Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Monday, January 3, 2011

:. Hari Pertama Anakku Atau Suamiku? .:

Ehem.. ehem!!
haaa.. jangan heran plak bila tajuk entry ni..
sebagaimana yang kita tahu..
3.1.2011
hari ni merupakan hari pertama persekolahan di buka..
tak terkecuali anakku yang sulung lerr..
hari Pertama melangkah ke Darjah 1 ..
dia memang suka giler..
dari malam tadi dah duk try kasut.. beg sekolah baru dia..
tapi ade orang yang lebih neves dari dia..
aku ke??
tu le mula2 aku ingatkan aku ler..
rupanya.. suami aku lagi teruk nebesnya dari aku kekekeke..
meh kiter tgk gelagat ayah dan anak di hari pertamanya..



haaa.. akibat datang lambat kena le duk luar barisan dulu..
tengok le si adik pun sibuk jugak nak ke sekolah..


Ini ler gaya si Akim ke sekolah..
siap posing dengan beg baru lagi tu..
semangat giler ni..
harap2 berterusanlah yer..




Yang ni plak si ayah..
yang lebih nebes dari anaknyer sendiri..
dah macam tukang kaki intai rumah dah..
hahahaha!!.


yang ni agak tak puas hati le tu kot..
sebab tak dapat masuk lama..
haaa.. tu yang duk menonggeng kat tingkap tu..
ayah.. oh ayah nyer..



Si ayah masih lagi dengan muka tegangnyer..
agaknyer berapalah kelajuan denyutan jantungnya saat ni
si adik plak pun duk sibuk nak belajar gak kat luar tu..
siap bukak buku lagi tu..



Tengok ler... Akim relax jer..
mana ade takut-takut..
ayah je yang takut lebih dari Akim tau..



alahai tengok si ayah ni..
masih nak kuar masuk lagi dalam kelas Akim..
Ayah.. ayah.. ni hai pertama ayah ke akim ni??
kui.. kui..


apepun Akim pulang dari sekolah dengan happy nyer..
esok giliran si adik plak nak di hantar ke Taska..
tenok le gelagat dia nanti..
mesti huru hara kekekeke

5 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Noie

moga anak2 menjadi anak2 yg soleh

Salam ukwah

terima kasih follow phd

Wassalam

iwan_dextrous said...

hihhi...nie sape yg lebey semangat nk g skolah nie..hihih

Dextrous cyber life

Yan said...

tgk orang sane sini update anak2 p sekolah... kite ni lum merasa lg pasal anak baru 2 tahun.. esok2 tah cemanela.. terase nebes jugak ni..

LehaMY said...

alahai ! comelnya akim ke sekolah ! tapi mcm yang risau tu ayah dia~ ngeee :D

apapun semoga akim menjadi insan yang berguna~ Amin.

noie said...

rozali : aminnn.. terima kasih atas doanya.. noie harap pun mcm tu jugak..

iwan : kekeke entah le.. mcm si ayah je hehe

yan : x per sampai gak nanti giliran yan tu.. kiter tgk nnti cam ne hehehe

leha : harap-harap mcm tu le.. mintak2 jadile org beriman amin,,