Pages

Tuesday, January 31, 2012

:. Kami Di Seminar Yang Bersinar-Sinar .:


Erk..
Bersinar2 nyer lukisan itu hehehhe



Cik Donut n puan She..
posing walaupun merantukk!!




Act saya nak gmbor sorang2..
tpi org sbeleha tuu...
ish ish
(sila lihat wajah sy yg geram tu )

akibat bila saya dah mengantuk!


sis ngan donut dah mengantuk tapi puan she ni..
ish ish ish
Sunday, January 29, 2012

:. Bunga Kendarat / Bunga Dada Untuk Wedding Adik Ipar .:



Cantik tak bunga kendarat saya?
heheh memang cantik kan?
rose le temanya..
wat kan tuk adik ipar sis..
Nebes gak ni..
mak mertua suka ke tak..
kalau tak suka nak wat cam ne kan..

comey tak? huuhu agakanya keluarga mertua ok tak ea?
layan je lah..






:. Bunga Telur Felt + Teddy Bear: Purple + Putih .:



Bunga telur Felt + teddy bear
yang ni tema Ungu + Putih
sesuai tuk majlis akikah atau potong jambul..
kalau ade bakal pengantin yang suka benda2 cute mcm ni pun boleh :)
comey kan?



kalau berminat nak order leh hubungi sis di Fb atau 012 7752560 yer..

nanti sis upload gambar lain dengan colour yang lain k :)
Saturday, January 28, 2012

:. SIs Cuba Bantu : Macam Mana Sis Potong Felt .:


Ade beberapa orang yang bertanya di FB sis tentang Felt Craft ..
sis cuba jawab dan bantu yang mana boleh yer..
kalau ade yang bertanya pada sis di fb pun boleh..
terutamanya yang baru nak berjinak2 dalam dunia felt craft ni..
no problem.. :)
tapi kalau tak puas hati dengan jawapan sis mintak maaf le yer..


ok soalan kat atas ni dari seorang rakan fb..

soalan beliau mengenai macam mana cara sis potong felt tu... act sis memang tak de mesin khas tapi sis memnag ade niat nak beli tgh kumpul2 duit.. sis biasernya akan tekap sebarang bentuk dia atas kain felt sebelum di potong.. dan yang paling penting.. gunting yg digunakan kenalah tajam.. dan jangan berhenti2 bila memotong... cuba guna arah sehala sahaja.. mula2 memang kekok.. sis pun dulu teruk juga hasilnya.. praktis make perfect k.. tpi sis akui sis pun belum mahir lg psl gunting2 ni.. masih ade yg senget benget.. sama2 kita practice selalu k..

ok harap jgn putus asa... cuba dan cuba lagi sampai dapat hasil yang terbaek.. :)

:. Rose Pink Cute : Kod b030 .:


Kalau hari tu Rose merah..
hari ni sis wat rose pink plak..
comey tak?
cantik tau kalau pakai kat shawl..
tapi skrg dah ade orang nak untuk jadikan bunga penanggah..
ermm mesti comey letak rose kat baju kan..
nanti dh siap banyak sis upload lagi k...





Friday, January 27, 2012

:. Manyak Tak Gitar Saya? .:



manyak tak gitar ni?
order dari seorang customer di Fb..
ni semua hasil bantaun my lovely sister 'ayu'..
tq so much dear..
kalau tak memang x abis ni...






:. Frame tuk Najib And Kahar .:


Sebenarnya banyak lagi order frame dari group budak sekolah ni..
ni adalah sebahgaiannyer..
tuk dak lelaki..
nanti dh buat banyak lagi sis upload k..
frame felt ni tuk satu kelas sebagai cenderahati tuk semua..
order dari cikgu suhaina dari pengerang..
sabar ea cikgu..
dalam proses lagi ni



:)

:. Bunga Telur Felt Merah Menyala .:



div align="center">Act ni 1st trial sis tuk buat bunga telur menggunakan bunga felt..








ermm amacam ok tak?








kalau jual laku tak?








hehehhe gurau je..
















act ni nak buatkan tuk adik sis..








ermm tgh cari colour yang sesuai..
































<

:. Tutorial Headband Felt Flower with mommycraft .:




Tutorial ni sangat senang tuk newbie yang baru nak belajar wat felt craft ni..
sis tak sempat buat video sendiri so sis share dengan kamu mommycraft punyer youtube k... mommycraft ni memang ade banyak lagi video tutorial.. tak caya nanti korang try tgk k...
selamat mencuba yer!!!
Thursday, January 26, 2012

:. Bantal Pink Yang Sweet Buat Tersayang .:

Hye allz..
ni antara bantal yang aku dah siapkan..
sweetkan warna pink tu..
nampak soft je kan...

ni sudut pandangan belakang yer..



yang ni dari pandangan depan... sweet tak?


saya suka munge yang kat atas tu..
kamu suka tak? hehehhee

:.Headband & Bantal Kove Qisya .:

Comel takl senyuman Qisya..
suka sis tengok..
pandai plkak tu dia bergaya depan cermin... macam faham jer..



eeeeee..
comeynyerrr!!!
macam nak geget jeww!





Buaian si Qisya.. sangat comel



:. Frame Tuk Gambar kenangan Kamu .:

frame ni rose putih yang punyer!!
comel tak?
1st time orang suh sis wat warna kuning hitam :P
comey gak kan ehehhee

:. Brooch roses : Kod B030 .:

cuntak rose ni..
ni untuk brooch atau wat bunga penanggah pun cute..
harga sangat berpatutan.. lagi2 kalau ambik banyak..
jgn lupa cntact sis kalau berminat k

tq dear..
muaccss!!!
Saturday, January 21, 2012

:. Anak Punya Angkara Bapa Jadi Pak Sanggup .:

Kisah yang nak sis kongsikan ni tentang seseorang rakan fb...
ayahnya terpaksa menjadi Pak Sanggup kepada seorang gadis.. yang telah dibuntingkan oleh anak lelakinya sendiri..


Ermmm.. apa komen korang ea.. anak lelaki dia yang membuntingkan
gadis tu.. tapi lari sebab tak nak tanggungjawab.. pastu bila keluarga gadis tu mengamuk2.. ayah dak lelaki tu offer diri tuk jadi pak sanggup.. yelah agaknya sebab si bapa ni dah bertahun menduda... naseb bek dia org yang aku maksudkan ni bukan bergama Islam... apapun pada sis walaupun bukan beragama islam tapi dari segi moralnya.. salah kan?..

anak yang dikandungkan tu adalah cucunya sendiri walaupun bukan dari perkahwinan yang sah.. kalau alasan dia nak tunaikan tanggungjawab anak dia yang lari tu.. aku rasa baek dia besarkan bayi tu nanti sebagai cucunya.. betul tak..

Hampeh tuii kan!!
Thursday, January 19, 2012

:. Gambar Tunang Ally Iskandar : Farah Lee ... comey! .:


tak ada apa yang boleh di katakan..

selain dari sepadan!.. secocok!..

bagai pinang di belah dua...






so cute..




bertuah si Ally.. :)




eh!!
gambar terakhir ni kan... hehhee
yelah si Farah ni anak angkat keluarga Zizan Raja LAwak ni sebenarnya..











:. Bantal Couple Mickey & Miney .:

bantal couple ni untuk dua beradik...

Mickey and Miney!!





Mickey..
yang Comey!




Miney Yang Montel!




Saturday, January 14, 2012

:. Bantal Felt Spongebob .:


comel tak bantal SPONGEBOB ni?
heheh mula2 macam x caya je leh buat..
sekali dah jadi nampak comel plak hehhee
( pasan )


e
kat bawah dia de tulis..
dari ibu..
sweet kan..
bantal ni sis guna felt n flannel
kalau sape2 berminat nak order buat yang tersayang leh pm fb sis k
muaccss!!
Friday, January 13, 2012

:. Headband SiComel BUNGA DI MAjlis Potong JAmbulnya .:

hye allz..
kalau entry sebelum ni pasal baby Qaseh..
kali ni pasal baby BUNGA plak..
comel tak?
kata mama dia ..
gambar ni diambil masa majlis potong jambul adik Bunga...
she so cute kan?
alalalla tomey2!

macam Princess kan? hehhe