Pages

Wednesday, June 30, 2010

:. Kate Moss Style .:




Katherine "Kate" Ann Moss (born 16 January 1974) is an English Model. She has appeared on over 300 magazine covers.She is known for her waifish figure, uncommonly short height for a fashion model, and appearances in many advertising campaigns. She is also notorious for her high-profile relationships and party lifestyle. In 2007, she came 2nd on the Forbes top-earning models list, estimated to have earned $9 million in one year.













:. Misteri Taj Mahal .:


Taj Mahal (Bahasa Hindi:ताज महल)yang terletaknya di tebing Sungai Jumna, berhampiran Agra, India, merupakan makam yang dibina oleh Maharaja Shah Jahan (1614-1666) sebagai monumen peringatan untuk Mumtaz Mahal, isterinya yang kelima. Mula dibina pada 1632 dan siap 1648.

Kadang kala Taj Mahal dipanggil dengan singkatan 'Taj' sahaja, ia adalah contoh terbaik Senibina Mughal yang menggabungkan senibena Parsi, Turki , India dan dan gaya senibena Islam. Arkitek utama bangunan ini ialah Ustaz Ahmad Lahauri . Taj Mahal merupakan sebuah kompleks bersepadu yaitu mempunyai bahagian makam, dewan, taman rekreasi , masjid, menara tinjau dan lain-lain. Tahun 1983 UNESCO mengisytiharkan Taj Mahal sebagai Tapak Warisan Sedunia yang perlu dilindungi . Bangunan ini dikatakan 'permata senibina Islam'.


Asal dan Inspirasi

Tahun 1631 Shah Jahan yang menjadi Maharaja Dinasti Mughal telah kematian isterinya yang tersayang. Isterinya Mumtaz Mahal telah meninggal ketika melahirkan anak mereka yang ke-14 Begum Gauhara ketika Shah Jahan berada di medan pertempuran pada tahun 1631 ketika itu Shah Jahan dalam kempen memperluaskan tanah jajahannya.


Pengaruh

Makam Taj Mahal ini menggambarkan keagungan senibena Dinasti Mughal. Bangunan lain yang mendapat gaya senibena ini ialah Timurid dan bangunan Mughal. Ini termasuklah Gur-e Amir di Samarkhan. Makam Humayun yang dipanggil Makam Itmad-Ud-Daulah dan Masjid Jama Lauhari dari Turki untuk mereka di Delhi.


Pembinaan

Shah Jahan memerintahkan Ustaz Ahmad membentuk bangunan ini. Ustaz Ahmad mengumpulkan 20,000 orang pekerja yang terdiri daripada tukang batu, tukang emas, dan pengukir yang termasyhur dari seluruh dunia.

Dengan bumbung, kubah dan menara yang diperbuat daripada marmar putih, serta seni mozek yang indah, Taj Mahal merupakan salah satu daripada Tujuh Benda Ajaib di dunia. Sebanyak 43 jenis batu permata, termasuknya berlian, jed, kristal, topaz dan nilam telah digunakan. Pembinaan Taj Mahal menelan masa selama 22 tahun.

:. Apa Jadi Jika DADAH Itu Dihalalkan Di Malaysia .:


Dadah dibolehkan??



"
"
"
"
"





Dadah itu membunuh..
musuh no 1 negara..
mampu merosakkan sebuah keluarga...
mampu menghuru harakan sebuah masyakat..
malah mampu meruntuhkan sebuah negara..
apa akan jadi jika DADAH di halalkan di Malaysia?
pernahkah kita terfikir tentang itu??
Tuesday, June 29, 2010

:. Sebab-sebab Seorang Lelaki Bertukar Menjadi Perogol .:





Ermmm.. benda macam ni memang tak di sangka..
kadang-kadang di luar nampak baik tapi hatinya kita tak tahu...

Di bawah ni antara sebab-sebab seorang lelaki itu bertukar menjadi PEROGOL!!

"
"
"
"
"
"

  1. ALERGI PADA UBAT-UBATAN
  2. PENGARUH ALKOHOL
  3. KESAN DADAH
  4. HORMON SEKSUAL YANG BERLEBIHAN
  5. MASALAH PSIKOLOGI ( TEKANAN, KEKECEWAAN DAN LAIN-LAIN)
  6. MASALAH PSIKIATRI ( MASALAH MENTAL/JIWA)
  7. FAKTOR PERSEKITARAN

:. Rahsia Di Bilik Mandi (18sx) .:




Ini yang aku baca dari sebuah majalah..
rahsia kita di bilik mandi..
syhh... jangan baca kuat-kuat..
malu nanti jiran dengar..
"
"
"
"
"
"
"


okay!!... semasa kamu mandi.. bahagian manakah yang akan kamu cuci dahulu??
Rambut? Muka? Dada? Bahu? Bahagian sulit ?
baiklah kita mulakan dulu dengan mereka yang mandi dengan rambut dahulu..


  • Rambut/Kepala :
Kamu adalah individu yang penuh dengan kesenian. Hobi kamu suka mengelamun tetapi kamu selalunya mampu mencapai apa yang orang lain tak mampu capai.Kurang berdedikasi tetapi kamu sanggup bekerja keras demi mencapai apa yang kamu kehendaki.Bagi kamu duit tidak begitu penting , kawan2 lebih penting. Kamu lebih gemar berkawan dengan kelompok yang yang sukakan kesenian seperti kamu. Kamu suka mencuba sesuatu yang lain dari yang lainbersama teman-teman demi kepuasan sendiri. Bakat adalah kekuatan bagi diri kamu.

  • Bahagian Sulit :
Kamu adalah seorang yang pemalu, malah kamu juga tidak mempunyai keyakinan diri yang kuat sehingga kamu mudah dipermainkan oleh orang lain. Selain itu kamu juga tidak mempunyai ramai kawan, kerana mereka berpendapat kamu adalah individu yang tidak menarik dan membosankan. Mana tidaknya, sifat pemalu kamu itu amat keterlaluan. susah orang nak mendkati kamu. Pendirian kamu jga tidak sekuat mana sehinggakan kamu sering bersikap mudah putus asa. Walau bagaimanapun kamu mampu menunjukkan emosi dengan penuh jujur hanya kepada segelintir orang sahaja


Okay aku bagi dua je kat sini... kalau kamu nak tahu yang len boleleh le tinggalkan komen kat sini nanti aku bagi tahu.. manalah tahu cara kamu mandi berbeza dari yang di atas ni...


:. Jangan Jadikan Dia Nenek Aku Pleaseeee !! .:

nenek bertaubatlah sebelum maut mnjemputmu
:p
Monday, June 28, 2010

:. Bentuk Awan Pelik di Uruguay .:


Satu pemandangan yang pelik bila awan ni muncul di Las Olas Beach in Maldonado, Uruguay.


Gambar ini diambil pada 25 Januari 2009. Pelik betul, nampak macam ade bandar terapung je kat atas tu..betapa besarnya Tuhan Maha Pencipta..

Subhanallah..





:. Pesta Durian di Pasaraya SMART Johor .:


Korang suka makan durian??
aku tahu mesti ade yang x suka..
kata mereka bau durian ni meloyakan...
tapi pada aku durian le yang sodap..
meh pi Pesta Durian di Smart Johor..
siap ade restoran durian lagi..
makan le puas2 sampai menyandar...




tengok le tu..
siap ade meja makan sekali..
kalau x nak rumah anda berbau durian makan je le kat sini sonang!!

:. Gadis Lari Ikut Tunang Ke Indonesia .:


Nurul Huda Mohamad Tarmizi, dipercayai dilarikan oleh tunangnya, Fauzi Mokhtar, 40, pagi Sabtu lalu, di rumahnya di Kampung Bendang Tok Seh, di sini, ke Melaka sebelum berangkat ke rumah ibu lelaki itu di sebuah daerah di Indonesia. Ibu remaja itu, Rokiah Hassan, 43, berkata, ini percubaan ketiga Nurul Huda melarikan diri bersama lelaki itu selepas hubungan mereka ditentang keluarga kerana Fauzi sudah menjatuhkan maruah keluarganya apabila tidak hadir di majlis perkahwinan mereka 10 April lalu. Rokiah berkata, seminggu sebelum majlis perkahwinan mereka, Fauzi yang bekerja sebagai tukang besi membawa lari Nurul Huda ke rumah kakaknya di Taman Merdeka, Batu Berendam, Melaka, dipercayai untuk dilarikan ke Indonesia sebelum dikesan keluarga gadis itu. Katanya, dia dan suaminya, Mohamad Tarmizi Saidin, 42, berjaya membawa pulang anaknya dua hari sebelum majlis perkahwinan mereka yang dijadualkan berlangsung di Dewan Kampung Tradisi, Sintok dan Fauzi berjanji akan hadir di majlis itu. “Malangnya, Fauzi tidak hadir di majlis perkahwinan mereka. Saya tidak pasti apa tujuan dia melarikan anak saya pada saat akhir hari perkahwinan, sedangkan hubungan mereka ketika itu direstui. “Malah, jika dia tidak mampu membayar wang hantaran berjumlah RM8,884 seperti ditetapkan, saya tetap mengizinkan dia berkahwin dengan anak saya kerana 1,000 kad undangan sudah diedarkan kepada tetamu dan belanja untuk majlis itu sudah dikeluarkan.



Petikan di atas ni aku petik dari Berita Harian..
Apa pendangan korang..
remaja kita ikut lelaki Indonesia?

:. Tahukah Anda 300 Rakyat Kita Dipenjara Thailand .:


Tersentuh juga hati bila terbaca artikel di Berita Harian...
yang mengatakan 300 rakyat Malaysia berada dipenjara Thailand...

"
"
"
"
"
"
"
"



masing-masing dengan berikutan kes yang berbeza-beza..
seperti kes dadah, mengedar dan mengambil bahan larangan, seksual, rompak, curi dan lain2 lagi.. ish tak sangka kan..
ramai gak orang kita yang berumah di penjara mereka..

:. Remaja Hisap Gam dan Bercumbu Depan Perpustakaan .:

Amboie!!!..
nampaknya remaja sekarang dah bertambah kurang ajar..
berani berkelakuan tak senonoh di depan perpustakaan..
di depan orang ramai...
inilah yang aku baca dari Berita Harian .....
kejadian yang berlaku di Taman Rekreasi berhampiran dengan
Perpustakaan Negeri Cawangan Tamparuli..
aduhai..
ape nak jadi lah dengan budak2 ni..
sebenarnya kejadian ni bukan terjadi di Sabah sahaja malah aku rasa di tempat2 lain pun sama jugak..
remaja sekarang sebahagiannya seperti dah hilang arah tuju...
hidup hanya untuk enjoy dan bersuka ria sahaja..
dan bukan senang untuk menyedarkan mereka..
perlukan tekad yang kuat...
aku harap pihak yang bertanggungjawab dan masyarakat sekeliling juga akan sama-sama membendung masalah ini dari berluluasa...

:. Benarkah Ini Misteri Piramid ? .:


Selama 4000 tahun, manusia dan berusaha memecahkan misteri untuk apa pyramid dibina. Pyramid adalah makam Raja Khufu.

Pyramid dibangun berdasarkan pengamatan astronomis. Orang Mesir adalah ahli-ahli astronomi. Mereka sangat pandai membaca pergerakan bintang di langit. Langit di atas gurun pasir yang luas tak bertepi menjadi pusat orientasi hidup mereka. Dari posisi dan pergerakan bintang-bintang mereka meramalkan musim, menghitung waktu terbaik untuk mulai menanam gandum, meramalkan datangnya banjir dan badai. Dari pengamatan langit, mereka menemukan adanya sebuah titik hitam yang dikelilingi beberapa bintang. Bintang-bintang itu selalu berubah posisi, tetapi titik hitam itu tidak pernah berubah. Orang Mesir kemudian menganggap titik hitam itu adalah surga. Suatu tempat yang abadi. Tak pernah berubah.

Raja Khufu ingin memperoleh keabadian setelah ia mati. Ia ingin menuju syurga yang telah dilihatnya di langit. Maka ia memerintahkan untuk membuat suatu bangunan yang dapat menghantarkan jasadnya berangkat menuju ke keabadian. Oleh para arskitek dan penasihat ahli kerajaan, mereka bersepakat bahwa bangunan yang akan menghantarkan jasad Raja Khufu ke syurga itu berbentuk pyramid. Bentuk pyramid diyakini sebagai simbol kehidupan …

Ini adalah hasil bacaan aku dari sebuah penulisan... sekiranya korang ada maklumat lain atau pendapat yang berbeza boleh kita kongsi bersama.

:. BLOG SAMPAH vs BLOG HEBAT .:

aku tak tau le kenapa..
ade sesetengah blogger yang sendiri2 buat tafsiran..
yang ini blog sampah.. yang tu plak blog hebat...
adeii... yang aku tahu le kan..
kita bebas bersore..
bebas berkata-kata asalkan tak menyusahkan sesiapa..
asalkan apa yang kikta tulis tu tak menyinggung sesiapa..
pelik le pulak aku bila dia orang ni tetiba jadi pengkritik blog..
bagi komen yang bukan-bukan kat dalam blog orang lain..
tapi yang kelakarnyer tu...
tak berani le plak nak tinggalkan jejak di situ..
yang ade hanya
"Anonymous"
sahaja ... kalau le kan kamu kata blog kamu tu lebih hebat..
tinggalkan le jejak biar senang di lihat....
pelik2
macam2 hal...
kalau orang jenis ni bagi komen bukan2 pada aku memang aku ignore jer..
DELETE TERUS!!!!!
hahahahahhaha

:. Aku Nak Naruto Bukan Citer Blueee !! .:

Ni le natijahnyer kalau dunlod guna Ares...
sakit hati betul le..
semalam aku dengan my hubby downlod naruto terbaru
naruto shippuden 166 kat Ares le..
bila tadi aku tengok dah colour hijau tu happy sangat..
maksudnyer dah penuh le tu..
tetiba bila aku bukak... mak aii!!!
citer blue le plak...
ni bukan blue = biru..
ni blue = lucah
adeiiii
naseb bek anak aku lum tengok
my hubby kata..
" hamboiee mama... dah pandai yer sekarang..."
adeiiii!!!!
aku plak yang kena...
siot jer

Sunday, June 27, 2010

:. Orang Makan Orang Di China .:

mereka ini manusia atau binatang...
sanggup makan mayat bayi ini...
kalian tafsirkan sendiri ....




:. Nak Terjun Bangunan Ke?.:


Nak terjun bangunan boleh x??







adei??
fikir le dulu kawan...
baru kacewa skit.. x kan nak bunuh diri kot

( gambar tu sekadar hiasan jer.. sedekah dari google)

:. Salah Siapa Jika Anak Mencarut Pada Mak Bapak .:

Terkejut aku bila melihat seorang lagi anak kepada kenalan aku..
memanggil mak dan ayahnyer dengan panggilan 'BODOH'
Ya Allah..
dunia... dunia..
ramai betul remaja malahan ade juga kanak2 yang berani mencarut pada ibu ayah sendiri....
tetapi jika aku perhatikan semula..
aku tak salahkan anak2 itu 100%..
aku juga kesal dengan sikap mak dan ayah remaja tersebut sendiri selalu mengucapkan kata2 buruk seperti itu..
contohnyer.. si ibu tu selalu juga memanggil suaminya bodoh dan begitu sebaliknyer..
lihatlah..
jika mak dan ayah sendiri tidak dapat menjadi role model yang baik
bagaimana
nak melahirkan anak2 yang soleh dan solehah??

:. Entry Utk Isteri Yang AntiBola : Resepi Bola Masak Kari .:


Ni entry untuk isteri2 yang AntiBola..
kalau yang suka bola tu sila duk tepi yer...
korang yang sakit aty... makan aty... atau dah x ade aty langsung dengan
suami2 anda yang 24 jam duk depan tv tgk bola tu..
boleh le cuba resepi aku ni untuk kita hidangkan pada suami2 kita yang giler bola tu..
x kira ler untuk lunch ke atau dinner ke..
kalau ade lebih wat sarapan pagi pun boleh makan ngan lempeng..

BAHAN2NYER :

  • Sebijik Bola ( x kisah le bola ape pun... janji nama dia bola ... jangan bola api sudah )
  • 1kg stokin busuk ( stokin ni x mau yg bersih k... dan kalau boleh stokin bekas suami pakai)
  • 2kg kasut boot ( yang ni jangan yg bersih... kalau boleh yang berlumpur2 lagi)
  • 1biji wisel
  • 2 batang tiang gol ( ditumbuk lumat)
  • 1kg rempah kari ( kalau x letak rempah kari bukan le kari namanya)
  • 12 biji kelapa parut ( diparut dengan sabut2 kelapanyer sekali )
CARA MEMASAK :
  • Masukkan ke semua bahan2 tadi ke dalam sebuah kawah..
  • panaskan hingga mendidih
  • kemudian hidangkan semasa panas buat suami kita yang sedang menonton bola..
Selamat Mencuba!!!


:. Jual Anak Sendiri RM83 .:


Manusia Syaitan Ni Betul2 Tak Berhati Perut!!!!!






Sedih sangat bila terbaca kat surat khabar tadi ade satu kes
di California... sepasang suami isteri cuba menjual bayi mereka hanya dengan
harga $25 atau pun bersamaan dengan RM83 sahaja
apa nak jadi ngan dunia ni...
sampai anak sendiri pun nak dijual...
dalam suratkhabar tu jugak ade memaklumkan yang mereka berdua ni ketagih dadah jenih 'methaphetamine' ataupun syabu...

Saturday, June 26, 2010

:. Pencuri Sial Pulangkan Coli Yang Di Curi .:

( sekadar gambar hiasan )





Terbaca di harian Metro hari ni...
kejadian berlaku di Kangar..
seorang wanita ni terkejut bila colinya yang hilang di curi...
dua minggu lalu di letakkan di atas cermin keretanyer..
adeiii memalukan sungguh
Wanita ni seorang jurugambar.. dua minggu rumah sewanya telah dimasuki pencuri dan kamera digital SONY DSLR milik majikannya telah dicuri bersama dengan sepasang pakaian dalam miliknyer..
tapi nampaknyer.. hanya colinyer saje yang dipulangkan..
kamera tu x le plak..
aku terfikir gak.. agak2 kat coli tu ade tinggal cap jari x??
ni kena tanya cik polis le kot..

:. Steven Suami Maya Karin Sahkan Akan Bercerai .:



kalau sebelum ni aku ade wat entry pasal Maya Karin yang tak mahu komen pasal status hubungan dia dan suaminyer... tapi hari ni... dari Murai.com aku dapat tahu yang suaminyer Steven mengaku yang mereka akan tetap bercerai..
dan terkejut aku bila nama Remy Ishak pun ade disebut..
adeii.. yer ke Remy ade hubungan ngan Maya???
korang bacalah sini yer

:. Sape Nak Tukar2 Link Ngan Aku .:

Aku tengah update my blog..
so sekarang aku nak cari member2 blogger yg nak tukar2 link ngan aku...
ade sape2 nak tak??
tu pun kalau sudi ler..
x de paksaan pun.. hehehehe..
kalau sudi sila tinggalkan add url blog anda di sini..
nanti bila aku check korang dah link kan blog aku..
aku sure akan link kan blog korang gak kat blog aku yer..
dan kalau ade sesape yang dah link kan blog aku kat blog dia tapi aku belum link kan blog dia tu sila bagi tahu aku k..
sorry le may be selama ni aku tak pasan kot!!!...

:. Bangunan Pelik Berbentuk Bakul .:



Cute x bangunan ni...
cute kan..
agak2 ape le motif dia wat bangunan macam ni ea??



:. Fasha Minta Tiz Jangan Menipu .:


Ni ler dia..
x habis2 citer pasal cinta 3 segi si Jejai, Fasha dan Tiz..

"
"
"
"
"
"
"

adeii.. ni plak pengakuan dari Fasha tentang kata2 Tiz yang menipu..
ni pasal citer Tiz call kekasih dia si Jejai tu le pepagi buta..
aduhai... susah tul dunia artis ni..
macam2 hal...
apepun kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi..
boleh klik di sini yer...
Friday, June 25, 2010

:. Yahooo!!! Dapat Award Special!! .:

Yahoo!! bestnyer dapat awsrds special ni dari cik Cipot Cedot
tq yer dik Cipot ...
sebagai ganjarannyer dia telah letak link aku di sidebar blog dia..
katanya x de tempoh tertentu..
selama dia mahu katanya..
hehehhehe
( harap2 lama le yer )
kalau korang nak gak award yg cute mcm aku ni jom le reramai terjah blog dia..
jom2!!!!!!

:. Asal Usul Hantu .:



1. Hantu Raya – Berasal dari Tanah Melayu. Dipercayai terkorban di dalam satukemalangan jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya…kegemarannya mencuri kuih kuih raya. Tempat menginapnya disyaki di balai – balai raya.

2.Hantu Langsuir – Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang. Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang memasang langsir lalu terjatuh dari tingkap, terus mati. Selepas itu, dia selalu datang menjeguk langsirnya. Hobinya bermain aumm cak di tepi langsir.

3. Hantu Stokin – Berasal dari kawasan perindustrian Shah Alam. Merupakan seorang taukeh stokin yang berjaya sehingga lupa rumah tangga. Hidupnya asyik dengan stokin. Tidur stokin, makan stokin, minum stokin sehinggalah kawan kawan menggelarnya Hantu Stokin.

4. Hantu Jerangkung – Di percayai berasal dari Tanah Besar China. Ia bekerja sebagai penjerang kangkung di sebuah restoran. Hari hari kerjanya jerang kangkung dalam sebuah periuk besar. Satu hari seorang kawan menyergahnya dari belakang, kerana terlalu terkejut ia jatuh dalam periuk itu. Perkataan akhirnya ialah ‘jerang… ..kung’, jadilah Hantu Jerangkung. Hobinya mencangkung dan tempat tinggalnya dalam almari, sebab tu le ada lagu ‘Jerangkung Dalam Almari’.

5. Hantu Pontianak – Disyaki berasal dari India. Seorang lelaki, Mr. Ponti mendapat seorang anak perempuan yang sangat hodoh. Orang kampung selalu menyindir anak ponti ini. Ponti punya anak – Ponti punya anak – Ponti punya anak. Ponti sangat malu dan mengurung anaknya. Selepas 5 tahun, anaknya keluar dari rumah dan terkejutlah seorang nenek, Oi! Pontianak… Lekatlah nama pontianak.

6. Hantu Penanggal – Seorang ibu tiri yang kejam, hobinya menanggalkan kain anak tirinya selain kain lakinya. Dah terbiasa dia rasa seronok pulak. Dia melebarkan hobinya dengan menanggalkan kain orang orang kampung. Hebohlah satu kampung ‘Lari..lari… ..Penanggal’. Bila dia melihat sesuatu yang menarik seperti kurap, panau, kayap dan anu… ..dia pun mengilai semahunya.

7. Hantu Pocong – Berasal dari Puchong. Nama sebenarnya Amat Garpu. Dia ni suka sangat menipu, senang cerita… kaki cong le. Bila dia mati terlompat lompatlah dia, nak pergi cong orang. Pucong! Pucong!

:. Comey x Mama Noie .:

ni ler kalau mama rock ni..
nak pakai tudung pun harapkan orang adei..
siap dukung eisya lagi tuuu...

:. Nenek Kuat Makan Viagra .:


nenek paling hebat di dunia..









kalau nenek ni boleh bersenam macam tu..
x kan anda x boleh..
ok x??
nak cuba??
try le...
opss lupa nak bagi tahu..
nenek ni x makan viagra..
yang makan viagra tu nenek len ok!





:. Buah Tembikai Bentuk Hati .:

ttgk tu.... comel x??
cute kan...
buah tembikai bentuk hati....


:. Penanggal Mengamuk Di Batu Pahat .:


Batu Pahat : Ini berita yang aku baca dari surat khabar Sinar..
menurut surat khabar tersebut..





"
"
"
lorong yang dulunyer sunyi kini menjadi gempar apabila terjadi kejadin pelik di situ, yang mana terdapat haiwan yang mati dan isi perutnya hilang dan menurut mereka itu semua adalah dilakukan oleh "Nyai Blorong" dalam bahasa jawa yang bermaksud 'hantu penanggal'..
ade plak seorang penduduk kampung di situ yang terserempak dengan hantu tu..
adeii.. susah nak kata..
kalau korang nak tahu kena siasat sendiri le yer..



p/s : oh yer.. gambar kat atas tu sekadar hiasan je yer

:. Lagu Untuk Adikku : Tabahkan Hatimu k.. .:


Khas untuk adikku Eca dan suami....

BERSABARLAH DAN BERTAWAKALLAH
DALAM KEHIDUPAN INI
SESUATU YANG TERJADI ITU
TENTU ADA HIKMATNYA

PENDERITAAN YANG ENGKAU ALAMI
HANYA SUATU DUGAAN
DAN JANGANLAH KAU BERSEDIH HATI
TUHAN MAHA PENYAYANG

HATIKU MEMAHAMI
DERITA YANG ENGKAU RASAKAN
DIRIKU MENYAYANGI
OH...DIRIMU

LINANGAN AIR MATAMU
HANYA TUHAN YANG TAHU
PEDIH YANG KAU TANGGUNGI TAK TERKATA
SABARLAH WAHAI INSAN
YANG SEDANG MENDERITA
JANGANLAH BERPUTUS ASA

KASIH YANG KAU HARAPKAN
MENANTI DI HADAPAN
BAHGIA YANG KAU RINDU
TERBUKA DI AKHIRAT

KUHULURKAN TANGAN INI
SEBAGAI TANDA KASIH
SEMOGA KAU MENYEDARI
NIAT KU SUCI MURNI

lirik : Bersabarlah dari Warisan

:. Satu Lagi Berita Buruk .:


Tak tahu mengapa satu demi satu dugaan datang ada keluarga kami..
kini terkena pada adik aku Eca plak..
kesian Eca..
kesian gak baby dalam kandungannyer tu..
alg harap eca sabar menghadapi semua dugaan ni..
percaya pada semua takdir tuhan ni... ini semua tentu ade hikmahnyer..
along sentiasa ade di sisi Eca..
anggaplah along pengganti arwah mak dan abah..
jangan menangis lagi.. kesatlah air mata tu..
kuatkan semangat dan tabahkan hati..
along sayang eca k!

:. Blog Aku Laen Macam Jer .:

ni ler tadi..
tangan duk gatai2 x dak koje..
godeh2 blog aku..
at last korang tgk le sendiri hasilnyerr..
huhuhuhu
len macam je aku rasa..
korang rasa macam mana ea??
perlukah aku tukar dan tukar lagi..
atau kekalkan macam ni eaaaa???

:. GADIS DIRABA SEEKOR MONYET .:

"KASIHAN ANAK DARA NI.."
siapa sangka dia di cabul kehormatannyer
bukan oleh manusia sepertinyer
tetapi oleh seekor binatang...










:. My Daddy Super Cool Contest .:



Blogwalking hari ni rasa seronok sgt sebab jumpa satu contest ni..
contest ni adalah sempena hari bapa..
sape nak joint boleh buat macam mana aku buat ni ea..


Must follow bengelina and also my blogshop d'alya boutique


* ok yang ni aku dah follow.. dua2 sekali


Add bengelina (ID alina abu bakar) and also d'alya boutique at your blogroll/bloglist
* yang ni aku dah buat... sila chek k..


Copy this contest banner at your sidebar and link back to this contest entry
* ni pun dah buat dah..


Be
bengelina and d'alya boutique friends at Facebook - you can click on the FB Banner on bengelina right bar and d’alya boutique left bar - plz mention your ID name ya... mengagau kang den nak cari nanti... hehehhe
* pun dah add.. nanti chek yer.. "normah sapari"



Put your baby/kid’s photo (1 only) with their
super COOL daddy in your entry with daddy's name, their name, and age (1 day until 3 years 5 years old)



ni le gambar yang saya petaruhkan..
ni gambar anak kedua saya "Nur Iman Safri"
tengah sedap bertenggek kat perut ayah dia..
siap henjut2 lagi..
naseb bek le hubby aku ni cool je melayan...


Leave your message in my comment box with your permalink.

* ok sat lagi i tingalkan..

ok tuk yang len nak joint meh le reramai yerrr

Thursday, June 24, 2010

:. Balik Kampung Parit Raja .:



ni gambar2 snap... family aku sewaktu balik kampung di Parit Haji Ali, Parit Raja..
macam biaser le anak2 aku ni kalau balik kampung mesti happy sangat..
mak cik aku pun happy kalau kami sekeluarga datang..








:. Sehari Di Tanjung Balau .:

hari tu dapat gak bawak anak2 ke Tanjung Balau Kota Tinggi..
seronok betui mereka bermandi manda..
sampai tak layanx bila aku ajak ambik gambar..
aku plak memang x mandi masa tu..
malas le..
baik aku jaga Eisya sambil makan.. hehehehhe







:. Selipar Jepun Pink Giveaway .:


oleh kerana diriku dah tergoda dengan 2 plushies yang cute sangat ni..
mana le tahu ade rezeki noie kan..
korang yang len pun leh joint gak le kalau nak..
meh sini kalau nak joint kiter terjah blog Balqyys

:. Duniahalizda 1st Giveaway .:


thanks to Halizda sebab pelawa noie joint giveaway ni..
untuk korang yang ingin nak dapatkan hadiah best dari Halizda boleh le joint di sini yer

meh le reramai kiter meriah blog Halizda yer..layanzzzz


:. Maya Karin Cerai Atau Kahwin? .:


cerai atau kahwin??
"
"
"
"
"
"
"


Maya Karin meninggalkan tanda tanya..
adakah mereka akan bercerai??
yang pastinya mereka masih lagi suami isteri..
bak kata Maya..
"Apa yang berlaku selepas ini, segalanya mungkin,"


:. PinkLolipops-1st-free-Giveaway .:

semasa wat blogwalking tadi aku terjumpa kontest ni...
wow!!! i like..
ade 4 hadiah giveaway nii
semuanyer beg yang tantek2.. tapi yang pink colour ni yang aku minat hehhehe
sape2 nak joint leh singgah ke blog ayuRosli



k sekarang saya nak tag tiga org untuk joint kontest ni..



:.NisaChoc Giveaway .:


well.. aku ni jarang2 benor nak joint contest..
tapi bila tgk contest bab2 cokelat ni aku macam berminat le plak..
mana le tahu ade rezeki aku dapat cokelat tu hehehhe
ok kalau korang berminat nak joint leh le ke nisa punyer blog
hadiah nyer best...

Gift:
Love Box - Praline Chocolate with filling ( 8 cavities)



Tuesday, June 22, 2010

:. Berita Menyedihkan .:


Aku baru dapat tahu adik aku Yan dan anak sedara aku A'am terlibat dalam satu kemalangan..
Ya Allah selamatkan mereka..
tak sanggup rasanya nak kehilangan sesiapa lagi dalam masa terdekat ni

Sunday, June 20, 2010

:. Buku Paling Tebal Di Dunia .:


anda ulat buku..
kalau terror boleh anda baca buku setebal ini..??