Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Tuesday, October 5, 2010

:. SAKIT HATY BETUL DENGAN ORANG TU YANG TAK BERADAB SOPAN .:


aku memang hangin sangat ni!
pantang aku bila jumpa dengan orang yang tak beradab sopan ni..
masalahnya kalau budak2 tu satu hal ler..
ni orang tua.. sebaya dengan atuk aku kot!!
kalau budak-budak mau je aku cekik2 leher dia..
fuhhhhh~~~~~
( tarik nafas jap )

"

"

aku ni baru balik mengeteh makan roti canai kat kedai mamak dengan hubby aku..
sedang seronok2 aku mengadap roti canai cecah susu tu tetiba datang sorang pak cik..
duduk depan je dengan meja kami..
duduk tak sampai dua minit..
dia dah terjerit2 maki budak yang ambik order tu..
kuat plak tu dia tengking..
kesian budak2 tu terpinga-pinga..
aku yang meja dekat dia pun macam nak tersedak roti kat tekak..
eeee geramnyer aku..
tak reti berbahasa sungguh pak cik tu..

aku agak dia macam mabuk ler..
( dia bukan berbangsa melayu kot... tgk dari fizikal dia ler )
entah berapa botol dia minum le tu agaknyer..
ermm..
aku memang hilang mood terus nak makan..
( tapi siap tapau roti canai 2 keping tu )

pengajarannyer kat sini tak kira le orang tua ke muda..
jaga bahasa kita..
adab sopan bila berbicara..
kan bahasa melambangkan bangsa..

5 comments:

Zila a.k.a Ka-Ching said...

camtu skali eyh...mgg bleh membantutkan selera...

ozzy said...

bukan kita je hilang selera nak makan..anak2 pun x takut & hilang selera.

.s.o.f.i.a. said...

mabuk teruk sangat kot......
(cuba berpikiran positif..... he he...)

Nur Hawa Mohd Zin said...

bile anak muda tak berbudi bahasa mereka marah..kalu yang golongan mereka...hah sape nak marah???

ekinashikin said...

eeee...x suka org mcm tu..mcm best je..pada hal sama je dia dgn org lain..nk layanan lebih2 plak(oppsss...ter 'emo' plak)