Pages

Tuesday, May 31, 2011

:. Selonggok Brooch Felt Tuk Orang Senai .:



Wah.. leganya dapat siapkan order brooch ni..
semua harga borong..

waaaa sgt manyak ooo..
tapi bila dh siap sgt tomey..
geram tgk!!

k sekarang nk siapkan id holder si shikin dan bantal2 love tuk kawan2 yg len plak..

huhuhu tapi bila teringat yang esok pepagi kena pi meeting..
rasa hampeh le plak..!!!




Saturday, May 28, 2011

:. STARTER KIT FELT WITH BOX RM25 (LIMITED) .:






Starter Kit Felt With Box hanya RM25 Termasuk Pos!!
LIMITED :p..

5 PEMBELI PERTAMA AKAN MENDAPAT SATU FREE POCKET FILE BAG SIZE A4..

SENARAI BARANG YANG ADA DALAM STARTER KIT NI:

- 5 keping mini felt
- 1 tools box (ada 4 petak)
- 1 easy tutorial felt / template
- 6 pcs button two hole
- 5 pcs hair clip black colour
- 5 pcs hair clip biasa
- 2 pcs ring keychain (saiz besar)
- 3 pcs ring keychain ( saiz sederhana )
- 1 pcs super glue
- 4 pcs pin brooch
- 1 pcs fibre
- 6 pcs manik putih
- 1 pcs ribbon bercorak (30cm)

STOCK LIMITED!

5 YANG PERTAMA AKAN DAPAT BEG BERZIP CUTE.. SAIZA4
LEH SIMPAN BARANG2 FELT KORANG ( TOOLS BOX TU PUN LEH MUAT HEHEHHE)

BERMINAT SILA HUBUNGI "FB" SAYA @ EMAIL : teddy_bear81@ymail.com @ fon : 012-7752560

jom2!!!



Friday, May 27, 2011

:. Bantal Untuk Pengantin Baru .:

Bantal ni act dah lama siap..
dah sampai pun ke tangan yang mengordernye..
( ayat x tahan )
khas tuk kawan beliau yang akan naik pelamin..

untuk korang yang berminat leh hubungi kat fb aku..
harga berpatutan
kalau order banyak lagi bagus..
leh bagi harga murah lagi hehehhe

bantal ni leh jadi DOOR GIFT tuk wedding atau birthday..
mesti cute..

ok!!... daaaa...

:. Keychain And Brooch DOMO Cute .:

Siapa suka DOMO?
act aku bukan le pemnat fanatik DOMO
tapi sebab ade yang mengorder so aku buat le..

Domo ni adalah untuk brooch dan jugak Kechain
harga mengikut saiz..
dari rm2.50 hingga ke rm4.50 sahaja

kalau beli banyak ade diskaun lagi k..

jom!!! jom!! bg sesiapa peminat DOMO leh le beli..

DOMO ni boleh jugak jadi DOOR GIFT untuk majlis apa-apa pun..
Birthday Party ke.. nak wat untuk majlis kahwin pun boleh ape..
hehehehehe
layaaannnnnzzzz


Thursday, May 26, 2011

:. Tolong Noie Pilih Pemenang!! .:

Ok..
akhirnya
MY SWEET MEMORY CONTEST
telah pun tamat

dan aku dalam dilema untuk memilih pemenang..
untuk pemenang kontest ini aku akan pilih seorang pemenang
namun begitu
ade pengumuman terbaru!!
aku nak pilih seorang lagi pemenang..
tapi nak mintak korang tolong ler..
tolong tekan "LIKE"
kat gambar yang korang suka..
ikut suka korang le.. nak "LIKE"
berapa banyak pun..

senang je caranya..
1st sekali korang kena add fb noie..
then pi kat album ni...


jom korang... tolong Noie...!!!
Tuesday, May 24, 2011

:. Hari Terakhir Untuk My Sweet Memory Contest .:


baru balik dari Kluang..
pi tgk Eisya..
rindu giler!!


esok hari terakhir untuk contest..
maaf le dengan kesibukan aku kebelakangan ni
aku x sempat nak update blog.

tapi x per..
esok aku akan cuba masukkan semua gambar tu dalam FB noie
( teddy_bear81@ymail.com )

dan lebih mudah korang leh tgk... mana gambar yang sweeeeettt sangat..

pemilihan pemenang adalah keputusan muktamad juri2 hehehehe

tapi noie ade satu lagi berita nak bg tahu..

SUPRISE!!
akan ade satu lagi hadiah special untuk.... tutttttt..
x leh ckp sekarang kekekeke

nanti noie akan update kat blog dan juga FB...


tq so much untuk semua yg dh joint tu..
love u all sangat..
Friday, May 20, 2011

:. Bantal Felt Keta Viva .:

Sebenarnya yang ni dah 2 minggu lepas kot aku wat..
terlambat je nak publish..
permintaan seorang teman untuk dihadiahkan kepada sepupunya...
so sweet kan..
dia kata sepupu dia ade keta viva so nak wat bentuk viva le..
tapi ntah ea..

jadi tak viva ni?
hehehhe

apepun tuk si yayah ni happy beday yer..
act.. ni dia nak wat penggantung..
tapi kalau wat bantal busuk pun ok ni hehehehe
Thursday, May 19, 2011

:. Bantal Cute Dari Felt .:


Bantal ni order dari shiela..
rakan sekampung..
nak letak nama dengan insan tersayang..


dari sisi belakang..
oren!!!
dari sisi depan..
kedudukan tak center ke.. aku yang tak center ni hahahahha!!

ok yang ni 100% adelah kain felt..
tiada kain cotton yang digunakan..
nak tgk yg laen?

meh pi akak nyer fb..
layanzz...
O

:. Resepi Cheese Cake Tanpa Bakar ( tolonglah percaya k )


Apasal ade yang tersengih-sengih tu..
huhuhu x caya le tu aku wat cheese cake ni ea??
hehehe.. ntah nape tetiba aku gatai tangan.. gatai tekak.. gatai perut nak makan cheese cake ni..
hasil bantuan my hubby akhirnya terhasillah seperti yang kalian lihat di atas..

sedap ke??
ceh.. ape plak x sedapnya..
hahahahah ( masuk bakul angkat sendiri )

ni kalau budak opis aku tau ni..

mau aku kena dua tiga lapan das.
kritik le tu hehehehe..
x per.. x per.. nasib baik aku tgh cuti kekekeke...



Wednesday, May 18, 2011

:. Brooch Rose Cute Dan Murah! .:

Brooch ni cute n murah jer
1 pcs cuma rm1.50

hehehe..
kalau by peket lagi murah..
kalau minat leh pi facebook noie k..
muaaahhh!!


semuanya cute2 kan?
noie tgk pun geram jer..

Tuesday, May 17, 2011

:. Entry Menyampah Tahap Gaban .:

Hampeh tul seseorang ni...
wat aku menyampah..!!
meluat!!!..
hak tuih!!!!!



amboie!! emosi nampak si noie ni...

hehehe.. sorry terlepas plak kat sini..

ok2.. juz forget it..

layan keje aku lg baik...

buat sahabat2 yang selalu di sisi..
muahhh!!!
love u all!!!
Monday, May 16, 2011

:. Selamat Hari Guru .:

Guru umpama pelita...
menyuluh dan menerangi hidup kita...
tanpa guru.. siapalah kita pada hari ini..


terima kasih pada semua guru-guru yang pernah mendidik aku secara langsung atau tidak..
tanpa kalian aku tak akan jadi seperti aku pada hari ini

sayang cikgu :)
Sunday, May 15, 2011

:. Id Card HOlder Norlida .:


akhirnya siap 4 lagi id card holder..
kali ni order dari Norlida..
merah pink purple n oren..
so sweet..
bukan ni je.. dia order gak brooch..
semua dh siap..
so esok leh le ngeposnye...

muahhh...










Saturday, May 14, 2011

:. Tutorial Flower Rose Felt Craft Dari Noie .:

Hai kawan- kawan... terujanyer dapat buat satu tutorial hari ni.. hehehehe..
walaupun tutorial ni macam kelakor je aku tengok .. hehehe harap2 dapat bantu kawan2 yer.. just nak share ilmu je.. Tutorial ni untuk sesiapa yang minat dengan felt craft.. try2 buat bunga ni semalam... last2 mcm jadi plak.. kalau x sama dengan korang punyer jgn marah le yer.. sebab ni aku punya cara hahahahaha... ok tuk kawan semua.. ni trial pertama dari noie.... kalau dapat komen yang baik.. insya allah noie akan buat tutorial yang lain :) muaaaahhhh!!!
layannnzzzz...





Wednesday, May 11, 2011

:. Bayi Berkepala Dua .:


Pelik tapi benar,
bayi ini dilahirkan berkongsin badan, tangan dan kaki
tetapi bekepala dua..
kalau tak silap ianya berlaku di Beijing pada baru-baru ini..

kuasa Tuhan..

:. Felt Craft Semata .:



HUhuhuhuhu..
awat tajuk felt craft semata?
sebab aku memang bz dengan felt aje sekarang ni..
ade beberapa order yang aku kena siapkan..
tambahan pula yang dh buat pembayaran..
aku ni memang gelabah skit bila org dah bayar ni.
kena siapkan cepat2 je rasanya..

buat masa ni tengah kejar satu order darai rakan Fb Kaly dan Norlida...
yang satu ni jauh nak diterbangkan ke Sabah..
bagi yang dah buat tempahan tu harap bersabar ye sayang2 ku semua..
kena ikut barisan dulu hehehe..
jangan wisau semua akan disiapkan secepat mungkin
( sampai mata dah naik lebam kurang tido hehehehe )

ok ni layan dulu dua keping gambar order dr sabah yangs sedang dalam proses nak disiapkan harap esok aku leh pos dah :)
yang ni nak bentuk love

yang ni nak butterfly

act order love ngan butterfly ni dah lama tak buat..
so aku buat perubahan skit bagi nampam cantik lagi design dia..
harap yang order ni suka yer :)
Sunday, May 8, 2011

:. Sekat Mata Dengan Anak Mancis .:


Mata nak mmebuta dh ni...

sedang2 elok je nak layu..
tapi kat depan mata masih penuh dengan kain felt yang perlu di jahit..
sabar jelah...

kalau leh tahan mata dengan anak mancis bagus jugak..
ni jangan anak mancis ,
nak tiup habuk kat mata pun seram sejuk...

mata oo mata..
bertahan le ko wahai mata...
Friday, May 6, 2011

:. Brooch Bunga Cute .:

Brooch ni simple je tapi memang cute..
suke! suke! sangat!
jom le beli sape nak...
murah jer..

1 pcs : Rm1.50
kalau beli banyak lagi dapat less..
ade harga borong untuk 12 pcs (perpeket)
jom2 jumpa kat fb :)





:. Bantal Busuk ke ni?? .:


Bantal busuk ke ni??
hehehe mukan le..
tapi bila pegang rasa mcm bantal..
geram je tgk..
naseb bek org punyer..
kalau tak dh bawak tido dah hehehhee..
act yg order ni nak gantung kat pintu..
tapi aku rasa kalau dia nak bawak tido pun ok ni hehehhee
harap dia akan suka :P

merah menyala mak ngah!!
Thursday, May 5, 2011

:. Id Card Holder .:

Id Card Holder..
Ini order dari kawan si ain dan juga Naillah Omar member Fb..
harap diaorang akan suke!!

merah.. hitam..
order dari Ain..

order dari Naillah..
Pink.. hitam... cute :)

:. Program Pameran Di SMK Semenchu .:


Program selama 2 hari..
kami ke SMK Semenchu..
walaupun penat tetapi sangat seronok..
dengan layanan guru-guru yang ramah dan pelajar-pelajar yang chomel2..





Sunday, May 1, 2011

:. 3 lagi Id Holder siaapp!! .:

akhirnya berjaya siapkan lagi 3 order Id Holder dari rakan-rakan fb..
harap dia org akan suka..
:)


:. Happy Birthday My Sweet Eisya .:

happy Birthday my princess
" NUR FARISYA SYAFYRA "

yang SETAHUN ...
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..
mama sayang Eisya sangat-sangat..
Muaahhh!!!