Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Saturday, April 30, 2011

:. 3 Id Holder Felt Order Dari Ain .:


alhamdulillah.. lega..
akhirnya dapat aku siapkan ke tiga-tiga id order dari ain untuk kawan2 dia ni..


biru n hitam..

merah n putih..

hijau.. purple..

Friday, April 29, 2011

: Accesori Felt Part 2 .:





Ini antara starter kit yang bakal aku guna tuk class aku..
sebab tu tak buat yuran class mahal2..
sebab sesuai dengan kemampuan orang2 kat kawasan aku ni :P

kalau korang nak cuba..
RM10 perpack..
tapi tak banyak le sebab aku guna tuk class..
kalau nak leh add fb atau email aku ea..

teddy_bear81@ymail.com


jom le cuba!!
ade bran tak??

:. Accessori Felt Lelong .:

Act.. kebanyakan di bawah adalah barang tuk kelas hari tu..
tapi kalau le ade yang berminat leh ler order sekali ngan aku..
caranya kenalah email atau add fb aku..
teddy_bear81@ymail.com ..
nak kata murah tu ntah le.. nak kata mahal tu x jugak kot..

ikut dan korang le yer..


t

harga :- 10 sen ( 2 pcs )

harga : rm4.50 ( 6pcs )


harga :- rm5 ( 6 pcs )

harga : rm3.50 (25 pcs)

Wednesday, April 27, 2011

:. Malasnyer Hari Ni .:

Pepagi buta dah sampai opis..
mata masih kelat2 lagi..
ape nak buat dah tanggungjawab..
laam tajk menulis dalam blog ni..
asyik letak gambar felt craft je hehehehe..

dua tiga hari ni aku didatangi dengan beberapa perkra baik dan buruk...
untuk perkara buruk tu aku angap ianya sebagai dugaan..
apatah lagis elepas pemergian Rifa..
pak long plak yang sedang tenat..
:( minggu lepas kaki pak long dah di potong..
kasihan pak long..

selepas arwah mak dan abah pergi paklong le paling rapat dengan kami..
walaupun dia hanya sepupu dengan arwah mak..
tapi pada dialah kami selalu menumpang manja..
orangnyer periang dan suka bergurau,
jadi apabila tiba-tiba aku melihat dia terlantar koma seperti tu seolah macam tak percaya..

pak long masih koma semasa kakinya dipotong dan sampai sekarang belum sedarkan diri lagi..
ntahlah.. kata doktor harapan tuk dia hidup cuma 50-50 ...
aku harap pak long akan pulih walaupun ramai beranggapan sebalinya..

ade juga berita baik yang aku dapat dua tiga hari ni..
namun semuanyer belum ditentukan lagi..
tapi kalau itu benar aku sangat bersyukur pada Allah yang memberi rezeki pada aku..
dan jika itu benar ade sesuatu yang ingin aku lakukan.. kira itu niat aku...


k ler.. jap lagi dah nak gerak ke setia tropika ade meeting huhuhuh
jangn aku tertido kt bilik meeting dah..

ok u all love korang k!!
muaaaccss!!!!>.

:. Kelas Felt Craft Bersama Wanita Felda Lok Heng Timur .:


Terima kasih pada semua ibu-ibu Felda Lok heng Timur..
yang telah menyambut kami dengan layanan yang sangat baik..
walaupun macam2 karenah yang kami jumpa hari ni..
tapi kalian semua memang best!!
jom layan.. panorama sepanjang kelas kami berlangsung!!..
layanzzz..





Tuesday, April 26, 2011

:. ID Holder Felt Order Dari Azie .:

order dari Norazreen Azmi..
dah siap esok leh pos..
tq azie..
len kali order lg k!!

:. Keychain Princess Dan Upin Ipin Order By Zura .:

Zura order dua keychain lagi. may bey tuk anak sedara dia kot..
satu untuk girl satu lagi untuk boy..
mula2 ingat nak buat cupcakes je tuk girl tu n kereta tuk boy..
tapi tetiba tukar fikiran..
dan inilah hasilnya :P
hope zura suker..





.

Monday, April 25, 2011

:. Brooch Munge2 Order Dari Dak Yanie .:

brooch ni order dari dak yanie..
cute kan colour dia.??
haa yang ni tuan punyer badan yang req..
tak sabar nak melaram kata dia hehehe..

tq yanie.. len kali order le lagi yer hehehe

:. My baby 1st step .:



comelnyer bila tengok kali pertama Eisya mula melangkah..
kalau dah pandai jalan laju lagi best ni..
yeehaaa!!!!

Sunday, April 24, 2011

:. Class Felt Dengan Kawan2 .:

Aktiviti aku hari ni bersama beberapa orang kawan..
buat felt craft sama-sama
sambil berkongsi ilmu..
cewah..!!!



ina dengan buah tangan nyer..
pose mcm nk jadi model iklan tu..

amboie.. sukanyer uni..
dari jauh dtg ni..
makasih banyak yer uni..


mama si Mia ni happy sungguh...






tgk le si Adeq tu..

tengah sarat mengandung semangat lagi menjahit..
sayang tak dapat ambik gambar hasilnyer sebab dia dah nak cepat balik hehhee
tq adeq sebab joint k..

:. JOM CENTER , KOTA TINGGI .:

3 hari program Jom Center berjalan di Econsave Kota Tinggi
semalam sampai ke malam aku, Rohan dan abg Ejad di sana..
hari ni giliran Zura dan abg yazid plak..
memang seronok tengok macam-macam aktiviti kt sana..
tapi dengan cuaca panas macam ni aku rela duk rumah jer..

Team sepeda klasik kota tinggi..
best giler.. tapi sayang tak dapat try naik huhuhuh..

eh!! jangan di tanya macam mana mak cik ni boleh ade kt sini hahahaha..

siap ambik gambor dengan maskot tu..


inilah kaunter kami..
si salleh tumpang bergambar hehehe

Friday, April 22, 2011

:. Headband And Keychain Order Dari Azu .:

Ha!!!
jangan lapar plak tengok cupcakes ni ea..
hehehhe


ni sebenarnya headband order dari Azu..
untuk baby tersayang Nadhilah..


ni plak keychain hello kitty..
order Azu buat adik2 dia..


:. Keychain Chipsmunk Order Dari Zura .:

Order dari Puan Zura untuk adiknya Mimi yang tersayang!!





Comey tak??

Thursday, April 21, 2011

:. AKhirnya Rifa Pergi Untuk Selamanya... Alfatihah .:

Sebenarnya aku sendiri tak ade mood nak menulis..
ingat tak yang aku pernah menulis tentang adik Rifa anak sepupu aku tu..

malam semalam dia telah kembali ke rahmatullah..
di HSI Johor Bharu..
akibat menghidap kanser saraf..

macam mana keadaan aku?
entah aku sendiri tak dapat gambarkan..

nanti kalau mood aku dh ok kiter shared cerita yer..
:(

Tuesday, April 19, 2011

:. Id Holder Order Dari Ain .:


Ain Order lagi nampaknyer Id holder ..
untuk member dia katanya..
dia kata nak hijau purple janji jangan ade pink..
kira ok le ni kan :)


:. Brooch Kuih Semperit .:

Kawan-kawan comel tak brooch ni??
macam kuih semperit kan..
warghhh!!
teras lapar tetiba hehehhe

hehhehe comel ler kan..
meh le order..


ni nak jual harga borong jer..
1 pcs : rm3
4 pcs : rm10


jom lelong!!!!!

:. Keychain Order Dari Riza .:

wargghh!!
sungguh cute kan..
tapi sayang ade sedikit kesilapan
ade ke nama Riza tu jadi Razi???

wargghhhh!!!!



apepun lega sebab dah siap...

:. Eisya Again! .:


Dah lama tak citer pasal Eisya..
30hb 4 ni nanti genap le Eisya setahun..
sekarang dia dah mula belajar melangkah..
pas tu gigi pun dh mula nak tumbuh..
cuma masalahnyer pengasuh dia ni..
malas nak citer panjang..
apepun sekarang dia selamat duk sementara dengan adik aku Ayu..
kalau nak ikutkan leh mati menahan rindu..
tapi wat masa ni kenalah sabar..
dugaan semua ni..
ok ler.. namo citer yang sedih-sedih jom tgk gelagat eisya di kedai makan hehehhe




opsss bukan gelagat Eisya jer...
tengok ler si Iman..
dah mnejerit..
LApor!!! lapor!!!! ( lapar yer )

makin susah nak ambik gambar dia... sebab dia tak gheti duk diam huhuhu
nak naik atas meja je tu..

alaaa... dia dh diam..
ibu plak x henti mengomel kekkekeke
si ayah cuba mengontrol anaknyer hahahaha


ok!! makan time!!!...

( sebab dah kelaparan, waktu makan dah tak ingat nak snap gambar)
tq pada Ayah MAd sebab sudi belanja kami2 ni makan..
ayah mad ni setiap kali gaji mesti ingat nak belanja kami makan...
best... best!!