Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Tuesday, May 18, 2010

:. TENGGAROH 6 : Kawan Lama Maut Dalam Kemalangan .:

Tenggaroh 6 : Pagi tadi aku dikejutkan dengan berita yang seorang kawan sekolah aku dulu telah ditimpa kemalangan dan telah meninggal dunia.
Beliau ialah Hairul Rizan Bin Hamid yang tinggal sekampung ngan aku di Felda Tenggaroh 6 ni..
sebenarnya dah lama aku tak jumpa dia..
ade jugaklah dulu terserempak dengan dia beberapa kali..
last aku ingat dia masa tu dia ngan mak dia bawak anak sedara dia datang rumah aku berurut dengan arwah nenek.. pas tu aku tak jumpa dia lagi...
punca kemalangan aku tak berapa nak pasti.. tapi menurut adik aku yang pergi menziarah di hospital Kulai dimana jenazahnya di bawa, beliau menunggang motosikal, dan apabila di jumpai di Kempas beliau telah pun meninggal dunia dan kemudian mayatnya di bawa ke Hospital temenggong Sri Maharaja Tun Ibrahim Kulaijaya..
dan sekarang kaum keluarga dan jiran tetangga masih menunggu jenazah di bawa pulang ke tenggaroh 6.. untuk disemadikan di sini..
Marilah kita sama-sama sedekahkah al Fatihah kepada roh beliau agar rohnya di tempatkan di samping orang2 yang beriman... aminnn...

4 comments:

fellachubby said...

Innalillah....x sngka aku Ajan pegi tetibe... Aku ast jmpa masa dia masuk spital dlu operate... Tp dh berkurun la... Itu la...jnji Allah x siapa boleh halang... Moga rohnye bersama org beriman... Al-fatehah...

Anonymous said...

mmm... takziah wat dia n famili... khairul rizan tu sebaya ngan kita ye noi? kurus2 tinggi ye? kalau btl aku mcm knl... x sangka.. aku dr form 4 dah x nmpk dia dah... :(

-maria-

noie said...

fella : tu le fella yang dikatakan ajal maut di tangan tuhan.. semuanya x di duga..
maria : aaah sebaya kita maria... aaah orgnyer kurus tinggi...

Ieda Al-Habsyi said...

innalillah...semoga rohnya aman disana...