Pages

Wednesday, August 10, 2011

:. Aku Dan Puasa Dan Pengakuan Berani Mati .:

Ramadhan bulan yang dinantikan oleh semua orang muslim..
termasuk aku jugak..
tapi datangnya Ramadhan buatkan aku teringat dengan kenangan-kenangan manis waktu berpose masa zaman kanak-kanak dulu...

Kerinduan pada arwah mak.abah dan nenek semakin membuak-buak setiap kali menyambut ramadhan..
rindu masakan mak dan nenek..
rindukan lepat arwah abah..
rindu sangat..

mak dan nenek adalah orang paling sibuk di rumah..
tiap hari memikirkan apa juadah untuk kami sekeluarga....
tiap hari jugak ade je juadah istimewa buat kami...
abah plak sibuk ke bazar beli kuih muih..
abah selalu x lupa kuih lopis kegemaran ku..

kalau x kuat nak je meraung-raung setiap kali ramadhan..
sebab tu malas nk update blog masa bulan ramadhan ni..
air mata mesti bergenang je kat mata..

Zaman kanak-kanak berpose aku memang nakal..
hehehe
selalu je aku seludup makanan ke dalam bilik...
makan kenyang2 tutup pintu hehhee
nanti time orang berbuka... aku pun sibuk berbuka..
(pengakuan berani mati ni...)

huhuhu... i miss u mak.. abah... nenek..
miss u so much..
rindu kan mee hailam mak..
sampai skrg aku tak makan mee hailam.. sebab aku selalu teringat mee hailam mak..
aku jugak rindu rendang daging nenek.. paling special tak leh dpt kat mana-mana lepat arwah abah... Ya Allah kuatkanlah hatiku... kuatkanlah hati adik-adikku..
kami bersyukur kerana kami masih dapat berenam.. kami masih dapat bersama atuk tercinta..
kami bersyukur kerna ikatan antara kami masih utuh walaupun abah,mak dan nenek dah tak de lagi di dunia ini..

Al-fatihah buat arwah abah,mak dan nenek..
amin...



1 Komen Di Sini:

rudy_tensai said...

al-fatihah...bila matinya seseorang anak Adam itu, 3 amalan yang tidak akan terputus setelah mati
1. Sedekah yang berpanjangan
2. Ilmu yang bermanfaat
3. Doa anak yang soleh/solehah

slalu2 la kirimkan doa...