Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Saturday, October 16, 2010

:. Tulisan Setajam Pisau .:

Kebiasaannya kita dengar lidah setajam pisau..
tapi yang ni lain le plak..
tulisan setajam pisau..

ermmm...
tak kan korang pelik kot..
tulisan tajam yang penuh dengan kata-kata berbisa..
walaupun tanpa suara ianya mampu melukakan hati orang lain..
ianya mampu menghiris hati orang lain..
sebenarnya tak salah bagi aku jika kita nak menulis untuk menegur seseeorang..
tetapi yang jadi masalah bila kata-kata kita itu terlalu kasar untuk dikategorikan sebagai teguran...

mungkin hati kita berkata..
lantak ler.. janji aku puas hati..
tapi pernah tak terfikir akibat dari penulisan kita itu akan menghuru harakan orang lain?..

k ler... buat sape yg tak faham ape yang tulis ni..
faham2 kan lah yer..
sebab aku ni dah melalut2 menjelang subuh ni..
ntah ape2 je ler yer


5 comments:

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

menjelang subuh ke? hihi.

ardinihumaira said...

kalo tulis siap hambur kata2 kesat memang boleh buat orang lain sakit hati kan... hu

░♥si lampu neon♥░ said...

tulisan yang tajam seperti pisau banyak nye leh dibaca kat facebook! lol

suzzsuzie said...

ala..pejam mata pekakkan telinga...memang tulisan setajam pisau ni mengguris tp kita berhak utk tak membacanya...ni mesti kes tak leh tidur smpai subuh

Bayu Kenangan said...

kadang kala dengan tulisan boleh buat kita terluka