Pages

Saturday, January 28, 2012

:. SIs Cuba Bantu : Macam Mana Sis Potong Felt .:


Ade beberapa orang yang bertanya di FB sis tentang Felt Craft ..
sis cuba jawab dan bantu yang mana boleh yer..
kalau ade yang bertanya pada sis di fb pun boleh..
terutamanya yang baru nak berjinak2 dalam dunia felt craft ni..
no problem.. :)
tapi kalau tak puas hati dengan jawapan sis mintak maaf le yer..


ok soalan kat atas ni dari seorang rakan fb..

soalan beliau mengenai macam mana cara sis potong felt tu... act sis memang tak de mesin khas tapi sis memnag ade niat nak beli tgh kumpul2 duit.. sis biasernya akan tekap sebarang bentuk dia atas kain felt sebelum di potong.. dan yang paling penting.. gunting yg digunakan kenalah tajam.. dan jangan berhenti2 bila memotong... cuba guna arah sehala sahaja.. mula2 memang kekok.. sis pun dulu teruk juga hasilnya.. praktis make perfect k.. tpi sis akui sis pun belum mahir lg psl gunting2 ni.. masih ade yg senget benget.. sama2 kita practice selalu k..

ok harap jgn putus asa... cuba dan cuba lagi sampai dapat hasil yang terbaek.. :)

3 Komen Di Sini:

Ali Power said...

apabila otai bersuara.haha :)

noie said...

amboie... heheheh sis mukan otai le.. sis pun budak baru nak belajar ni

Princess Amni said...

ooo...saya pun tertanya2 mcm mane sis leh potong sampai banyak2...ingtkn mmg guna mesin...saya pun baru blaja psl felt nih...jom tgk blog saya...