Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Monday, April 27, 2015

: Bercuti Ke Sabah Part 3 ( Poring Hot Spring Ranau )


assallamualaikum...
back tu blog again petang hari ni..
cuaca kt Kota Tinggi ni sejuk je ptg ni.. baru lepas hujan..
nak sambung upload pasal balik bercuti ke Sabah hari tu...
dalam perjalanan ke Sandakan kami singgah jap ke Poring Hot Spring Ranau...
Ouch ingat dekat je dr simpang jalan besar tu...
mak oii... jauh jgk..
tapi x pelah dapat cuci mata..
sepanjang jalan ni budak bertiga ni happy je..
maklum le dengar mama dia kata nak mandi kolam kan...



settle bayar tiket semua jom masuk!!!
oklah tiket pun x le mahal sangat..






sepanjang berjalan nak masuk dalam tu mama asyik suh semua selfie jek,,,
tension dak iman hehehe


hehehe tq en hubby tolong bawak beg kiter yek...
kite sebok snap video x berhenti



berenti kejap tgk pemandangan..


memang sangat nyaman...




posing lagi....


En hubby muka excited nak balik kampung dia hehhee


abag tu tgk je kiter selfie...


nilah dia tempat kolam air panas ni...
rupanya ade kolam kecik2 tuk mandi..
mak oii penuh orang tau


nampak x budak tiga org ni...
sebok berendam dalam air panas


maaf le kalau mama kali ni banyak selfie yek..
sebab mama x mandi so selfie jelah ye..


kolam yang sebelah sini ni paling panas kot airnya..
kita tgk jelah x dpt nk masuk


pemandangan sekitar kolam air panas ni


sukenya semua x nak naik ye


hamboie... hamboie...


confirm semua x nk naik ye


selfie again...


and again...


and again.... hehehe tengok tu abg syg sy senyum manis je
ikhlas la kot hehehehe

Wednesday, April 15, 2015

:. Bercuti Ke Sabah , Part 2 ( KOta Belud ) .:


We all dah sampai Kota Kinabalu...
Yeahhh!!! bestnya..
TQ pada Pak Long yang menjemput kami di Airport..
Lihat anak2ku yang dah kelaparan ni hehehe


ermmm sekali pandang PAk Long memang seiras arwah abah..
tengok wajah pak long.. dengar suara dia..
hilang skit rindu pada abah... :,(


Pak long sempat singgah kat sini belikan budak2 ni air,  jagung dan goreng pisang...
yummy... sory lupa snap gambar makanan sebab masa ni semua tgh sibuk melantak...




ermmm
sampai ke KOta Belud Pak Long terus ajak singgah ke restoran dia lah....
apa lagi sambung melantak..
korang kalau pi KOta Belud jangan lupa singgah sini ye..
Restoran Pencarian Bersama..
lokasi kat tengah bandar Kota Belud ni...


Tengoklah Iman pening kepala bila Atuk Long tanya nak makan ape..



nah... atuk siap kuarkan kuih lagi tu...


aktiviti wajib sampai umah atuk mesti nak tido luar ramai2..
hehehe..
beborak x sedar sampai ke pagi...
sayang sgt kat mak long n pak long..
bila jumpa diaorg hilang rasa rindu pada arwah mak dan abah...
insya allah ade rezeki kami ke sana lagi ye...

:. Bercuti Ke Sabah , Part 1 .:


Allahamdulillah .. minggu lepas kami baru balik dari kampung En Suami di Sandakan Sabah...
Memang terbaek!!!..
rasa macam x nak balik jhr lagi dah....
hehehe 


ni gambar selfie kami otw ke Airport..
Tq to Ayu n Mad yang sudi hantar kami ke Airport..
wahh penuh kereta kami...
heheheh



dah sampai Airport..
ibu ayu siap nanges lagi lambai tgn kat kami cian dia ....
tgklah Eisya suka betul nak naik kapal terbang


nak naik kapal terbang budak bertiga ni nak macam2 lagi hadoiaaiii pening mama...


last2 mama kalah jugak belikan jugak komik tuk diaorg..
happylah dia org membaca kt situ..


akim sempat interframe lgi...


rajin anak mama membaca ye..
kalau baca buku sekolah lagi bguih kan hehe


Dak eisya pun menyibuk jugak macam faham jek


Yeasss!!!  kami dh naik flight dah...


Ready Utk terbang,,,,,
Zoommm!!!
x sampai setengah jam mama dah tetido dah kekeke...



: Geng Sepupu Melawat Kubu .:


salam alls
lama x update blog kalau update pun selalu pasal craft n order customer je kan...
hari ni nak update pasal my family plak... boleh x?
kekeke kalau x suke jangan baca eaaa

hari tu kena keje waktu cuti so my kids x de babysitter..
so hari tu bawak dia org pi opis...
tup.. tup.. my siter datang bawak 3 org budak comel ni...
yang baby rambut lebat ni Raika...
say hye Raikaaaaa...... heheheh



raika memalu nak ambik gambar
sorylah gambar snap dari bawah tu jadi mcm ni..
kamera man abg akim hehehe



yang comel bergaya dengan akim ni nama dia Rania....
hehehe rania ni memang x leh pisah dengan abg Akim..



Akim je yang leh layan si rania ni hehehe


wahhh semua bergaya ye..
lokasi depan opis mama je sebenarnya..



tengoklah gaya diaorg posing tu hehehe
amboiii Iman siap pegang pinggang lagi



ok ... ok.. pose lagi hehe




tengoklah si rania mengekot je abang dia...


okay ni lah kubu yang baru je siap cat..
ni antara peninggalan sejarah di bandar kota tinggi ni..
yang bestnya letakknya depan opis kite je..
kalau nak melawat kubu ni bolehlah pi opis saya hehe
Agensi Antidadah Kebangsaan Kota Tinggi


tengok dah siap tempat parking kereta lagi..
sukalah diaorg main lari2 lagi


yeahhh!!!