Pages

Monday, January 31, 2011

:. Banjir Kota Tinggi Banjir Ofis Kami .:



air kat sungai kota dah mulai naik nampaknyer..


tengok tu.. dah nak cecah jambatan dah tu..


pandangan awal pagi dari depan opis kami..


hamboie cik zarif..
tak toleh belakang lagi dah huhuhuhu..



kaki melangkah meredah banjir...


amboie.. sampai aty tak tumpangkan saya yer..
hehehehhe


langkah berjaga2 dah ni

hujan pun tak henti2 nampaknyer..


sempat pose lagi tu hehehhe

alahai kesiannyer


semua staff dah berkumpul kt opis masa ni


sampai muncung mulut tu haa..
rajin leman ngan abg yazid ni kekeke..


opis kami yang sendat dan padat heheheh

:. SK Felda Tenggaroh 6 Dalam Kenangan .:

SK FELDA TENGGAROH 6



Hujan2 sejuk2 macam ni tetiba teringatkan sekolah lama aku..
sekolah rendah ler terutamanya..
Sk Felda Tenggaroh 6
( dengan bangganyer tu sebut)

sayang sgt sekolah aku ni..
kat sini le mula2 aku kenal dunia alam persekolahan..
kdg2 heran tgk sesetengah orang tu
malu nak sebut bekas sekolah dia sendiri...
meh aku nak citer kat korang sedikit sebanyak mengenai SK Felda Tenggaroh 6 ni..
( ikhsan dari Web SKT6 )

Dua puluh dua tahun yang lalu, iaitu pada 1 Januari 1987 sebuah sekolah rendah telah ditubuhkan di rancangan Felda ini. Ia mempunyai 3 blok bangunan setingakat mengandungi 7 buah bilik darjah, sebuha perpustakaan, sebuah bilik guru, ruang pejabat dan kantin.

Sekolah ini mula beroperasi 2 sesi dengan kapasiti murid seramai 156 orang dan tenaga pengajar seramai 10 orang lepasan maktab.

Persatuan Ibubapa dan Guru (PIBG) telah ditubuhkan pada 1 Januari 1988. Ia telah didaftarkan di bawah Akta Pelajaran 1961.

SKT 6 telah menerima bangunan baru iaitu 2 blok bangunan 2 tingkat di bawah peruntukan pembangunan pendidikan dan mempunyai 13 buah bilik darjah, sebuah perpustakaan dan sebuah pusat sumber. Selain itu, bangunan ini juga telah menempatkan bilik guru, surau, bilik SPBT pejabat dan stor.


cikgu yang paling aku tak leh lupa ramaiii..
terutama cikgu norhabsah kasdi, cikgu yati, cikgu shahdan. teacher aishah, teacer normah,
cikgu azmi, cikgu salleh, cikgu saipul, uztazah habibah, cikgu ahmad,
wiiiirrrrrr ramai lagi ler..
tak terkira kekekke..

ok next entry ade masa aku citer plak..
kes2 yang aku pernh buat di sekolah..
hahahahaha..
nakal ni tau x..

:. Air Dah Mula Naik .:

Pagi ni sampai je opis..
terkedu seketika bila tgk sungai depan opis aku tu..
mak oi air sungai dah mulai naik...
standby!!!


malam tadi lepas hantar Afiq ke ICU HSA terus singgah pi opis..
kira-kira kui 1 macam tu..
tapi air sungai still rendah lagi..
apepun terharu bila tengok kawan2 opis yang bermalam di opis..
semangat keopisan betui dia orang..
syabas!! kawan2..

pagi ni kami semua dah kena bersiap sedia..
kalau jadi ape2 kena le angkut semua barang kat opis ni...
budak2 unit lain dah mula angkut barang mereka..
kami masih lagi standby!!
wah ni kalau banjir...
hancus!!!!

tapi berserah dan redha je lah..
nanti aku ambik gambar sungai kat sini yer..
now x sempat ler..

adiosss !!!!!!!!!!
Sunday, January 30, 2011

:. Koleksi Gambar Lisa Surihani Vs Mia Sara .:

Ok saje nak kasi tgk korang
( walaupun sebenarnya korg dh biase tgk )
gambar2 comey lisa rurihani dan mia sara
kalau aku suh korang undi le kan..
gambar no berapa agaknyer yg paling comey??


1.


2.

3.

4.




5.

6.

7.

8.

wahhh.. semua comey.. tapi aku paling suka no 7 tu...
cute banget!!
Friday, January 28, 2011

:. Blog Baru!.. jom Support!! .


http://eisya-syafyra-craft.blogspot.com/



JOM KAWAN2 YANG BUDIMAN..
KITA SUPPORT BLOG BARU NI...
FOLLOW RAMAI2..

"


"



"








EISYA CRAFT

MEH LE SOKONG YER..
jasa baik korang aku ucapkan terima kasih
muaaaaaaahhhhhh!!!!



:. Blog Aku Dah Gila!! .:


GILA!!
GILA!!!
GILA!!!
GILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Apasal ntah dengan blog aku ni
APSL POST AKULEH JADI DUA KALI NI...
SIOT TUL LAAAA..
NI LE AKIBAT GATAL2 PI TUKAR TEMPLATE TADI...
AMARAH BETUL LER!!!!!

:. Happy Beday Sheila .



Happy Beday to my sweet friend..


I hope you have an
extra-special day!!
After the year you've been thru
you need a BIG celebration!!
Thanks for your friendship!
May Allah bless you!
~♥~ ~♥~ ~♥~


:. Tahniah Abg Izan Dapat Baby Baru! .:


Morning Allz..
semoga kiter semua diberkati di pagi Jumaat yang mulia ni yer..
ok ni nak citer skit..
pasal Sorang Kawan Merangkap Abg dah buat aku..
yang baru je dianugerahkan baby ke-3..
wah tahniah2..
Baby comey ni nama dia..

Nurul As Syiqin Binti Shahrizan..
lahir pada 19.01.2011
di HTAA Kuantan, Pahang...
tahniah untuk abg izan dan isteri yer,...
tahniah gak tuk En Talip dan Cik Ani sebab dapat cucu baru yang comey..
jauh sgt kt Kuantan..
kalau x leh gak terjah...

peluk cium ti As Syiqin..
Muahhh!!
Thursday, January 27, 2011

:. Lalalalala .:

Keseronokan terserlah..
ntah ape yang di buatnyer...
mangun pepagi dah tersenyum2 sendiri...

happy kot..
ape2 je lah..
yang penting pagi tadi semua berjalan lancar..
walaupun ade satu yang terbantut..
still smile :)



Wednesday, January 26, 2011

:. 18 Januari 2011 Bertugas Sambil Berjalan .:

18 jan yang baru berlalu..
aku, zura, abg yazid, abg ejad dan pilot kami En Sham ke Kg Johor Lama..
apa lagi ade program ler..
meriah gak kat sana..
Tq so much pada KEJORA sebab sudi menjemput kami yer..

ni gerakan mencari..
monyet yang hilang..
sampai senget2 badan abg yazid ngan wak...


masih x jumpa pagi nampaknyer..
hahahahaha..


mencari di bukit bukau le plak..
ni le bukit untuk penggambaran Magika..
( tulun jgn percaya k .. hehehehe )



maaf yer.. gambar terpaksa di edit sedikit..
sebab ade sensor nyer!!


yang ni aku kurang pasti pose gaya ape..


orang nak ambik gambor..
dia nak ambik gambor gak..
kekekekke


alahai ayunyer....



erkk..
yang ni macam tengah tengok TOKEK..
kakakkaka



keduanya kerja snap ambik gambar jer..
hahahhaha..
ni foto curi2 kami di Muzium Johor Lama


pose depan sungai Johor..
tantek!!..





ni ler cik Puan Zura..
ketua unit kami yang dah macam kembar dengan kamera..
koje ambik gambor 24 jam..
kekekeke..
layan je ler zura...



erk..
still berposing..
dan aku hanya mampu tumpang setengah mangkuk hehehehe..
Tuesday, January 25, 2011

:. MALWARE DETECT :TOLONG AKU!! .:

kenapa agaknyer...
bila aku openje blog aku asyik keluar
MALWARE DETECT!!
apa kes ni?????
tension betul..
sape leh tolong ea????

TENSIONNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:. Sejarah Facebook .:


Aku ni bukan ler terror sangat bab2 Fb ni..
juz nak share skit info mengenai Facebook ni..
tenu ramai yang dah tahu..
so.. ni kira untuk korang2 yang belum tahu tu yer..

Facebook ni mulai menjadi sebutan pada tahun 2004. Facebook di asaskan oleh
Mark Zuckerberg bersama tiga rakan serumahnya
Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz dan Chris Hughes.
Agak2 bagaimana nama Facebook ni tercipta ea?
Mengikut apa yang aku baca Facebook ni sebenarnya berasal daripada nama timang-timangan yang digunakan untuk buku-buku yang diserahkan oleh pihak pentadbiran universiti untuk penuntutnya terutama di Amerika Syarikat. Ia diserahkan pada permulaan tahun pembelajaran akademik dengan tujuan untuk membantu penuntut saling mengenali antara satu sama lain.
Pada awalnya keahliannya hanya terhad kepada penuntut Universiti Harvard dan kemudiannya ia tersebar ke kolej2 lain di kawasan Boston, Liga Ivy dan Universiti Stanford.
Fb kini terus berkembang sehingga kini ianya boleh digunakan oleh sesiapa sahaja yang berumur 13 tahun ke atas. Apa yang aku tahu kini web ini telah dianggotai lebih 400 juta pengguna yang aktif dari seluruh dunia..
ntah2 sekarang ni dah makin lebih kot..


Korang macam mana?
ade tak akaun Fb?
hehehe kalau ade.. meh le add aku yer..
teddy_bear81@ymail.com
Monday, January 24, 2011

:. Ada Air Mata Duka Di Matanya .:


tadi terlihat seseorang..
kasihan melihat wajahnya..
yang menutupi seribu satu kesengsaraan..

aku tahu di hatinya menyimpan..
segala rasa menjeruk jiwa..
tabah dan bersabarlah teman..
kerana aku akan selalu mendoakan..
kebahagiaan kau..

jangan menangis lagi..
kerna aku percaya..
akan ada cahaya buat selepas ini..

Sunday, January 23, 2011

:. My Princess Sleeping Beauty .:

Kejadian ni dah beberapa hari berlalu..
aku n hubby tengah leka menyantap di meja makan..
ti-tiba terpandang si kecil Eisya terlena kat kerusi roda dia...
so sweet...
hehheehhe
Saturday, January 22, 2011

:. Gambar Kahwin Ayu Rhaudah Dan Zakuan .:

Selamat Pengantin Baru Ayu Rhaudah Dan Zakuan..
Nampak cantik keduanya..
sama padan..
bagai pinang di belah dua..
doakan semoga mereka berdua kekal hingga ke anak cucu...
amin...



:. Huarghhhhhh!!! .:


Pagi ni awal2 aku dah sampai ke opis..
hari ni aku dengan team pencegahan akan ke Karnival Johor Lama..
di Kg Johor Lama..
wahhh!! semangatnyer lah kan..
act berat gak pagi tadi masa nak meninggal 3 orang permata hatiku tu..
tapi kerana tugas tetap tabah jua..
cewahhh...
kita kan kerja dengan niat yang baik..

untuk anak mama yang tersayang..
ingat selalu k.. kalian tetap di hati mama..
walau di mana saje mama berada..
muahhhh!

aku kata : agaknyer bila aku dah tua nanti, anak cucu dah besar nak ke dia org baca blog hampeh aku ni ea?? kekekek adiosss!!

Friday, January 21, 2011

:. Wajah Baru Blog Aku.. Apa Komen Anda .:

CAk!!
Sila Tengok Blog Aku ni..
Wajah Baru Di Tahun Baru..
Apa Komen korang??


"



"

Kalau suka..
katakan sebabnya..


"


"


" Kalau tak suka ..
katakan puncanya..


"

cewah...
ayat nak power..
adiosss!!
Wednesday, January 19, 2011

:. Kemurungan Dan Mental Isu .:


Dah dua hari ni time nak pi keje aku bukak dulu siaran TV3..
semalam isu pasal kemurungan hari ni plak ade isu pasal pesakit mental..
tak sangka rupa-rupanya kebanyakan rakyat Malaysia memang menghadapi masalah jiwa
( aku tak kot.. sebab aku happy always hehehhe)
tu ler kan seram jugaklah..
sebab benda ni boleh bawa kepada kesan yang lebih teruk..
leh membawa pada bunuh diri tau..
tu kalau dia nak bunuh diir ler..
yang lagi teruk kalau dia bunuh orang lain..
contohnyer..
mendera anak..
dera isteri..
tu pun salah satu sebabnya adalah dari kemurungan..
pada aku le kan ianya bergantung pada diri kita sendiri..
macam mana kita mengawal diri kita.. mengawal emosi kita..




kalau nak di ikutkan semua orang ada masalah kan..
mana ade manusia yang x de masalah..
( orang gila je yg tak ade masalah kekekke )
cuma cara kita menyelesaikan dan mengawal masalah tu saje yang berbeza..
bukan yang bekerja je bermasalah tapi orang yang duk umah 24 jam tu pun leh bermasalah..

semua orang leh kena stress jer..
aku ade dgr org kata kebanyakan stress ni berpunca dari tempat kerja..
aku rasa x setuju le kan..
sebab student leh stress..
suri rumah leh stress..
penganggur pun leh stress ape...





relax n cool...
tu pada aku ler..
hal keje tempat kerja hal rumah di rumah sahaja..
tapi tu le kadang-kadang terbabas gak..
pi keje bawak masalah pejabat..
normal le tu..
tapi kena cepat2 sedarkan diri tu..
kalau tak mahu satu opis kena bambu kekekke


kalau korang stress ape korang buat ea?
bak sini kongsi ngan aku leh?..

p/s : aku ni kalau lebih2 stress aku bantai makan jer hahahah tu yang badan chubby tu..
Monday, January 17, 2011

:. Bz Dengan Hobi Baru .:

Sekarang aku bz dengan hobi baru ku..
" Felt Craft "
sampai nak layan blog ngan fb pun dh tak de masa..
hehehehe..
belum sempat update gambar2 craft yang aku buat tu..
( sebenarnya segan nak tunjuk lagi )

apepun tadi kiriman dari sus dah sampai ...
felt craft yang aku beli tu..
comey.. comey...
suka colour dia..
tehn bermula sesi pengambilan tempahan dari kawan2 seopis..
x per..
kalau dah siap semua order tu nanti aku upload dalam ni k..
nak chow dulu nak siapkan tempahan..
( ceh... mcm best sgt jer <-- meminjam dari kata2 kwn seopis ku cik maz hehehe )

:. Nuffnang Mula Menyala2 .:


Bila dah memalam macam ni..
abg Nuffnang mula le nak menyala2..
time mata aku masa segar tadi x nak pula dia menyala..
adoii..
abg Nuffnang ni kan..
geget nanti baru tahu...
gggrrrrrr!!!!!!!!!