Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Monday, February 15, 2010

:. Remaja Di Tanam Hidup2 di Tanjung Leman Mersing .: (contest Cik Ratu)


'Create

********************************************************************
Tak sengaja hari ni ternampak contest cerita melalui gambar yang dianjurkan oleh Cik Cinta Si Ratu di linknya
so tetiba le berminat nak selitkan aku punyer entry ni..
entry lawak ni dah buat dari hari tu tapi harap2 di terimalah oleh Cik ratu kiter
setelah diedit mengikut syarat2nyer...
bagi korang yang nak joint contest ni leh le.. tarikh tutup samapai 23 Feb 2010 ni..
Cam ne nak joint senang jer...
1-korang just tepek je gambar yang memberi kenangan paling bermakna pada korang @ gambar yang terselit kisah menarik contohnye kelakar,sedih,geram n macam2 lagi kat blog korang k.
2-pastu cerite la sikit kisah / kenangan di sebalik gambar tu.then,publish entry tu.senang kan?
3-tp tp tp...jgn lupe tinggalkan link entry korang tu ye.paste je kat ruang komen.
4-semua org yang mempunyai blog boleh menyertai contest ini tanpa mengira jantina.
5-pemenang akan menerima hadiah misteri dari adibah(aku la tu!)
6-tarikh tutup peraduan akan diberitahu kemudian. =)


syarat-syaratnye?


  • anda perlu copy html banner dan paste kan di blog anda

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!


  • letak link blog ini dalam blog list anda =p
  • follow blog ini =) (tq!)
  • wat entry pasal kisah disebalik gambar korang tu n jgn lupe link kan kat blog ni ye.ajak la kawan2 join.teringin jugak nak baca kisah2 menarik anda semua =)
(psttt ni aku copy dari cik RATU punyer link jer hehehehhehe)

OK2 NI LER ENTRY YANG AKU NAK SELITKAN TU... CERITA NI TENTANG KAMI SEKELUARGA SEWAKTU BERKELAH DI TANJUNG LEMAN MERSING... APAPUN LAYANNNNZZZZZZZ









Manusia di tanam hidup2 adalah satu perbuatan yang kejam.
Apa lagi sekiranya ia berlaku di depan mata kita sendiri..
Takut..
Seram..
Mengerikan..
Menyayat hati...
Memilukan...
Semua perasaan tu bermain difikiran kita
Baru2 ini seorang remaja berusia 15 tahun atau lebih dikenali dengan nama
“AZIZAN POYO”
telah ditanam hidup2 oleh kakaknya sendiri iaitu
“RAHAYU JEBENG”
kerana telah memakan telur ikan keli yang telah semalam di simpannya..
akibat terlalu marah si kakak bersama seorang lagi temannya “DILLA”
telah membawa Azizan ke Tanjung Leman Mersing dan menanamnya hidup2..
Walaupun adik lelakinya telah merayu2 berulang kali tetapi si kakak tetap berkeras hati untuk menanam adiknya kandungnya itu..
walau bagaimanapun si mangsa dapat menyelamatkan diri selepas itu dengan bantuan 2 orang kanak2 iaitu anak saudara beliau sendiri iaitu
“LUQMAN HAKIMI & NUR IMAN SAFRI”
Rahayu dan Dila telah di bawa ke rumah ketua kampung untuk tindakan selanjutnya..


Rahayu Jebeng & Dilla... yang bertindak kejam dengan mengorek hidung Azizan setelah mangsa di tanam... hampeh tui..


Lihatlah betapa kejamnyer kakak mangsa.. siap menduduki adiknya sendiri.. sambil diketawakn oleh Dila.. manakala Luqman Hakimi (berbaju merah) sedang berusaha mengorek pasir tersebut

seorang lagi hero iaitu Nur Iman Safri telah cuba untuk dirasuah oleh Rahayu tetapi nampaknya beliau gagal...

7 comments:

PrinCe_TopEx said...

waduh2...
kejam sungguh..
hahahahha..

just call me uncle said...

uncle ingat apa tadi..masuk umah ni tahan nafas jer nak tgk mayat tu sekaliii terkena daaaa

noor afzan said...

dah agak dah..
tanam cenggini rupanya..hak2.

~ نورحياتي ~ said...

wahhh..
beshnyerr men tanam2 org..
hahahaha..

noie said...

hehehhee.... jangan mare haaaa

cinta sang ratu... said...

serius cuak bace tajuk di atas..cesss..kejam sungguh..hehehe
thanks join contest..bestnye berkelah kat pantai..tp skang musim panas..nnt itam.hehe

.:: Miu Miu ::. said...

wahhh bestnya pegi pantai!