Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Monday, February 28, 2011

:. Pulang Sudah .:

Tengah hari tadi selesai dah program di SK Laksamana..
ALhamdulillah semua berjalan dengan lancar..
cuma belum sempat nak upload gambar je lagi...
terima kasih banyak-banyak pada semua yang menyambut kedatangan kami di sana..

seronok juga tengok adik-adik yang suka sangat tengok pameran yang kami bawa tadi..
sampai tak terjawab aku dengan soalan dia orang yang bertubi-tubi tu hehehhe

semoga dia orang semua akan dapat sedikit ilmu dari
kedatangan kami ke sana tadi..

penat betul hari ni..
sebenarnya tak larat pun update blog..
tapi oleh sebab tak mahu membiarkan blog aku ni bersawang terpaksa ler aku update gak sikit2 ea.. ok samapi jumpa lagi di lain entry k..
muahhh!!


:. Haru Biru .:

Hari ni sampai opis awal..
minggu antidadah dah bermula..
kesibukan kami juga dah bermula le ni..
hari ni 3 sekolah buat program serentak dan semuanyer menjemput kami..
SMK Linggiu
SMK Laksamana
Sk Laksamana

adoi..
berpecah le kami semua hari ni..
semoga KAMI dapat buat yang terbaik hari ni yer amin...
Jom.... Pi Sekolah!!!


Saturday, February 26, 2011

:. MAHARAJA LAWAK ASTRO .:

nampaknyer tak lama lagi..
kite mesti terguling-guling ketawa depan tv..
dengan menonton satu rancangan teraru Astro.
'Maharaja Lawak'
semua yang joint tu best2 belaka..
ade Johan, zizan, nabil, sepah dan ramai lagi ler...


Thursday, February 24, 2011

:. Entry Khas Buat Follower TERCINTA .:

Alamak Follower Tercinta!!
Seronoknyer ayat tu...
mengancam habis...

Entry hari ni khas aku nak tujukan pada semua follower aku dalam blog ni..
x kiralah..
yang follower melalui Google ke..
atau yang follow LIKE melalui Facebook..
seronok sangat-sangat..

teringat lagi masa mula2 start blogger..
ini bukanlah blog pertama aku sebenarnyer..
pas aku ke sini mula2 follower aku beberapa orang jer..
sejak tahun 2009 bulan April..
aku mula menulis dan menulis...
hinggalah ke hari ini..
dan sekarang alhamdulillah follower dah cecah 1058..
dan follower dlm fb pun dah 3++ lebih..
syukur sangat2..

terima kasih yang tak terhingga..
di ucapkan pada semua yang follower
tak kiralah samada yang rajin2 komen dan tinggalkan jejak ataupun yang hanya
silent reader tu..
x kisahlah..
yang penting aku sayang korang...

kalau ade sape2 nak turun Kota Tinggi , Johor..
jangan lupa roger2 aku yer..

Wednesday, February 23, 2011

:. Blogger Anak Dara VS Blogger Mak Dara .:


Hahahaha..
apa ke halnyer tajuk kat atas ni?
tapi tu yang aku nak citer kat sini..
kalau korang ni memang kaki terjah blog kawan2 blogger yang lain..
mesti korang selalu tengok macam2 pesyen rakan-rakan blogger kita ni...
tapi aku selalu perhatikan dalam diam perbezaan antara
blogger2 anak dara dengan blogger2 mak dara...

kalau blogger anak dara ni blog diaorg ni kebanyakan meriah giler..
dengan lagunyer yang happy2..
dengan widgetnyer kiri kanan...
siap ade snow.. rama2 berterbangan..
kalau bercerita tu tentang cintanya..
tentang boyfriendnyer...
yang belajar tu citer tentang belajarnyer..

kalau mak2 dara ni..
blog ni macam mak2 ler..
citer pasal anak2..
citer pasal suami tercinta ...
citer pasal family...
kdg2 ade gak citer pasal resepi2..
(kira macam aku le jugak...kakakkaka)

apepun..
tak kisah ler..
mak dara ke anak dara ker..
dalam dunia blogger kita semua kawan kan??
betui tak??
so layanzzzzzz...

p/s : tapi ade yang kata blogger anak2 dara lebih senang dapat follower dari mak dara , betui ker?? huhuhuhuhu... psssttt.. kalau gitu teruklah i ni... hahahah sebab i ni mak dara anak 3 tau hehehehe...

Tuesday, February 22, 2011

:. Blog Pilihan : Pahala Hindari Dosa .:


Dah lama aku tak review aku punyer blogger pilihan kan?
okay kali ni..
sebab ade masa skit sementara temankan Eisya yang x sihat sangat ni..
aku nak review satu blog..

"PAHALA HINDARI DOSA"

KLIK SITU TUK TERJAH!

Empunyer blog ni..
Rozali atau Atuk rajin bebenor datang menjenguk blog aku..
rajin plak tu beri komen kat entry2 aku..
maceh le sangat2..

aku suka tengok blog dia sebab kat sini ade citer pasal
perjalanan dia di kemboja..
dapat tgk kehidupan rakyat kat sana..
jom korang tengok2 sekali..
leh kenal2 ngan atuk ni
( nama je atuk.. orgnyer x le tua sgt hehehehe)

ok selamat menerjah yer...
layanzzz...

:. So Bad .:


Malam ni semua rasa tak kena jer..
tambah2 plak my sweet Eisya kurang sihat..
badan dia panas je sejak aku balik keje tadi.. risaunyer alahai...
nak tido pun merengek jer..

ni dia sedang tido kat sebelah aku..
tapi kejap2 dia terjaga..
huhuhu..
semoga dia cepat sembuh..
biarlah aku ni haa yang demam..
jangan buah hati aku ni...
huhuhu


:. Blog di Review Di Projek Blogger .:

hari tu ade jalan BW kat blog2 kesayangan aku..
tup.. tup..
ternampak sesuatu yang buat aku malu2 tersipu2..
hehehe..
rupa-rupanya blog Noieizan2U
telah di review di satu blog

maceh le banyak2
sebab sudi meletakkan blog hudoh aku ni kat sana...
rasa terharu pun ade gak huhuhuhu..


meh le korang jengah2 sana..


kalau boleh korang follow2 le sekali yer..
sonok tau..
meh layanzz meh...

:. Selamat Pengantin Baru Mazlin & Zool Fadli .:


Pada 5 Febuari 2011
member aku ni dah selamat melangsungkan perkahwinan mereka...
tahniah di ucapkan kepada
....Mazlin & Zool Fadli....
semoga akan cepat dapat cahaya mata..
jangan tunggu lama2...
kena cepat2




gambar mempelai bersama ahli keluarga...

bagai pinang di belah dua..

Sunday, February 20, 2011

:. Antara Masjid Putrajaya Dan White House .:




Antara Dua..
dua kisah dan dua cerita yang berbeza...
mana nak kamu pilih..
mungkin ada yang tak faham apa yang aku maksudkan..
:-)


Masjid Putrajaya

White House

Berhati2 dalam membuat pilihan...
kerna kadangkala kita rasakan apa yang kita pilih itu tidak salah...
walhal sebenarnya...
ermmm..
tepuk dada tanya selera k..




:. Program Institusi Bebas Dadah Di SK Bukit Lintang .:


Semalam , pada 19hb Febuari 2011...
aku dan team ke SK Bukit Lintang, Kota Tinggi atas jemputan program di sana...
kedatangan kami di sambut baik oleh guru-guru di sana...
meriah tengok pelajar2 sekolah tu yang tengah menghadiri hari Kokukikulum...

belum pun bermula program kami dah di bawa ke kantin tuk menjamu selera...
nyum.. nyum..
kata orang rezeki kan jangan di tolak...
selera sungguh si Rohan ngan Abg Ejad makam mee goreng sampai bertambah-tambah...
hehehehhee
ok .. seterusnya sampai di dewan kami buat persediaan tuk menjalankan tugas kami..
walaupun berlaku sedikit masalah teknikal tapi akhirnya
semua berjalan lancar jugak..


tak tahu le abg Ejad ni..
termenung atau berfikir..
yang pasti inilah penangan makan mee goreng sampai 2 pinggan hehhehehe


wah si Rohan
ade tokoh jadi cikgu le yer hehehhe

pelajar yang terlibat semuanya memberikan sokongan dalam aktiviti LDK yang kami jalankan..


alamak semua tgk belakang ler...
dengar le apa Puan Hazurah bg tau tu hehehhee

Puan Hazurah dah terduduk lepak le tu..


JEMPUT SINGGAH KE BLOG BARU KAMI N SUDI2 LE FOLLOW..


:. Kisah Aku X Student SMKT'A' .:





Kalau hari tu aku ade citer pasal sekolah rendah aku dulu

hari ni aku nak citer plak pasal Sekolah mengah aku dulu..
act..
sekolah menengah yang sempat aku menuntut ade 2..
SMKT 'A'
SMK Mersing..
tapi entry ni nak citer pasal
sekolah menengah Tenggaroh A dulu...


aku bersekolah kat sini dari form 1 hingga form 5 ...
banyaknyer kenangan manis pahit kat sini aduhai Tuhan je yang tahu..
dari yang baik2 sampai yang perit2...
kekekekekeke..

yang paling manis bila bersama-sama kawan2 ler..
nakal tu jangan cakap ler..
aku ni memang nakal pun...
lagi2 kalau bertemu regunye..
Bieb, Fella, Roro, Yanti, Zura,Mas, Along
adui banyaknyer kalau nak sebut..

paling tak leh lupa dalam kelas 5 zahrawi..
huhuhuhu..
kenakalnnyer mengalahkan budak2 lelaki..
Zaki, Helmi,Ajul,Zahari,arwah Ijat..

tetiba teringat arwah ijat..
x sangka dia pergi dulu..
arwah kemalangan masa tu lagi 2 minggu aku nak kawen..
dia memang sorang kawan yang baik...
Al-Fatihah tuk arwah ijat...

Entry ni aku tulis bukan sekadar nak mengimbau kenangan2 lama..
tapi tuk juga menyampaikan rasa terima kasih pada semua guru2 yang pernah mengajar aku di sana...
guru2 yang sangat bersabar dengan semua kelakuan dan perangai aku yang ntah ape2...

sangat seronok kalau mengingati semua tu..
rasa macam nak masuk sekolah balik semula jer..
boleh x???

muahhhh!!
luv school!.. luv SMKT'A'



:. Header Blog Tu Macam Budak Tadika URwekk!! .:


Hampeh!
sapelah tuan punya blog yang punya Header NGOKNGEK ni??
orang nak melukis guna komputer hang pung sibuk le nak cuba..
kalau cantek tak apalah jugak..
ni dengam budak tadika pun ..
budak tadika lagi cantik tau..

lukis dah le senget benget!!
hampeh.. hampeh..



"

"
( entry ini adalah entry mengutuk blog diri sendiri)
jangan salah faham yer hehehehhee....
malu... malu...

perasan bagus le tu?
lukisan kalah anak aku punyer....
huhuhuhu...
apepun sekali pandang nampak cute ape..
dua kali pandang...
kakakkakakakakka!!

Saturday, February 19, 2011

.:: Memory Manis Kem INTIM 2010 ::.


Gambar ni sebenarnya dah lama cuma simpan jadi pekasam dalam lappy ni..
ni gambar kenangan masa Program kem INTIM kat sekolah Rendah Setia Jaya..
seronok menghabiskan masa dengan budak2 ni...
hilang tension tau...
tq dengan adik2 yang terlibat..
semuanya adalah dikalangan pelajar2 di sekolah2 rendah area Sedili Kota Tinggi..



Ini gambar masa pendaftaran..
bznyer makcik2 ni.. huhuhuhu


yang ni masa pembahagian kumpulan..
hehehehe pening lalat gak cikgu Roslan masa ni..
apepun tq cikgu sebab bagi sokongan penuh pada kami yer..


masih dalam sesi sui kenal lagi ni..


ni le kenangan terakhir kami dengan en Harlin..
masa ni En Harlin dah nak kena tukar..
tapi sempat lagi joint program ni...
uhuhuuhu we miss u en harlin..


ni masa malamnyer..
best2..
memang seronok ..


ni le gambar kenangan kami..
sempat bergambar kenangan beramai-ramai..
dengan Tan Sri Syed Hamid dan isteri lagi..
happy sangat sebab yb sudi hadir..
banyak lagi gambar kenangan sepanjang program ni...
tapi tak cukup masa nak masukkan semua..
nak tgk kena le add facebook kami hehehhe

tq pada semua yang menjayakan program ni..
terutama ketua unit kami Puan Hazurah,En harlin, En Yazid, En Muhaizad,Pn Normah,Pn Siti, Cik Noryani
dan bos kami Hajah..
terima kasih jugak pada guru2 yang terlibat..
terutamanya..
Cikgu Aini dari Sk Setia JAya..Cikgu Roslan dari Sk Gembut dan guru2 lain yang aku tak ingat dah namanya...
muahhhh!!

Friday, February 18, 2011

:. Gambar Pertunangan Ally Iskandar Dengan Nur Aishah Gadis Melayu .:



Sama Cantik Sama Padan..
semoga kekal hingga ke jinjang pelamin yer..



akhirnya ally Iskandar yang comey lotey ni bertemu juga dengan gadis idamanya nyer..
semoga pertunangannya dengan gadis melayu
Nur Aishah Zainal
akan kekal selamanya..
amin..

:. Mandi Manda Di Gunung Lumut .:

mandi manda di gunung lumut ni sebenarnya banyak gambar lain lagi..
tapi x sempat nak upload pepagi ni...
ni je yang tersempatnyer yer...
n mcm biase gambar aku tidak ada dalam senarai sebab aku lebih suka mengambil gambar jer..
dan x suka di gambari...sekiann..


seronok betul ayu, mad, akim n iman mandi..
aku plak dengan my hubby jaga sekor beruk besor yang sebok nak usha makanan kita org..
jaaat!!


ibu ayu terpaksa chek suar iman...
sebab ade bau skit..
mad n akim dah pelan2 nak larikan diri hahhahaha


eisya mcm biase le..
duk diam2 kat kusi bulat dia..
jaga eisya je le mama n ayah..

happy plak si eisya duk rehat2 kat bawah gunung ni yer...

:. Kenangan Pahit Sepanjang Malware Bertandang Di Blog Aku .:

Mak oi tajuk entry..
panjang giler..
macam lepas geram jer? hehehe..
sebagaimana yang aku dah cakapkan sebelum ni..
blog aku sebekum ni diserang virus malware yang amat menyakitkan hati...
sungguh2 menyakitkan hati ini (wah ayat tak tahan)..

kenangan pahit sepanjang malware bertamu kat blog aku..
selain dari nak bukak blog jadi payah...
dan selain dari jumlah pelawat yang turun secara mendadak..
ade satu lagi yang baut aku rasa sedey sangat2...
ade follower aku yang tetiba stop ajdi follower aku..
aku perasan gak ler..
adelah dalam 1o orang macam tu...
huhuhu sedeynyer aku rasa..

tapi nak wat cam ner..
cinta itu tidak boleh dipaksakan...??
kekekeke cinta le plak...
tak perlah

dan aku amat terharu..
sebab sebahagian besar follower aku masih setia walaupun dia follower yang tidur je atau yang aktif.. tq so much yer sebab masih bagi sokongan kat aku..
korang memang best!


Thursday, February 17, 2011

:. FB Temukan Mhadz & Adzlina Dengan Kami .:

FB ni walaupun kadangkala melekakan kita..
tapi banyak juga positifnyer..
contoh terbaik yang aku nak kongsi dengan korang..
apabila detik manis di FB telah menemukan aku, my hubby dengan adiknya di Arab Saudi..
"Muhamad Nur"


Muhamad Nur

malahan bukan tu sahaja..
dapat gak kami berkenalan dengan tunang beliau yang juga sekarang berada di Arab..
"Nur adzlina"

Nur adzlina

dalam dunia realitinya sebenarnya kami belum pernah berjumpa..
selama 7 tahun aku dan hubby berkahwin..
aku hanya mendengar cerita mengenai Muhamad Nur dari suami sahaja..
then bila dapat jumpa di FB rasa seronok sangat..

Muhamad Nur dibesarkan di Filipina oleh keluarga datuk hubby aku..
sedangkan adik beradik yang lain berada di Sandakan..
kalau family lain di Sandakan tu selalu jugak aku jumpa..
tapi yang sorang ni tak pernah lagi..

terfikir sejenak ade baiknya jugak FB ni..
kalau kita guna dengan cara yang betul..
walaupun dia org ni kurang pandai ber bahasa melayu..
then terpaksalah guna bahasa inggeris..
bahasa melayu skit2 bileh kot...

harapan aku dapat jumpa dengan mereka satu hari nanti...
for mhadz n nur.. nice to see you in fb..
i hope one day we can spend time together n hv nice chit chat... :)

adios!!


:. Cara Mengatasi Malware di Blog .:


Baru2 ni.. blog aku di serang malware!..
memang frust gila..
sampaikan aku jadi malas nak menulis..
aku faham mcm mana perasaan korang yang menghadapi masalah macam aku ni..
so.. ade yang mintak aku kongsi mcm mana aku wat tuk hapuskan virus degil ni..
aku cuba le terangkan walaupun aku kurang arif sebagai guru ni yer..

Untuk mengatasi/menghilangkan Label Badware/Malware dalam SERP Google, maka anda perlu melakukan beberapa hal, di antaranya:

1. Melakukan pembersihan script malware/badware pada script website anda

2. Meminta review pada pihak stopbadware.org

3. Meminta review pihak Google

Khusus untuk poin yang ke 3. yaitu Meminta review pihak Google, caranya adalah

· Anda harus memiliki account di google, bisa berupa account email di gmail.com.

· Masuk ke http://google.com/webmasters/tools

· Daftarkan website anda di google webmaster tools lalu lakukan verifikasi/verify. Anda harus membuat file html dari notepad, isinya cukup kosong saja, dan di save as semisal: googlefc91be7d5e697d70.html verifikasi tersebut masing-masing akan anda dapatkan setelah anda mendaftarkan website anda. File .html tersebut kemudian anda upload ke dalam directory website anda ( mis : public_html ) :



· Setelah diupload kemudian ter verify silah\kan masuk menu Overview dan klik linkReview site

Dalam waktu 2 x 24 Jam, pihak stopbadware.org akan mereview website anda dan jika website anda memang sudah bersih dari malware/badware maka mereka akan menghubungi google, setelah itu Google akan melakukan review secara langsung. Setelah mereka menyatakan website anda benar-benar bersih maka Label Badware/Malware dalam SERP Google akan segera di hilangkan, lama proses penghapusan Label ini membutuhkan waktu 2×24 jam.


blog aku dalam masa 24 jam telah di review dan sekarang dah ok..

korang yang mengalami masalah ni try le guna yer..

kalau tak leh juga.. korang add fb aku..

nanti leh chat2 sama



:. Alhamdulillah... Blog dah Pulih Dari Malware.. tq!! .:

Alhamdulillah..
happy sangat..
blog aku dah bersih dari Malware!!!
tq pada google sebab bantu aku yer..

baru le semangat balik nak berblogger..
muahhhh!!!!!


Tuesday, February 15, 2011

:. RAMAINYER YANG BELOT .:

Ramainyer yang dah belot..
senyum jelah..
:P

:. Malware kat blog aku semakin teruk STOP JADI BLOGGER!! .:

malware di blog aku semakin teruk..
hilang betul mood aku nak menulis...
macam nak berHENTI JE MENULIS....
DAH BUKAK DAH SEMUA TOOLS LE KE HAPE JADAHNYER..
SEMUA TAK BOLEH...
MENYAMPAH SUNGGUH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Monday, February 14, 2011

:. Valentine Day Dan Maulidur Rasul Mana Korang Pilih .:


orang muda sekarang bergalak sangat nak sambut

valentine days..


tapi bila sebut

maulidur rasul

semua buat dono jer..
silap2 ade yang tak tahu apa tu maulidur rasul...
ermmm..
korang plak..

antara dua hari penting ni..
yang mana agaknyer korang sambut ea???

:. Blog Aku Pun Tau Merajuk .:

Blog aku pun tahu merajuk!
macam siot jer..
jatuh merundum teruk..
sorry yer my blog..
bz n tak terkejar ler..




muahhhhh!!! my blog...

Friday, February 11, 2011

:. Mana Nak Cari Kain Felt Kat Johor .:

Ermm nak mintak tolong sape2 yang tau kat mana nak beli kain felt kat johor?
sebab selama ni aku beli on9 je ngan Sus..
n ade gak member dari kl tu si Asma..
ok jugak.. tapi kalau leh beli tak yang pos2 ni lagi bagus..
ade satu kedai kat kota tinggi ni jual kain felt tapi mak oi harga dia..
mencekik kedarah...

manalah tahu ade kawan2 yang tahu kat mana noie leh dapatkan
kain felt ni di sekitar johor terutama di Kota tinggi, jb, tiram ke kluang atau kulai..
sape tau tolong bagi tau yer..

tapi kalau dh x ada sangat terpaksalah aku beli on9 gak jawabnyer..

Thursday, February 10, 2011

:. Cik Maz Masuk Hospital .:





Maz member opiz aku masuk hospital..
di syaki paru2 berkuman..
kesian bakal pengantin ni..
sabar yer.. ni semua dugaan..
kami semua doakan maz cepat sembuh yer...

erk..
ni konpius ni...
sape sebenarnya yang sakit ni ea??
Leman!!! bangun!!!

ni kat spital ke? kat zoo?
lagi le konpius hahahhaha




hamboie2 anak dara berdua ni...
( sory gambo kabur skit)

alalalal mazz.. jangan le nanges.... buwokk!!!

:. Budak2 Giler Buat Kerja Giler .:



budak2 gila wat kerja gila..
sila jangan pening kepala menontonnyer...

pasangan ini nampaknyer sangat bahagia bermain air banjir di pasar lalat...
layanzzz...


wah cik shiela.. suka yer melihat kami terseksa??
jaaat..


walaupun kami kalah dan kena denda tapi kami tetap
enjoyyy!!!!

semut oo semut...
akhirnya masuk kolam ikan..
jangan ko tanya kenapa..
ni semua koje gila!!!

p/s : will miss dis moment!..

:. KeyChain Felt Love Order She .:

Untuk Majlis Potong Jmabul Mia...
keyChain ni comel2 jer..


Love Tanda Kasih yer Mia..



comel tak??
sesuai tuk Door Gift sempena majlis ape pun..
majlis perkahwinan pun ok gak..

Price : 3 set hanya Rm5
( tetapi kalau kuantiti order yang banyak Noie akan bagi harga lagi murah )

OPEN FOR ORDER K!!!

:. Gubahan Hantaran Maz : Pink & Silver .:

Ini adalah hasil tangan aku untuk majlis persandingan Cik Maz..
Harap2 beliau akan berpuas hati..
dan semoga mahligai yang di bina nanti berkekalan hingga ke akhir hayat..
ok Cik Maz memilih tema
Pink dan Silver..
masih ade lagi beberapa hantaran yang masih dalam proses..
dah siap nanti aku akan post kat sini k
layannzzz dulu pic yang dah siap ni..


Ini adalah gubahan untuk letak cupcake..



dari sudut pandangan atas
ok ini adalah untuk
Gubahan Bunga Rampai..
Bunga Rampainyer mesti le belum potong..
so get ready je ler yer