Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Wednesday, July 5, 2017

:. Terima Kasih AADK Kota Tinggi .:

 Salam dari kejauhan... dari aku yang jauh di TAwau
act ambik masa 2 bulan kot untuk aku menulis tentang pemergian aku ke TAwau ni..
bukan apa tapi agaknya waktu tu terlalu sedih sampai otak aku blur nak menaip apapeun...

ni ada ruang dan masa skit
aku curi2 untuk menulis dlm blog yang dah lama bersarang ni heheheh
Aku start bertugas di AADK KOta Tinggi kira2  9tahun yg lalu , dlm bulan Ogos 2008.
sepatutnya aku di tempatkan di AADK Mersing tapi atas ehsan Pengarah JOhor masa tu aku dpt bertukar di Kota Tinggi sebab waktu tu en suami bekerja di Kulai kalau dari KOta tinggi masihlah dpt dia berulang alik.
Waktu mula melangkah masuk ke Aadk Kota mcm2 perasaan ada maklumlah waktu tu 1st time kot kerja kerajaan dan yang paling lucu aku sendiri blur lagi tentang tugas aku sebagai Pembantu Antidadah. Apalaj koje yng kena buat lepas tu pun still blur lagi. Waktu tu batch kami ramai antara yang aku masih ingt, Sheila, Ina, Yani, Maznah, abg yazid, arwah abg ijad, faizal, zarip, daus,hamdan,mahadi,wan hehehe x sure plak aku kalau ada nama yang aku tertinggal.
BAtch pertama kami adalah yang terbaek aku rasa sebab waktu tu sama2 blur, sama2 baru belajar.
tahun berganti tahun bulan berganti bulan bertambah ramai kawan2 .
SAtu pejabat rasa mcm satu family besar.
terlalu banyak nama kot untuk di sebut
mcm2 karenah hehehe... bos pun bertukar ganti
walaupun ada suara2 sumbang dari luar yang sok sek sok sek ckp mcm2 psl AADK kota tinggi tapi yg dh pernah duduk situ je yang tau BESTnya keje kt kota tau
semua sekepala mcm satu keluarga
kalau selisih faham skit2 tu biasalah kan..
Itulah sebab terbesar aku berat hati nak tinggalkan Kota tingi
dan walupun aku dh berada di Tawau tpi aku tetap berdoa semoga satu hari nanti aku dpt peluang utk kembali ke AADK Kota Tinggi.



dalam gambar ni
zidan,haslina, en razid dan hujung sebelah sini sheila


antara kawan2 di AADK Kota Tinggi tpi act ramai lagi yang x ada ni



tq bos, tq kawan2 yang belanja kek tuk aku dan joseph hari tu di majlis perpisahan kami

hahaha jgn korg tanya kenapa aku menunduk sebegitu..
of cozlah sedih babe

sempat jgk selfie yek


ermm rimdunya kat korang semua


en joseph org yang sama2 dapat tukar hari tu dia pindah ke kampung halamannya di Sarawak


hakak cover sedey ambiklah video kengkawan
tgklah si Ina tu betui2 fokus tu


huhu dapat gift dan surat cinta dari kawan2
thanks a lot semua

alhamdulillah dah 2 bulan aku di Tawau
so nak tau mcm mana cerita aku di tempat kerja baru?
kwn2 baru?
hehehe insyaallah next post aku share ye...

daaaa u alll

#lovekotatinggi
#kotatinggidalamkenangan

No comments: