Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Wednesday, January 19, 2011

:. Kemurungan Dan Mental Isu .:


Dah dua hari ni time nak pi keje aku bukak dulu siaran TV3..
semalam isu pasal kemurungan hari ni plak ade isu pasal pesakit mental..
tak sangka rupa-rupanya kebanyakan rakyat Malaysia memang menghadapi masalah jiwa
( aku tak kot.. sebab aku happy always hehehhe)
tu ler kan seram jugaklah..
sebab benda ni boleh bawa kepada kesan yang lebih teruk..
leh membawa pada bunuh diri tau..
tu kalau dia nak bunuh diir ler..
yang lagi teruk kalau dia bunuh orang lain..
contohnyer..
mendera anak..
dera isteri..
tu pun salah satu sebabnya adalah dari kemurungan..
pada aku le kan ianya bergantung pada diri kita sendiri..
macam mana kita mengawal diri kita.. mengawal emosi kita..




kalau nak di ikutkan semua orang ada masalah kan..
mana ade manusia yang x de masalah..
( orang gila je yg tak ade masalah kekekke )
cuma cara kita menyelesaikan dan mengawal masalah tu saje yang berbeza..
bukan yang bekerja je bermasalah tapi orang yang duk umah 24 jam tu pun leh bermasalah..

semua orang leh kena stress jer..
aku ade dgr org kata kebanyakan stress ni berpunca dari tempat kerja..
aku rasa x setuju le kan..
sebab student leh stress..
suri rumah leh stress..
penganggur pun leh stress ape...





relax n cool...
tu pada aku ler..
hal keje tempat kerja hal rumah di rumah sahaja..
tapi tu le kadang-kadang terbabas gak..
pi keje bawak masalah pejabat..
normal le tu..
tapi kena cepat2 sedarkan diri tu..
kalau tak mahu satu opis kena bambu kekekke


kalau korang stress ape korang buat ea?
bak sini kongsi ngan aku leh?..

p/s : aku ni kalau lebih2 stress aku bantai makan jer hahahah tu yang badan chubby tu..

4 comments:

Miss Sunshine said...

Salam...
Kalau boring tak buat ape2, takde kerja pun stress jugak tau.. hihi.
dulu saya tak pandai kawal emosi, skrg pun takdelah pandai sangat tapi dah banyak improve berbanding dulu.

fathiah said...

kalau stress , bukak blog n blogwalking :) hahahaha. xpun TIDO. nikmat wooooo :)

budak hitam said...

kdg2 yg mmbuatkn kte stress ni org skeliling kte.. so nk elakkn stress just ignore je klu org bt prblem.. tp kdg2 dah x mampu nk ignore..

Klu BH nk hlgkn stress, BH suka tido.. nnt da bgn da ok da..

Pape hal pun berbaliklah pd yg asal.. iaitu Maha Pencipta.. krna sgla ketenangan dtg dari Dia :)

Anis izyan Abd Rahman said...

m,arah itu dtg dr syaitan!!
die yg trigger perasaan marah dlm diri kite
jhtkan setan~