Pages

Friday, September 27, 2013

kesakitan itu satu pengertian

salam... rasanya dh lama x menulis tentang diri sendiri... maklumlh 24 jam asyik cite psl craft je kan :) ... baru2 ni x tau nape mata sebelah kanan ni lain mcm je.. pedih2, berair tapi x merah pun, sampai satu tahap rasa mcm x boleh nk bukak n perit sgt.. pi hospital sampai ke pakar mata kat HSI sana... sama je aku rasa... sakitnya tu sampai buat kepala pyn sakit.... adoii tetiba terasa mcm manalah kalau buta kan.. dgn anak2 yg masih kecik ni... hehehe kalau aku ckp mcm ni depan en suami pasti dia marah giler...
        Aku sebenarnya bukan suka pun citer psl maslah aku dlm blog ni tapi aku tulis ni sebab aku nak ingtkam diri aku sendiri yg aku bukan sihat sgt pun.. dan aku kerna hargai org yg aku sayang selagi masih ade waktu kan...
         masa aku tengah tension hari tu... ade satu malam aku sampai hilang kawalan bila nk buat saty benda pun x nampak.. nk potong kain craft pun x boleh... ntah masa tu mcm org lupa diri... naseb baik ade suami dan anak2 yg tenangkan aku...bila tgk suami  peluk dan bergenang air mata aku rasa mcm bersalah plak... tetiba mcm tersedar .. eh nape aku down sgt ni... aku masih ade suami dan anak2 tersygkan....
        aku x taulah en suami aku baca ke x blog ni... dan aku harap satu hari nanti bila anak2 aku dh besar mereka akan singgah nk membaca blog buruk mama dia ni.... :) untuk en suami... hanya tuhan saje yg tau betapa bersyukurnya aku dikurniakan suami seperti kamu... x kisah siapa kamu.. dri mana kamu dtg... apa pekerjaan kamu... kamu adlh suami, sahabat dan kekasih terbaik untuk aku... untuk anak2 mama... kmu adlah bidadari kecil yg sentiasa buat mama bahagia...
          sorang lagi insan yg x pernah jauh dri aku waktu aku sakit ni adlah atukn aku... atuk jaga n masakkan aku heheheeh terharu sgt... tq atuk... terima kasih kerana bg peluang pd kami menumpang kasih...
         hari ni juga adalah ulang tahun kelahiran arwah abah.. sedey.. rindu itu yg boleh kami semua katakan...  alfatihah untuk arwah abah, mak dan nenej tercinta...

##*@akumenulisikuthatidanrasa%**
Tuesday, September 24, 2013

:. Order Dari Mas Idani .:


Order dari Mas idani
Frame Felt, Rosebud Satin, Brooch felt Rose




Saturday, September 21, 2013

:. Hobi baaru : Dunia Kaktus saya .:


sejak cuti raya hari tu kami sekeluarga ke Cameron Highland
sekarang dah ade hobi baru plak..

dengan pokok kaktus
sebenarnya pasu dar canmeron tu lain..
ni semua pakat dengan anak-anak tukar pasu yg comey2 hehehhee



mana satu yg comey??


colorful kan...


comey kan pasu2 ni hehehhee


yg tgh tu comeykan..
patung mama n papa heheheh







:. Bunga Telur Pattern Baru lebih Murah! Lebih jimat! .:




Bunga Telur Fall In Love

pattern paling baru..

bunga telur ni idea terbaru tuk wedding adik..
Harga tengah promosi giler skrg ni
jauh beza dengan hrga biase..
Color boleh req...
nak warna apepun insya allah boleh..

Lebih Murah!
Lebih Jimat!
Lebih Cute!!



Tuesday, September 17, 2013

: Projek Makeover Almari Lama .:


: Projek Makeover Almari Lama .:


make Over almari lama JAdi baru le konon hehehehe
almari ni lama dh dri rumah lama lagi..
x taulah dh berapa kami pindah randah..
sebelum ni letak dlm bilik je wat simpan komik..
tapi hari tu tertengok blog dari luar negara ni..
buat make over almari lama ni guna Wallpaper..
So Sis pun pusing kat Mr D.I.Y yang kat bangunan HM kota tinggi tu..
rembat segulung dua wallpaper..

bukan mahal pun.. segulung tu ade yang rm10 ade yg bawah rm10 pun..
then balik aku pun mengerjakan benda ni..
mula2 en hubby pelik jugak..
"apelah yang mama nak buat ni?"
aku buat derk je..

jeng.. jeng.. jeng bila balik keje dia tgkk..
"wahhh pandai lah mama.."
cehh baru dia tau wife dia ni pandai ke hehehhe

untuk korang semua..
kalaua de almari lama2 tu jgnlah buang ye..
apa kata korang make over bagi cun skit..

heheh kat umah tu ade standby lgi segulung dua kononnya ade benda lagi nak di godeh...
tpi lum ade masa lagi..
nanti ade masa sis godeh2 ye :)


Wednesday, September 4, 2013

:. Video Dak Kecik Eisya Wat Gwiyomi .:

video

saje suka2 suh eisya buat sebab dia memang suka..
love my kids.. :)

video

n last2 sebab suh buat banyak kali dia pun majuk...

Monday, September 2, 2013

:. Jejalan Umah Cousin Tersayang .:



Memang sweet memory sgt...
semuanya last minit.. tpi sgt seronok..
sempat berjalan n mandi manda ke Lata Kinjang
n ke Cameron Highland..




wahhh sejuk gilerrr!!


ucu sempat pose yer..


Uncle yang setia menjaga anak2 buahnya...


Poseeee...



amboie ucu men air mcm bdk2 jgk yee




mama panjant gunung le konon ambik gmbr dr atas



cehhh posing giler..
mama x larat dh nk naik..
sempotttt...





cantik kan??
suka sgt!!





lepas penat mandi manda kami mengeteh jap kat sini..


posing lgiii..
saya jdi tukang snap je




ok last2 dpt interframe...





malam tu kami sempat sambut beday untie n kek untuk celebrate 
pindah umah baru..


comey x Rania merangkak



Esoknya kami ke Cameron plak..
sempat sarapan dulu kat kebun Teh..






Posing lagi.. dan lagi...




Anak2 le yang paling gembira ye..



balik tu sempat singgah kat sawah padi..'
memang best!!!


kesimpulannya walaupun penat tapi memang seronok..
tQ sgt pada my Cousin n suami yang melayan kami dengan baik..
padahal tgh sibuk pindah umah baru..
insya allah lain masa memang nk dtg lagi..
Bestt!!!!