Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Thursday, August 5, 2010

:. Apa Itu Tokek ? .:



Apa itu TOKEK ?
TOKEK adalah sejenis cicak besar yang berupa seperti mengkarung

ermm... binatang yang tengah hot sekarang ni..
katanya harganya mahal..
ade jugak yang mengatakan TOKEK ni boleh mengubati penyakit HIV..







Harga TOKEK katanya boleh mencecah hingga ke jutaan ringgit..
benar ke??




TOKEK juga suka menggigit katanya ler..
so.. hati2 kalau anda berniat untuk menangkapnyer



Menurut kepercayaan orang Indonesia pula..
Tokek selalunya dikaitkan sebagai binatang yang suka berdamping dengan hantu..








10 comments:

peaNut said...

geli tengok binatang ni...tp,,cantek jugak kalau d teliti tubuh bdn dia tu...

sI tEDI said...

erk! goli den!
masa sek rendah dulu ada kawan yg di panggil tokek! :))

iddinm said...

Saya suka tokek... tokek memang boleh membuatkan seseorang itu kaya sekelip mata..

Marlina Roslee said...

Geli lah bile tgk cicak nie...

noie said...

tgk memang geli.. tapi kata orang kalau jual leh kaya tau.. entah yer ntah tidak le hehe

.:: Miu Miu ::. said...

cicak besar!!

AyuE SurihanyOt said...

kwan aku penah crita pasal tokek ni..hoho geli la mak..

Anzur Anuar said...

serius geli. tapi kalau dapat, sapa xnak kan. haha.

Entry terbaru: Blogger vs Wordpress

Tokey Tokek said...

tokek, price market now: 1kg=rm4juta

Tokek Sabah said...

Salam Kenal.
Tentang harga Tokek yang mahal berjuta tu memang benar. Kawan saya ada jual tokek dia seberat lebih 400gm seekor. Dia ada empat ekor dan setiap seekor dibeli dengan harga sejuta. Dia dah berhenti kerja sebagai kerani dan sibuk mencari tokek di dalam hutan sekarang.

Daripada:
Zezebel.