Pages

Sunday, February 28, 2010

:. MERLIN SERIES... FUYOO .:


PUKUL 9.00 MALAM SETIAP AHAD

waktu ni my hubby memang dah tercongok duk depan tv.. ape lagi kalau mukan nak tgk citer fav dia MERLIN ni ler... sampai bergaduh2 ngan anak2 aku kalau nak tgk citer ni... hehehhe yer le.. anak2 nak tengok raja lawak.. nasib bek malam ni ade konsert jom heboh jadi citer MERLIN ni men lambat skit... x le bergaduh malam ni..
aku pun suka gak tengok citer ni... kalau ikutkan pelakon utama dia si Merlin tu x ler hensem sangat... hensem lagi Putera Arthur tu... tapi Merlin ni nampak sweet je dengan kesederhanaan dia.... makin lama makin seronok le plak tgk citer ni.. waktu aku duk menaip ni pun... my hubby masih lagi duk baring depan tv... terngaga tengok siri kegemaran dia ni..
ni kalau aku nak beranak kat sebelah dia pun dia suh tggu sampai citer ni habis le gamaknyer... waaaaaa... mampuihhh.....
kalau dapat anak lelaki jangan dia suh bagi nama MERLIN sudah ler...

muka nampak cool jew Merlin ni..

Putera Arthur yang hensem.. hehehhe


watak utama dalam siri Merlin

rugi sape tak tengok citer ni

:. KISS @ CIUM DEPAN ORANG ? .:





KISSING???

bila sebut perkataan KISS @ CIUM ... wah mesti ramai yang etlan air liur..
nape ea??.. mencium seseorang tu atau pun dicium oleh seseorang mempunyai banyak makna yang berbeza.. aku pernah tulis tentang kiss2 ni hari tu... tapi hari ni aku cuma nak citer tentang sesetengah masyarakat kiter sekarang ni dah x tau malu nak bercium di khalayak ramai... dah macam duk luar negara gamaknyer...
bukan setakat cium2 jew.. siap gesel2 hidung lagi... aduii lemah menengoknyer..
sebagai orang melayu kenalah jaga tatasisula kiter skit kann... kita kan ada agama.. ada pegangan ... kalau dah bercium mengalahkan mat saleh tu... melampau le kan... bila aku tengok gambar2 bercium di internet ni.. adei malu ler... orang kiter le plak tu..
nak letak dalam blog ni pun mukan senang.. takut anak2 aku tengok segan le plak.. tapi tuk menghampakan korang aku selitkan jugak dua tiga gambar kat cni...
layanzzzzzz.....




wah yang ni romantik sungguh... latar belakang tu macam dalam semak jew... ermmmm

adeii... ni macam adegan yang selalunyer budak2 sekolah ler... berceom kat tangga sekolah...


yang ni x tau le nak citer... ceom siang2 buta tengah2 panas... tapi depa ni kucing... lantak le kan..


yang ni plak kununnyer... kiss tuk melamar ler... tapi adeii... baru nak melamar... belum sah lagi tui x???

:. TAHNIAH BETY COZ DAPAT BABBY BARU .:




Tadi aku dapat msj dari kawan aku dari Segamat... sama jabatan ngan aku.. tapi dia duk cawangan lain... happry tui dia sebab dapat baby baru... baby sulung plak tu..
hehehhe tahniah Bety... akak harap Bety ngan baby sihat selalu..
tadi petang aku call dia tuk say congrate... wah sore dia happy betui ler...
aku plak yang berdebar2 anak tunggu baby baru ni... Bety dapat babby girl tau... wahh.. best2
Bety doakan akak selamat melahirkan juga yer..
harap2 nanti Bety send le gambar baby tu kat akak yer..
mesti comey cam Bety ngan ayah dia jugak..

:. Aku Punya Blog Aku Suka Ler Nak Tulis Aper .:


( Wajarkah Orang Itu Aku Tumbuk Seperti Ini ???? )






Ni nak citer pasal sorang manusia ni ler... awat dia nak komplain2??
eaaa suka aty le aku nak tulis ape dalam blog aku..
gosip ke... personal punyer citer ke... info ker... awat ler dia nak sibuk2 mengkritik plak
adeiii... mukan dia bagi aku gaji pun... hampeh tui ler budak sorang ni..
blog ni aku wat tuk isi masa aku... tuk jadi tempat aku meluahkan isi hati aku..
bukan atas paksaan sesape.. mukan gak atas idea dari sesape.. semua ni datang dari didi aku sendiri.. so.. aku rasa aku tak perlukan sape2 tuk kongkong ape yang aku nak tulis.. aku akan tulis apa saja yang aku suka as long ianya wajar bagi aku...
aku rasa korang pun sama kan???
so.. lantak le apa orang nak kata.. aku akan terus menulis selagi aku suka...

:. Biodata Sca Al Yahya .:


"
"

Biodata

Nama: Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Al-Yahya
Nama Komersial: Scha Al-Yahya
Usia: 25 tahun
Tarikh Lahir: 30 Mei 1983
Tempat Lahir: Sungai Petani, Kedah
Tinggi: 5 kaki 7 inci
Berat: 50 kg
Iklan: Hotlink, Nokia, Olay
Filem: Antoofighter, Histeria, Papadom
Drama: Impian Illyana, Sadiq & Co., Honeyz, Bella
Muzik kegemaran: Yang rancak
Minuman kegemaran: Jus Tembikai
Warna pilihan: Putih
Artis kegemaran: Vanidah Imran, Afdlin Shauki, Johnny Depp, Julia Roberts
Tempat kegemaran: Club Med, Cherating
Idola: Tun Dr Mahathir
Tabiat buruk: Terlalu banyak berfikir
Gelaran: Juara Dewi Remaja 2006

Biodata ni aku dapatkan dari www.murai.com.my..
saje je nak n3 kan di sini sebab my sis minat ngan scha ni..
so bila dia terbaca blog ni harap2 dia suka le..

:. Leez AF4 & Zizan Dah Setahun Putus Cinta .:



Pernah hangat tentang kisah cinta Leez & Zizan raja lawak..
pas tu senyap jew... then baru tadi terbaca yang dia orang ni dah putuih cinta rupenyer..
alahai... patut ler senyap jer... x dak khabar berita..
menurut leez ... zizan meninggalkannya tanpa pesan..
Tiada sebarang penjelasan yang diberikan oleh Zizan setelah meninggalkan Leez begitu saje..
aduyai.... betui ke Zizan??
Leez menanggung kesedihan tu selama setahun gak tuk menerima perpisahan itu..
But now Leez dah semakin okay.. dan dia menyatakan masih belum bersedia lagi nak bercinta..
sabar le leez k... berdoa sahaja dan tentu semua tu tentu ade hikmahnya
insya Allah..

:. Ye Ker... Erra Garang Sangat??? .:


ermm terbaca satu artikel yang mengatakan Erra menghadapi kesukaran tuk mancari pembantu peribadinya... disebabkan dia terlalu garang sangat... betui ker?
oleh sebab sikapnyer yang garang dan cerewet orang takut nak bekerja bersamanya...
laaaa... awat lagu tu???.. may be erra cuma mahukan yang terbaik kot
dan dia mementingkan disiplin dalam semua tugasnya..
alaaa tu biaser lah..
pernah gak tengok rancangan realiti erra.. kalau x silap tajuknya GUGUGAGA kot..
hehehhee nampak gak yang erra cam sedikit garang..
tapi kalau garang tu bertempat kira ok ler kan
ade jugak yang kata erra ni Queen Qontrol..
adeii... x bek men tuduh2 jer..
i pun kadang2 garang gak kat rumah
tapi garang yang bertempat le kan
x kan le ... x de angin.. x de ribut tetiba je nak mengamuk.. huuhuhuhu

:. Sakit Aty .:



Tetiba hati ni rasa sakit sangat???


kenapa ea??
entahlah susah nak dicakapkan
perlu ke diceritakan?
x yah ler kot
may be marah aku ni cuma sekejap jer
esok mangun pagi semuanyer akan ok semula kot
ermmm harap2 macam tu ler gamaknyer..
Friday, February 26, 2010

:. Wat My Frenz .:


aku baru je terbaca blog seorang rakan
dia sedang menghadapi masalah
ermmm aku doakan dia tabah menghadapi semua dugaan tu
memang tu yang selalu berlaku
sama juga seperti aku
selalu serba salah antara tugas dan jiran sekeliling
untung juga nasibku bertugas bukan di daerah ku sendiri
kepada temanku tu aku harap semua ini akan dihadapi dengan tenang
kalau kita nak tunaikan kerja mulia memang banyak dugaannya
bukan senang kita nak puaskan hati semua orang
apatah lagi dengan kerja seperti kita
niat kita baik nak membantu masyarakat setempat
tapi orang je yang selalu salah anggap
my frenzz... sabar k :)

:. B.P.R ~ AIR MATA JERNIH


dari airmataku yang jernih
renunganmu entah di mana
hembusan bayu membisik
engkau rindu kepadaku
betulkah apa yang kau katakan
ataupun mainan perasaan
jiwa yang gelodak
yang meronta kesakitan
aduhhh... aduhhh... aduhhh sakitnya
jiwa ini meronta dalam kepalsuan
andai aku tahu beginikan oh jadinya
aku pun tak mahu mengundur diri
walaupun cubaan menimpa
ku masih teguh lagi
bukan dari zahir matamu
aku pun begini
serupa walaupun berbeza
aku pun begini
serupa pada satu masa nanti

:. NUFFNANG DAH BANGUN LER .:

tetiba Nuff mangun malam ni... wahh ni yang semangat nak berblog ni
cam ni ler baru best. hilang rasa ngantuk... ni tak asyik tido jer..
agak2 nyer nape ea nuff ni suka tido siang... malam2 dia berjaga le plak..
adeiii x bagus tau selalu tido siang..
Thursday, February 25, 2010

:. Fesyen Rambut Yang Pelik .:

Aku tahumesti ade antara korang yang suka tukar2 gaya rambut... ikut trend le katanya.. tapi aku ni x gheti sangat bab fesyen2 rambut ni.... kadang2 ade jugak rasa nak mencuba fesyen2 terbaru ni... tapi bila aku tengok fesyen rambut yang pelik2 seperti kat bawah ni takut le plak nak mencuba... rasanya aku lebih rela botak dari berambut kot kalau dipaksa wat fesyen cam tu... hehehehe... apa pun layanzzz... kagum gak tgk keberanian dia org ni heheheh








:. KAWAN2 MEH LE TOLONG AKU .:




Tadi aku jumpa sorang member lama..
dia tunjukkan aku contoh bunga reben yang dia wat dengan kawan2 dier
wahhhh... comey sgt
tapi aku x sempat nak belajar cam ne nak wat tadi
korang ade x yang tahu macam mana nak wat munge reben tu
kalau ade plssss ajarkan aku
x pun bagi le aku ape2 web yang aku dapat rujuk tentang munge reben ni
kerjasama dari kalian amat dihargai!!!

:. NAMA YANG DILARANG DALAM ISLAM .:


Korang nak tau x? kadang2 ade nama yang tidak seharusnya kita berikan pada anak2 kita??
Tu ler zaman sekarang selalunyer kita suka bagi anak-anak kita nama2 yang pelik2 yg kononnya glamour dan ikut trend ler..
tapi tahukah kita apakah maksud nama2 itu
so.. len kali kenalah hati2 skit bila bagi nama kat anak2 tu yer
kat cni aku ade listkan beberapa nama yang dilarang penggunaannya
tapi x banyak ler... len kali aku bagi yang len plak
meh TERJAH... mana tau nama korang pun ade sekali :


1. AFINAH : YANG BODOH

2. BATILAH : YANG BATIL / TIDAK BENAR

3. DAHISYAH : GONCANG / STRESS

4. DANIYAH : YANG LEMAH DAN HINA

5. FASYILAH : GAGAL / KALAH

6. HASIDAH : YANG HASAD

7. JARIAH : HAMBA SURUHAN PEREMPUAN

8. NAJISAH : YANG NAJIS DAN KOTOR

9. QAZURAH : KEJAHATAN / PENGHINAAN

10. SAKIRAH : PEMABUK

:. Nasha Aziz .:



I like Nasha... sebab tu ler guna google search.. cari gambar Nasha
Cun x dier.. huhuhuhu memang cun maaa
alahai cunnyer dier .... cam puteri raja... aduiii


ayunyer.... macam gadis melayu terakhir
semoga Nasha sukses selalu
Wednesday, February 24, 2010

:. Terkejut Dengar JEHAN MISKIN Menyanyi .:




Masa aku dok mengadap laptop ni.. sambil2 tu aku tgk siaran tv3
rancangan kegemaran adik ler
JANGAN TIDUR LAGI
( adik aku memang x suke tido.. hehehe )
tetiba aku terdengar plak sore JEHAN MISKIN menyanyi
aduiii sweetnyer tgk dia nyanyi
walaupun sore dia ade le sedikit sumbang seh
tapi dia nampak cute bila nyanyi lagu Yuna siap men gitar lagi
huhuhuhu... i like JEHAN..
minat jer... karang lebih2 hubby i marah plak
good luck for Jehan...
tapi sebagai peminat Jehan i rasa better u tumpukan pada lakonan je k
nyanyi ni x yah kot.. hehehhehe
semoga sukses yer Jehan..

:. NAK RASA PENUMBUK AKU??? .:

GAMBAR NI HIASAN JEW... AKU X LER SETERUK TU YER


geram tui aku dgn satu manusia ni
dah le dia guna nick aku
baru je guna malam ni
sat lagi dia kata aku plak tiru nick dier..
ehh.. apa hal???
aku dah guna nick ni bertahun2
aku tgk nick dia dari tadi sikit pun aku x komplain
tetiba dia komplain aku plak
adeii ni dah melampau
nasib bek cuma berhubung di alam maya
kalau depan mata dah lama aku bagi dia rasa penumbuk maut aku ni
geram tui ler
ish ish ish geram2!!!!!!!!

:. DJ PALING MUDA & CUTE DI DUNIA .:



"Inilah DJ Tira"





Ermmmmm korang tentu tak kenal sape Dj yg cute n comel ni kan
yelah... kecik2 dah jadik dj... wah power tu..
Dj ni import jauh dari Kota Tinggi tau
dah le cute pandai le plak tu bercakap
nama dj baby ni "Athirah Husna "
cute kan
hehehhehe
sebenarnya ni anak seorang rakan sepejabat aku
aku saje je tumpang posing ngan baby dier
jangan mare haaaa.. sebab tajuk dia bikin gempak jer kihkihkih
Monday, February 22, 2010

:. AKU BENAR2 BENCI KAMU .:



Jahat ke aku sebab benci 'dia'
tapi aku x dapat paksa diriku dari menyukainya
semua orang selalu marahkan aku
sebab geli sangat dengan dia
aku tahu aku salah
tapi aku x dapat paksa diriku dari menerimanya
sejak dari kecil aku memang geli tuk melihatnya
Ya Allah jahatnya hambamu ini
tapi aku x berdaya tuk mendekatinya
apatah lagi nak menyentuhnya
waaaaaaa aku tidak sanggup
jijik sekali
apatah lagi tuk aku menceomnyer
aku x rela
apakah aku berdosa?
waaaaaaa maafkan aku
entah bila aku dapat menerimamu
kerna aku sering berharap tuk bertemu denganmu
walhal ko selalu berada di rumahku
waaaaaaaaaaa aku tak sanggup bersua denganmu
waaaaaaaa aku jijik
maafkan aku kerna membencimu
maafkan aku kerna tak dapat menerimamu
maffkan aku
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
MR FROG!!!!


P/S : nak wat cam ne dari kecik aku memang fobia ngan katak... huhuhuhu

:. AWAT NABIL KUTUK FILEM SENDIRI .:




Dengar gak citer pasal Nabil yg kutuk filem yang dia berlakon sendiri sebagai Pelakon Utama
dalam filem LU FIKIRLAH SENDIRI
pastu aku baru tgk plak rakaman temuramah dia dalam TERJAH kat tv3 malam tadi
adeii... awat hang Nabil??
namo le caka cam org dah tinggi diri k
may be Nabil x sedar ape yang dia cakap tu
dan harap2 len kali bila menjawab soalan wartawan tu kenalah lebih berhati2
jangan sampai kata2 tu memakan diri sendiri
hancus nanti dik oii...
Hubungan cinta Nabil ngan Irma pun dah semakin hangat sekarang
dalam satu majalah Nabil ade kata tahun depan maybe nak tawen ngan Irma..
wahhh... sis doakan yang terbaik je ler
my son yang sulung tu suka ngan Nabil
so harap2 Nabil akan sentiasa cool n namo riak2 k

:. DI RUMAH USANG INI .:






Di rumah usang ini
aku pernah berlari tertawa riang
sambil menjerit galak
dengan gurau senda mereka
di rumah usang ni
aku pernah tersenyum senyum sendiri
apabila waktu itu
kisah cintaku bermula
di rumah usang ini
aku pernah seharian merajuk manja
apabila yang kuhajati tak kumiliki
di rumah usang ini
aku pernah marah hingga terjojol biji mata
bila ada yang membantah kemahuanku
di rumah usang ini
aku pernah merasa belai manja mereka
merasa peluk cium mereka
merasa hangat pelukan mereka
di saat aku sedih dan berduka
kini aku masih di rumah usang ini
tapi mereka telah tiada
yang ada hanya memori lama
yang tak akan bisa memisahkan duniaku dengan mereka
dan kini di rumah usang ini
aku bingkaikan semoga cerita suka dan duka
agar satu masa nanti
kisah cinta mereka akan menjadi
sejarah untuk dikenangkan
buat generasiku yang seterusnya

:. ANAK + ATUK + ADIK = SAKIT .:





Ntah nape banyak tui dugaan aku bulan ni
nampaknya Tuhan betui2 nak menduga aku
Mula2 nenek meninggal
lepas nenek meninggal atuk plak sakit
anak aku plak kena demam panas dah 2 hari
tadi bila dah nak sampai opis
aku diberitahu adik atuk sakit lagi
anak aku plak demam makin tewok
nasib bek ade kawan2 yg memahami
aku x dan hubby x jadik keje
balik rumah nak bawak dia org pi klinik
ntah knp hati aku jadi x tentu arah bila dengar atuk ke atau anak aku sakit
terasa berat bila fikir untuk kehilangan sesiapa lagi
apatah lagi setelah nenek baru je pergi
sesampai di rumah aku terus bawa mereka ke klinik tenggaroh 2
terperanjat beruk aku kat sana bila sampai sana adik bongsu aku plak yg dah ade di sana
bukan datang saje2 plak tu
rupanya dia kemalangan waktu di sekolah
koyak dah dagu tu... kena 3 jahitan
berderau jantung aku bila tengok keadaannya
nasib baik x ape2 sangat
ermmm
ya Allah kau lindungilah keluarga kami
dah tak sanggup rasanya untuk aku menerima kehilangan orang2 tersayang buat masa ini
kerisauan dan kebimbangan ini membuatkan aku semakin tertekan setiap hari
aku harap aku akan kuat untuk menanggung dugaan darimu ini Ya Allah

ini le gambar adik aku selepas balik dri klinik tadi... ish... macam2

ini gambar iman waktu dia sihat ler... waktu demam ni x de mood nak di ambil gambar

inipun gambar atuk kesayangan aku waktu dia sihat... harap2 atuk sihat selalu le hendaknya

:. HOT LAGI KISAH HANTU DI ANUGERAH JUARA LAGU .:


( ermmm korang tengok sendiri & lu pikir le sendiri yer )
"
"
"
AJL dah lama berlalu tapi masih lagi ade yg duk sibuk citer
pasai HANTU AJL
ntah ea nak membenarkan kesahihannyer
susah nak di jangka
orang yang paling suka membaca tentang ni my hubby ler
adeii
sibuk suh aku cari citer2 pasal HANTU AJL ni.. malehnyer nak melayan
mukan ape...
dah memalam buta ni nak baca citer pasai hantu seram sejuk le plak
apa pandangan korang plak ea?
mana tau korang ade fakta sendiri pasai hantu tu
share le ngan aku
leh gak aku menjawab soalan2 cepu mas my hubby tu nanti
:))))) tulun yer frenzz!!
Sunday, February 21, 2010

:. KAMAL ADLI VS INTAN LADYANA .:




Wah... wahhh hot sakan sekarang kisah cinta KAMAL & INTAN ni yer..
ermm dengar citer dia orang dah mengaku yer
wahhh... kiter doakan mereka berdua kekal berpanjangan le yer
dua2 pun cute
macam pinang di belah dua le yer
kalau dapat tgk dia org berlakon filem sama2 tentu best kan
hehehhehehhe




:. PEMBUNUH : DENDAM .:

?
?
?

DENDAM ITU BAHAYA TAU

IBARAT RACUN YANG BOLEH MEMBUNUH MANGSANYA

MANUSIA YANG BERDENDAM SELALUNYA BUTA

BUTA DENGAN DUNIA SEKELILINGNYA

kenapa aku tetiba citer pasal dendam ni???
huhuhu mukan ape
tgk dvd ni semalam citer omputeh
ntah ape ntah tajuk dier
tapi msj yg nak disampaikan tu pasai dendam ler
bahaya betui manusia kalau dah berdendam ni
amarahnyer tu mampu membunuh
kepada sesiapa yang ada menyimpan dendam tu
harap2 ingatlah tuhan yer
buang je semua perasaan dendam tu
belajar tuk memaafkan
aku bukan nak ingatkan orang lain jer
tapi diri aku sendiri
aku nak cuba tuk mengasihi semua orang
walaupun orang tu pernah menyakiti kita
kata orang memaafkan tu manis rasanya

:. NARUTO DAN KUASA PENGARUHNYA .:




Anak kedua ku si Iman demam
badannya panas sangat
nasib bek le dia kurang merengek
cuma satu je yang nak kena layan
dia nak tengok kartun NARUTO je dari tadi
adeiii baru 2 tahun dah jadi peminat NARUTO
aku x salahkan dia pun
dah bapak dia pun peminat setia NARUTO nak wat cam ne
yang jadi mangsa aku le
terpaksa layan NARUTO gak dari tadi
( psttt lama2 aku jadik peminat NARUTO gak le nampaknyer )

:. Tandas yang Pelik2 Le Plak .:


Ntah nape malam ni aku asyik tengok gambar yang felik2 jer..
baru sat tadi aku skodeng gambar tandas2 yang pelik2
unik dan yang paling penting bersih
meh.. meh.. aku ajak korang kongsu tengok sama2
mana ler tahu rekaan ni boleh korang tiru wat kat rumah korang plak
zassssssss..........



tengok le tandas ni... dah le berdindingkan cermin je
pas tu tambah cute dengan lukisan munge2 tu

ermm yang ni plak... dah x macam toilet le plak... dh mcm padu munge jer hehehe


yang ni plak toilet ala jepun... ermm x dapat aku bayangkan car2 membuang tu

yang ni pun len macam jer.. berbatu2 le plak

wahhh yang ni mangkuk tandas dia cute giler... siap ade gambar munge2 tu... kalau aku ler x sampai hati nak membuang hehehhe