Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Wednesday, September 15, 2010

:. Aku Budak Baru Belajar Tarik Traffik Ke Blog .:

Seronok dan teruja bila baca di blog senior2 blogger yang kata blog dia org boleh capai
1000+++ traffik sehari..
mak oi.. ada yang 4000 pun ade tau..
alahai aku ni nak capai 400 sehari pun perit tau..
tapi alhamdulillah sejak dua menjak ni traffik blog aku boleh capai 100++ keatas sehari walaupun aku x update blog.. kalau rajin berblogwalking leh capai 4oo gak.. tu pun nasib2 le..
kalau dulu2 nak tarik 50 sehari pun perit tau..

ni semua berkat aku rajin memfollow dan bertegur sape dengan kawan2 blogger..
tq yer kawan2 yang rajin menyinggah ke teratak buruk hamba ni..


Blogwalking pun satu teknik yang bagus gak untuk menarik traffic ke blog kita..
tapi tu kira secara x natural le kan..
time ade masa rajin berblogwalking boleh le dapat traffik banyak tapi time busy x ade masa menurun le traffik tu..

satu teknik yang aku rasa bagus adalah buat entry mengikut perkembangan semasa..
contohnya sekarang ni tengah hangat isu
KES PEMBUNUHAN SOSILAWATI LAWIYA
ataupun sebelum ni sibuk dengan isu
DOWNLOAD VIDEO AREIL & LUNA
sebab isu2 yang hangat nilah yang orang cari di internet untuk dapatkan maklumat semasa..

selain dari tu kalau kita rajin bagi komen kat blog kawan2 pun ade bagusnya jugak..
bila orang tengok kita komen power2 orang yang baca mesti nak tengok blog si pengkomen tu..
heheeheh tapi teknik ni kadang je aku buat..
sebab line aku ni slow giler..
nak mengkomen pun susah...

apepun aku ni masih terlalu kerdil nak dibandingkan dengan otai2 kita yang leh capai ribu2 sehari tu... aduhai ntah bilalah aku nak capai tahap macam dia orang tu..

apepun aku sentiasa nak belajar bagaimana cara nak memantapkan blog aku ni..
kalau ade otai2 yang baca entry ni..
( cehh perasan.. ade ke otai nak jengah blog buruk ni)
boleh le kongsi2 sikit tips dengan kami blogger2 mentah ni...

adiossss!!!!!




4 comments:

AiDa AzRyN said...

Hehe~ isu kena best,terbaru dan hangat.. baru ramai orang kunjung.. :)

noie said...

betui tu cik aida.. saya setuju sesangat... tapi bukan mudah nakw at isu2 hangat ni... takut tersama dengan orang laibn punyer hehehehe

Lizzie Yasmin said...

isu meletup mesti naffnang meletup jgk...

shark said...

same2 ler kita br nk blaja