Pages

Monday, December 31, 2012

:. Bunga Tangan Felt Order By Atiqah .:


kali ni layan plak bunga tangan tema pink dan biru..
di hiasi si rama-rama comel di atasnya..
ni order dari Atiqah yang duduk di Bandar Tenggara..



:. Deco Cover Plug Felt .:


semalam dengan kesengalannya..
aku saje buat cover plug ni guna felt...
comey x?
siap ngade-ngade letak nama sendiri tu..
budget plug tu dia sorang le leh guna tu hehehe..

jom le korang 
deco2 kat plug korang kt umah tu..
hehehe




Sunday, December 30, 2012

:. Bantal Felt... Untuk BABY .:


bantal peluk baby ni sesuai tuk baby yang baru lahir..
so cute..
req from sorang teman tu..
dia kata nk beri pada kawannya yang baru melahirkan baby tapi kurang sihat..
semoga baby tu akan cepat sembuh yer..
kita semua doakan k



Bantal si Rama-Rama .:


bantal special ni..
order by putri farhana..
bantal si rama-rama
ade deco dengan felt di atasnya..
rama-rama ni sis beli ready made kemudian deco kan dengan felt..
khas untuk sahabat baik si putri farhana ni..
chomel x?
minat meh le order hehehhe..


:. Video Susuk Tubuh Bercahaya Di Masjid Nabawi.. Malaikat atau Bukan.. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.:



Ada ramai yang berdebat mengenai video ini.. ada yang mengakuinya ade juga yang mempertikainya..
namun siapalah kita untuk menafikan kuasa Allah.. jadikan pengajaran dan tauladan dari video ini.
      Video ini terakam di MAsjid Nabawi di madinah.. sekujur tubuh misteri bercahaya putih duduk di tengah2 umat yang sedang mendengar ceramah Syeikh dr Abdul Muhsin Al Qasim.Kejadian ini berlaku ketika umat Islam menunaikan Solat Jumaat 23 muharam 1433. Ada banyak pihak yg cuba menganalisis mengenai sekujur tubuh bercahaya itu, malah ade yg mengatakan yg ianya cahaya matahari, tetapi apa yg dikatakan atap masjid nabawi di perbuat dari marmar..
            Apapun sejauh mana kebenaran hanya Allah Yang Maha Esa yang mengetahuinya...



Saturday, December 29, 2012

:. Corat Coret Majlis Cukur Jambul Rania & Damia .:


Alhamdulillah berakhir sudah majlis cukur jambul dua orang anak buah saya..
Hani Rania & Damia Insyirah..
walaupun banyak dugaan yang dihadapi namun akhirnya semua berakhir dengan baik sekali..
syukur pada Ilahi..
dengan masa yang singkat juga sis dapat siapkan buaian berendoi tuk dua org puteri ni..
dengan bantuan adik sis ayu dan bakal adik ipar nana..
tq allzzz..
tapi x le cantik sgt pun..
'maklum le saya budak baru nak belajar kan..



ni antara bunga telur felt yang sis buat tuk baby ran n mia


inilah adik2 sis.,. yang baju pink tu adik no dua Eca bersama puterinya Rania dan yang baju merah tu adik sis yang ke-3 Ayu dengan puterinya Damia..


yang ni hello kitty..
bukan baby sesapa..
ni Eisya yg punyer hehehhe


nade2 tak kiter letak beskal tu kat situ


wah sedap tidur si damia..


rania pun sama best betui naik buaian tu yer..

LAst sekali sis nak ucapkan terima kasih pada semua yanbg terlibat secara langsung atau x langsung dlm menjayakan majlis ni..
tq sangat2 k..
muacccss!!!
luv u allzzz!!!

:. Big Rose Giant untuk Tema Hawai Ivy .:


Hye dear...
Big Giant ROSES..
permintaan dari Ivy..
dia kata bunga ni nak gunakan tuk tema Hawai..
so si buat memang besar le ni..
kalau kmu semua tgk solatip yg sis gandingkan tu adalah yang saiz besar tu..
sangat besar ye hehhehe



:. Bunga Telur Felt Cukur Jambul Ala-Ala Dress Gitu .:



Ewah-ewah sekali lgi saya naik menyampah dengan tajuk entry saya ni..
ala-ala gedik gitu ea hehehhee
x pelah gedik pun gedik le janji x susahkan orang ye..
sekali lagi sis update tentang bunga telur tuk majlis cukur jambul ni..
sis tambah satu lagi jenis dress...
cute tak?

untuk majlis cukur jambul ran n chiku gak. cuma lain skit designnya..
shomel tak??
hehehhee
mcm biase saya pasan yer!!!


Tuesday, December 25, 2012

:. Farisya Syafyra .:


my gojes girl..
nak makan pun le pose lagi..
dgn siput kat kepala tu..
so cute my dear..
jom makan!!!



Monday, December 24, 2012

:. Bunga Telur Majlis Cukur Jambul Rania & Damia .:







Wahh panjangnya tajuk tu kan..
kali ni sis nak update tentang bunga telur untuk potong jambul Ran n Chiku..
oleh kerana pelamin berendoi tu dah color pink putih, so bunga telur pun kena wat color samalah kan..
tq pada kaan sis Sharifah Norhaya owner pada pada Shaz Berendoi Kuantan..
dialah yang bagi idea tuk sis buat bunga telur mcm ni..
act beliau buat guna foam.. kan sekarang tgh hot bunga telur foam tu..
cuma sis ubah kat sini.. sis gunakan Felt..

so hopely ibu si Ran N Chiku akan suka dengan bunga telur ni yer..


Wednesday, December 19, 2012

:. Open Order Wedding Sticker .:


Sticker wedding

untuk yang berminat 
buat tempahan sticker boleh hubungi sis dalam fb sis atau pun emailkan pada sis
teddy_bear81@ymail.com



wedding sticker

:. Frame Felt Order By Ana .:


Frame Felt yang sanga cute..
sesuai tuk dijadikan hadiah
atau untuk diletakkan di rumah atau meja anda sebagai hiasan..
tambah comey lgi kalau ditambahkan dengan nama org yang tersayang..
harga sangar berbaloi..
kepada yang berminat boleh inbox sis ye dalam fb sis atau pun hubungi no yang tertera dia atas sekali tu..









Tuesday, December 18, 2012

:. ORDER WEDDING STICKER .:


Ni cth wedding sticker yang customer sis request.
simple jelah..
i pun bukan terror sangat bab2 deco2 ni kan..
kalau berminat nak order leh le.. inbox dalam fb sis

                                                http://www.facebook.com/normah.feltcraft
atau email pun boleh.. atau nak call no yang kat atas tu pun boleh..
cuma paling bgus dlm fb ler..
kalau email ni lambat skit sis reply


Monday, December 17, 2012

:. Happy Birthday My Dear Brother .


ni my brother..
azizan sapari
adik paling bongsu sekali...
hari ni hari ulang tahun beliau yang ke 17 tahun..
semoga dia akan dirahmati Allah.. dipanjangkan umur selalu..

satu benda je kami nak adik tau..
we always luv u..
mungkin x terluah dengan kata-kata..
tapi hanya Tuhan saja yang tahu..
walaupun
mak, abah dan nenek dan meninggalkan kita semua tuk selamanya..
tapi jangan risau along will always be there for u..
luv u my dear brother..


:. Resipi Dadih Rumpai Laut .:


Dadih ni dari rumpai laut..
jom lah korang cuba..
sedap di makan dan bagus tuk kesihatan jgk...
kat sini juz nak share resipi menyediakan Dadih Rumpai Laut ni..
koje senang je ni..
adik sekolah rendah pun leh wat yer..
nak makan sendiri boleh.. nak jadikan bisnes sampingan pun boleh :P

BAHAN-BAHAN
  • 2 LITER AIR
  • 1 CAWAN GULA HALUS
  • 500ML SUSU KOTAK STRAWBERI/ COKLAT     ( act nak ganti perisa apepun ikut tekak sendiri ye)
  • 50GM RUMPAI LAUT ( telah direndam semalaman & telah dibersihkanlah ye )
CARA-CARA MEMBUATNYA :
  • MASAK RUMPAI LAUT BERSAMA AIR HINGGA MENDIDIH
  • MASUKKAN GULA TADI DAN KCAU SEBATI
  • PERLAHANKAN API SETELAH GULA HANCUR SEPENUHNYA
  • MASUKKAN SUSU KOTA TADI DAN KACAU SEBATI
  • MASUKKAN KE DALAM BEKAS ATAU CAWAN UNTUK DISIMPAN DALAM PETI SEJUK.
** selamat mecuba ea kawam-kawan.... muacccss!!!!

****** UNTUK YANG BERMINAT UNTUK ORDER RUMPAI LAUT.. ATAU BERMINAT NAK JADI AGEN UNTUK MENAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN BOLEH HUBUNGI
IZAN : 012775256
LEBIH BANYAK ANDA BELI LEBIH MURAH HARGA KAMI BERI!!

:. Snap!!.. Snap!!... Wif Her .:


si comel Eisya memang pantang nampak kamera..
macam2 aksi dia buat..


Heheheh abg Akim pun dah x larat dah nak layan si Eisya..


Comel le tu senyum macam tu..








Tengoklah si comel ni..
macam-macam2 aksia dia buat..
dah macam model cilik dah...
geram betui.. nak marah pun x boleh ...
Wednesday, December 12, 2012

:. Video Tutorial Membuat Crepe Durian .:





Alhamdulillah dengan izin tuan punyer Youtube ni..
Khairul Abdullah
sis dapat share video ni dalam blog sis tau..
heheheh lepas ni kawan2 yang dok cari Resipi Membuat Crepe Durian boleh tgk video ni..
video ni sangat sempoi dan menarik..
siap ada lagu best lagi..
dan adegan2 comey tuan punya video ni yang buat kite suka tgk ..
dengan music latar belakang tu... buat lagi enjoy nak tgk sampai habis..

apa lagi korang dah tiba masa kamu buat sendiri Crepe Durian
( hahahah wal hal diri sendiri malas ni)

:. Tutorial Brooch Dari Zip .:



act sis sendiri tak pernah cuba.. tapi buila tgk tutorial ni rasa berminat le plak..
lagipun x susah sgt kot.. semua bahan2 tu ade kt rumah kiter.. cuma tinggal lagi rajin atau tak je..
kalau nak , kawan-kawan boleh mencuba yer..
chayok!! chayok!!
Tuesday, December 11, 2012

:. Design Rose Satin Pada Baju .:


cantikkan baju ni..
ni lah hasil tangan dari seorang tukang jahit tu.. Haslina Wahab @ page beliau Haslina Collection..
heheheh kenapa sis promote kat fb sis ni ea... hehehe bukan sebab baju ni sis punya tau..
baju ni milik seorang customer sis yang order rose satin dari sis..
sebelum ni ramai yg emel , yg  msj kt fon, msj kt fb.. 
macam mana cara nak letak bunga rose satin pada baju kan..
so ini antara contoh yang terbaik..
ade lagi satu contoh lain nanti sis masukkan ea..
nak lebih senang hubungi je Haslina wahab tu kt fb dia.. hehehe order ngan dia..
insya allah puas hati