Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Thursday, August 30, 2012

:. Tutorial Meletakkan Box Comment Fb Di BLog .:



sebenarnya entry tutorial ni sengaja aku buat bukan untuk rujukan orang lain jer..
sebenarnya... untuk rujukan diri sendiri jugak..
manalah esok lusa lupa dah macam mana nk buatnyer..

lama gak aku godeh2 cam ne nak buat akhirnya terjumpa jugak cara yang mudah..
may be korang semua dah tau kot tapi aku tetap nk tulis gak hehehe

   

Wednesday, August 29, 2012

:. Tutorial Bunga Rose dari Ribbon .:


Tutorial bunga ros dari ribbon atau reben ni adalah permintaan dari seorang rakan..
tapi sis x sempat le nk membuatnya
so sis share dengan korang semua dari mana sis belajar yer..
tutorial yang diberikan sangat jelas..
dan dari gambar2 yang digunakan..
mustahil kalau korang tak leh buat sendiri..

kalau korang nak tengok tutorial tu meh le

SELAMAT MENCUBA YER!!

:. Tutorial Membuat Bunga Matahari dengan Felt Craft .:


cantik tak bunga matahari ni..
sanagat sute kan..
tapi tentu nak buat dia sgt rumitkan..
teruatama sekali untuk buat kelopak tu..
tapi kalau rajin mencuba mesti hasilnya berbaloi..
untuk dapatkan tutorial bunga matahari dari kain felt ni leh 
  dia everyday art felt flower ni ade tutorial membuatnya..
selamat mencuba yer :)

Tuesday, August 28, 2012

:. Aneka Bantal Felt Sebagai Cenderahati .:


bantal felt sekarang memang ramai yang suka tuk jadikan sebagai hadiah..
sebab ianya comel n leh letak  
gambar yg kat atas ni..
sesuai tuk hadiah pengantin baru..

 yang ni plak biasernya sesuai tuk birthday present..
ramai yang order dgn sis bantal felt ni untuk hadiah ulang tahun tau


yang ni plak hadiah untuk baby yang baru lahir..
cute kan..


yang ni plak hadiah untuk pasangan bercinta..
auww!! jiwang hehehe.. 

yang ni pun untuk pasangan bercinta..
sweet.. 




:. Bunga Kendarat / Bunga Penanggah Harga Budget .:


ramai yang selalu tanya sis mana bunga kendarat yang leh dpt harga murah..
so sis masukkan beberapa contoh bunga felt yang memang leh bagi harga budget giler..
kalau nk tau berapa harga yg budget giler tu kenalah contact sis di fb sis
"sis noie craft"
atau sms ke
0127752560
n kalau nak dapat harga murah tu kenalah beli dlm 50pcs ke atas..
namapun bunga kendarat kan..
hehehe tak kan nk beli setakat 10pcs je kan...


butterfly ni pula biasenya..
sesuai untuk lelaki plak..


Monday, August 27, 2012

:. 10 Tutorial Bunga Dari Fabric Dan Felt .:

salam semua..
hari ni sis saje jalan2 kat blog2 crafter untuk intai2 tutorial yang menarik dan mudah..
terjumpa satu blog dari luar negara ni..
ade 10 tutorial yang dikumpulkan dalam satu entrynya..
wahhh sangat menarik..
just nak share dengan korang semua..
yang minat sangat dengan segala jenis tutorial..
meh le terjah..
....
di bawah ni antara gambar bunga yang terdapat dalam blog ni..
meh terjah!!






: Blog Kiter Berwajah Baru.. Malu Le Plak .:

blog saya berwajah baru...
comey kan.. tq pada en akhelaken sebab tolong godehkan..
kalau korang tengok atas tu ade gambr bergerakkan..
haaa.. klik situ untuk tengok kategori item..
tapi tulah susah skit sebab tak de tag nama kan..
kan nnti edit lgi bagi lagi senang korang nak klik.. klik...


tq so much untuk en akhlaken..
eh terjah blog dia 
http://akhelaken.blogspot.com/

:. Gambar Kahwin Ustadz Don .:


antara gambar kahwin ustadz don..
tahniah yer..
pasangan yang sangat serasi sekali..
\sama cantik... sama padan...




Thursday, August 23, 2012

:. Balang Berhias Masih Ada Permintaan.. Alhamdulillah .:


alahamdulillah walaupun dah masuk hari lebaran namun masih ade lagi
yang hubungi sis untuk tempahan balang berhias ni..
ade le dlm 3 ke 4 orang..
hehehe tak sangka le plak..
syukurlah ... rezeki kan...
 

 

ini plak balang yang sempat aku buat last minit untuk rumah aku sendiri..
dulang pun x sempat buat..
hehehe naseb bek ade dulang yg special ni..
n mcm biaserlah warna pink ni jadi pilihan saya hehhe
kalau sesiapa berminat leh hubungi sis yer..
harga memang berpatutan..
kalau berminat untuk beli borong pun boleh :)
 


:. Cekak Cute Wif Yaya Doll .:

 
comel tak cekak tu?
atau anak patung yaya tu lagi comey?
kekekke sebenarnya ni order dh lama jugak dari sorang kenalan fb..
 
 

 
suka gabungan color merah hitam tu..
nampak sweet sgt kan..

Tuesday, August 21, 2012

:. Balang Kuih Raya Berhias.. Ala Roses .:


Niat nak buat balang kuih raya sendiri ni dah lama terlintas pada hati ni cuma masa je tak kesampaian..
puas jugak jalan2 kat sekitar bandar kota tinggi n cari kalau ada yang berkenan..
namun semua tak berkenan di hati.. kalau ade yang berkenan pun budget dia terlebih le plak..
then.. cuba2 buat balang sendiri..
hehehe akhirnya jadik gak..
n tak sangka yang ramai plak yang minat dengan balang sis buat tu..
cuma sebab last minit sis x dapat penuhi permintaan dari luar kota tinggi..
walaupun ade yg req tuk pos.. huhuhu takuit x sempat so sis tolak je dulu permintaan mereka..tapi x per.. next year.. tahun 2013 leh standby buat awal2. so yg kat bawah ni antara 10 set yang sempat sis siapkan tuk kenalan terdekat..
.

 

yang ni set order dr shikin..
dia yang nak ni 3 kuning n 3 biru..

yang warna merah hitam tu my untie punyer..
like merah kan..

yang ni ade 3 set..
merah tu shafwan punyer..
kuning tu kak roziah punyer x silap aku ler..
n yang pink hitam tu ain adik ipar ayu punyer..

ade lagi yang tak sempat sis masukkan..
sebenarnya.. balang ni bukan je digunakan untuk hari raya jer..
tapi elok digunakan untuk hamper hadiah tak pun untuk hantaran perkahwinan..
harga pun budget je tau..

kalau berminat nak order leh ke fb sis  " sis noie craft "
atau call atu msj ke 012 7752560

Monday, August 20, 2012

:. Corat Coret gambar sepanjang Hari Raya 2012 .:

 ni lah pasangan debab paling cute kakkakaa
perasan tahap gaban..
my lovely husband.. izan @ faizhar..
and me noie @ normah
tema biru pilihan kami tahun ni..
( act jarang i kuar gambar2 family cam ni hehehe )



ni semua model jalanan   cat walk..
yang dh pencen hahahha
dari kiri
adik izan,ayu,lan n mad



'family aku bergambar bersama atuk kesayangan..


kami sekeluarga bersama cahaya mata kami
akim, iman n eisya..



mad n ayu bersama atuk..



hadoiiee.
4 jejaka macho idaman malaya..


 gambar kami sekeluarga..
sayangnya eca n family tak de tahun ni.. huhuhu

 my princess farisya..
bergaya dengan cermin mata pak cik dia..

hadoiee..
nampak jalan ke tak ni kekekke

Sunday, August 19, 2012

:. Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Kisah kami di pagi raya .:

selamat hari raya aidilfitri,
maaf zahir dan batin..
raya tahun ni macam biaselah..
sunyi tanpa kehadiran.. arwah abah.. mak dan nenek..

malam raya sampai je di rumah adik aku si ayu dah siap potong2 bahan tuk masak..
memang aku tak bagi dia masak tahun ni..
maklum le dia tengah sarat mengandung..
adik kedua plak tahun ni giliran beraya di rumah mak mertuanya..

rehat jap di rumah terus start memasak..
sempatlah masak 4 menu malam tu..
rendang daging, ayam masak merah, sambal kacang n sambal goreng..
sayur lodeh masak pepagi le sebab takut basi kan..

pagi tu sesudah siap masak suami, anak2 dan adik2 solat sembahyang raya..
aku, ayu n adik ipar plak dh siap2 mengemas rumah dan sediakan juadah untuk mereka makan nanti..
kemudian lepas makan sesi bersalaman n bergambar plak..
walaupun kami nampak bergelak sakan masa ni tapi air mata tetap mengalir..
maklumlah dulu kami akan memohon ampun dengan atuk nenek, abah n mak tapi sekrang
kami hanya ada seorang atuk sahaja..
sedih sgt kan..
lagi sedey bila tengok air mata bergenang di mata atuk..
we love u atuk...

selepas sesi bergambar kami semua bergerak ke pusara..
menziarahi pusara abah, mak, nenek dan anak saudaraku adam..
ermmm.. tak perlulah nak aku ceritakan suasana di sana..
air mata mengalir tanda rindu kami pada mereka..
tambah cemburu melihat orang lain menyambut lebaran bersama kedua ibu bapa mereka..
sedangkan kami..
apepun kami bersyukur.. masih punya tuk tersayang..



Friday, August 10, 2012

:. Brooch Rose Pusar Buat Mata Berpinar. :


Brooch Pusar...
sweet kan.. tengok pun sah berpinar..
antara yang hot order jugak dalam bulan puasa ni..
brooch felt harga lelong ni special untuk bulan ramdhan ni jer..
untuk dapatkan harga special leh contact sis yer di 
013-8145345 @ 0127752560


:. MINI ROSE FELT. :


Mini rose ni antara Hot Item sepanjang bulan Ramadhan ni..
tak sia-sialah sis buat sale hari tu..
alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan..
suka sangat..
bukan senang dapat harga cam ni kan hehehe

tq sangat2 pada semua yang mengorder Mini rose yer..
luv u all... 

Wednesday, August 8, 2012

:. Template Sampul Raya Wat Sendiri .:


sesaje gegatai tangan konon nak buat le sampul duit raya sendiri..
godeh2 ni le jadinya..
hahahahaha...

korang x nak ke cuba buat sendiri..
cari je cth template dari goo gle mesti jumpa..
pas tu paste je kt template tu gambar2 sesuka hati :)


Monday, August 6, 2012

:. Bunga Kemboja Setaman. :


suka plak sis tengok bunga kemboja ni...
warna warni meriah gitu..
hehehehe..
tq Nooraz sebab order..

:. Puteri Beg Plastik. :


comel tak saya? huhuhu ni le puteri saya... comel kan kekekekke..
apepun jadi kalau dak farisya ni..
sesuka hati dia jer..
ambik beg plastik mama dia wat topi kepala..