Pages

Friday, March 23, 2012

:. Bagaimana Cara Sis Buat & Potong Huruf felt .:


selalu sis dapat soalan cam ne si potong huruf tuk felt kan..
so kali ni just nak share ler..
semua orang pun boleh buat..

  1. senang je.. mula2 kamu printkan tulisan yg kita nk daripada komputer..
  2. lepas tu tampal pada kertas dan potong lagi ( memang nampak leceh skit)
  3. lepas tu tekapkan kertas tu pada kain felt dengan keadaan huruf terbalik supaya kesan pensel atau pen nanti tak nampak ( ingat.. terbalikan huruf tu yer )
  4. kemudian potong le felt tadi , dan pastikan gunting dengan gunting yang tajam yer..

tu je rahsianya..

selamat mencuba ye :)


2 Komen Di Sini:

Miss Chocolate said...

thanks for share,dh lma cri :))

Cik Ash said...

thank kak.. hehehe... nak try buat la..