengkawan
tgklah si Ina tu betui2 fokus tu


huhu dapat gift dan surat cinta dari kawan2
thanks a lot semua

alhamdulillah dah 2 bulan aku di Tawau
so nak tau mcm mana cerita aku di tempat kerja baru?
kwn2 baru?
hehehe insyaallah next post aku share ye...

daaaa u alll

#lovekotatinggi
#kotatinggidalamkenangan

Monday, April 10, 2017

Pakej Ais Krim Goyang Johor

Edit Posted by with No comments



salam semua...
lama betul blog ni bersarang sis x update ape2
ni sebab ada service / produk baru ni kita kasi uplah skit story ye heheh

untuk sesiapa yang mencari khidmat Pakej Ais krim Goyang sekitar bandar KOta tinggi dan kawasan kampung kita Felda TEnggaroh atau yg berhampiran bolehlah hubungikami ye...
buat masa ni kita newbie lagi so agak terhadlah untuk terima tempahan ye

apepun sebagai promosi kita nak offer lah

untuk tempahan pakej 1000btg
sis akan bagi Free Cabutan Bertuah Softtoys untuk 20 hadiah!!!!
wahhh best kan...
tapi ni terhad ye...
siapa dulu dia dapat k

apepun jgn lupa hubungi kami
whassap : 0197869165 ( noie)
011129736685( izan)

Thursday, September 15, 2016

: Kostum Kigurumi Preloved .:

Edit Posted by with No comments
Dah lama tak menulis..
dah lama x jengah ke blog..
busy bebenor lahai gamaknya..
awal tahun hari tu ada jugak pasang niat tahun 2016 nak aktif semula berblog..
hancus hehehhe...
sekrang dah jadi ibu untuk 4 org cahaya mata.. dengan koje lagi dengan bisnes lagi..
kdg2 masa tuk diri sendiri pun x lah ckup mana..
tempahan untuk bunga telur dan doorgift masih dibuka macam biasa
cuma kuranglah nak mengupdate kat blognya..
alhamdulillah bisnes bundle pun dah bertambah rancak jugak..
just nak share hakak sekarang pun ada jual kostum atau lebih org panggil kostum kigurumi..
hok ada design binatanglah apelah tu..
kalau nak tgk contah atau design yang ada leh terjah 
fb sis : nur softtoys bundle
atau
ig : sis noie craft

whassap sis pun boleh
019-7869165








ini contoh2 design yang ada
yg lain tu masih bnyk lagi tau

apapun nanti leh whassap sis utk pertanyaan
nanti next post sis share gambar2 comel customer yg dh beli dengan sis.