Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Thursday, October 28, 2010

:. Bila Pangkat Dan Darjat Jadi Yang Utama .:




Bila bercakap mengenai pangkat dan darjat..
kita mesti membayangkan tentang cerita orang dulu-dulu..
era zaman mak dara dan kasim selamat..
era zaman laila dan majnun...
tapi di zaman moden ni...
kisah dua darjat ni pun masih wujud lagi..
kisah orang kaya dan orang miskin...
kisah hartawan dan peminta sedekah..
kisah cinta terhalang kerna darjat yang berbeza...
kadang kala kedudukannya tu tidaklah serendah mana..
kerja pun kerja tetap jugak..
ada kereta dan rumah tempat berteduh jugakk..
tapi..
rumah hanya rumah kos sederhana..
kereta pulak.. hanya sekadar kereta buatan malaysia...
kerna sebab itu pun pinangan boleh direject!..
hehehe
dunia... dunia...

5 comments:

ardinihumaira said...

sobsss.. dni nanti nak beli kancil 4th hand je.. ado tak orang nak wat menantu.. :'(

...etiey erywan♥ said...

apabila memandang darjat semata- mata...hidpnya insyllh tak ke mana. life is karma..cakap je dengan orag tu... bg dia paham sket

kakyong said...

xper.. bior direject oleh mereka yg pandey menghargai kita... drp hidup dgn depa & dipijak2 kan kendian hari... lagi haru...

buat yg pinangan di tolak tu.. pasti ade calon lain yg terbaik direservekan untuk anda... usah putus asa..

miss nafira(myeryn) said...

wuu..scary tgk pic tuh..
arap2 x dpt husband 'super sehat' cmtu.hehe

deena farhana said...

slm kenal :)