Contact Us

FB : Door Gift Budget Murah Personal FB : Sis Noie Craft Instagram : sis noie craft Whassap : 0197869165

About Me

My photo
:.Aku adalah seorang wanita biasa yang hidup dengan menulis untuk berbicara.: p/s : jika sesiapa ade pertanyaan atau verita nak dikongsi bersama boleh ler email kan pada saya di teddy_bear81@ymail.com

Sunday, January 31, 2010

:. Mandi Laut Le Plak .:

Hari tu kami pi mandi laut plak di Tanjung Leman Mersing.

Seronok betui sebab dh lama x mandi laut.

Macam biasalah yang paling happy tentulah Akim & Iman

Penatnya ayahnya menjaga, tapi seronok jugak tengok dia org enjoy men air.

Aku.. sekadar jurugambar jer.. nak mandi sama malas le plak takut kulit mengelupas hehehehe.


'TGK LE AKSI2 BUDAK BERDUA NI... SERONOK SAMPAI X INGAT DUNIA'


'SUKA BETUL DIA ORANG MEN AIR.. SAMPAI X INGAT NAK MAKAN PUN'

'KELAKAR KALAU TENGOK GAMBAR NI, KEBETULAN MASA AMBIK GAMBAR NI IMAN TERJATUH DALAM AIR.. TAPI YANG BEST TU DIA X NANGIS PUN'


'IMAN LANGSUNG X TAKUT AIR.. MALAHAN DIA X NAK HUBBY AKU PEGANG DIA.. NAK MANDI SENDIRI KONONNYER.. HEHEHE'

Friday, January 29, 2010

~ Gambar Kenangan ~


wah2 jangan jeles aku dapat gmbr ni curik2 dari fb kawan aku hehehhe
tgk le betapa cutenyer kami hehehehe

~ Kenangan Dulu2 ~





Semenjak ade fb ni rajin le plak aku melayannyer
walhal sebelum ni walaupun tiap hari duk melayan intenet x pernah le plak aku minat nak men fb, sekrg le baru nak menjinak2 kan diri
dapat le jumpa kawan2 lama
seronot jugak sebab kwn2 yang dh bertahun2 terputuih hubungan dapat bersama semula.
Bila dah berjumpa ni mcm2 citer..
ade yg baru kahwin.. baru tunang.. dh beranak pinak pun ade hehehe
pantasnya masa berlalu kan?
sepertinya baru je semalam aku bergelar student
sekrg dh bekerja dah.. siap ade anak lagi hehehehe
kekadang tu rasa mcm nak putar je masa semula
windu dengan kenangan dulu2
tapi tu semua tentulah mustahil
hehehhee
ape pun aku doakan semua kawan2 aku akan bahagia dengan kehidupan masing..
:-)

Thursday, January 28, 2010

~ Pi Picnic ~

Ahad lepas aku jejalan ngan family pi air terjun gunung pulai

saje nak cri tempat tuk sejukkan badan

yang paling seronok sekali tentulah anak aku dua org tu

suka betul dia dpt mandi manda


"tgk le akim tu sakit2 pun nak mandi... iman jgn citer le.. x nak kuar dh dri situ"


"budak2 ni mukan sibuk nak mandi...sibuk berlumba carik udang... ntah ape2 jer"

"tu adik ipar aku yg baru sampai dri sabah... kesejukkan dia men air hehehe"

"hubby aku jadi bodyguard je.. mukan dia nak mandi.. sejuk le kunun katanya... ceh"


"seronok tui makan kat cni memang selera habis"

:. Citer Lawak Hari Khamis .:



satu citer lawak hari ni
mcm nk pecah pewot aku ketawa
abg yazid le
tadi dia bersin sampai terpelanting butang suar dia
hahahahahahhahaha
nasib bek le hari ni hari khamis pakai baju batik
so leh le cover2 skit
hehehe aku ni macam nak pecah perut ketawa
buat abg YAZID
" rasanya dh sampai masanya abg yazid pakai suar saiz besar skit sebab perut tu dah makin buncit"
hahahahhahahahahhahahahhahah
(gelak penjahat)


( inilah gambar butang suar abg yazid yg telah tercabut... gambar suar dia x payah le aku tayang kat cni... psttt malu le )

Wednesday, January 27, 2010

~ MY LOVELY MUM ~


 I didn't want to lose you Mak,
But I couldn't keep you here
Mak you were wonderful.
Mak you were great,
Mak  you will still in my heart,

And now that you have left me,
I feel so much alone,
I really need to see you smile,
I really need to see you laugh,
I need you more than ever Mak, now that you have gone.

If only I have told you, just before you died,
How much I loved and cared for you, I still would have cried,
But the pain would not be half as bad, As it's feelings right now,
Because I've lost a good mother, a good mother in you.

Mak I feel heavy,

Mak I feel blue,
Because I'm so alone, and really missing you.

YA ALLAH SEND MY KISS TO MY MOTHER

~ SAYANG ABAH...WINDU ABAH ~


Abah...so many images come to mind

whenever I speak your name;
It seems without you in my life
things have never been the same.

What happened to those lazy days
when I was just a child;
When my life was consumed in you
in your love, and in your smile.

What happened to all those times
when I always looked to you;
No matter what happened in my life
you could make my gray skies blue.

Abah some days I hear your voice
and turn to see your face;
Yet in my turning...it seems
the sound has been erased.

Abah who will I turn to for answers
when life does not make sense;
Who will be there to hold me close
when the pieces just don't fit.

Oh Abah.. if I could turn back time
and once more hear your voice;
I'd tell you that out of all the dads
you would still be my choice.

Please always know I love you
and no one can take your place;
Years may come and go
but your memory will never be erased.

YA ALLAH IM REALLY MISS HIM....

~WINDUNYER~

waaaaaaa rehat time dah
busannyer melayan fail2 kes ni nantuk
huhuhu dah le x dapat ikut pi operasi atau aktiviti luar
maklum le tengah sarat ni kan
waaaaaa lama le aku dicutikan ni huhuhuhu
belek punyer belek ternampak gambar2 lama le plak
gambar ni di ambil masa arwah abah dan mak ade lagi
huhuhuhu really2 miz mak n abah
nampak gak gambar Akim masa dia kecik lagi wahhh
comey cam aq gak hehehhe
NI LE GAMBAR ARWAH MAK DAN ABAH AKU YANG AKU BARU JUMPA DALAM KAMERA LAMA ECA YANG DAH LAMA HILANG.... WAAAAA... WINDUNYER....
GAMBAR MASA BARU ADE ANAK SATU DULU... RUMAH KAMPUNG PUN MASIH RUMAH LAMA LAGI.... WAHH KURUS SKIT KAN...WAAAA
COMET X AKIM?... MASA NI DIA BARU SETAHUN LEBIH JER... COMEY KAN...
MUAHHHH AKIM

Tuesday, January 26, 2010

~Selamat Pengantin Baru ~

TAHUN 2009 ADE 4 ORANG KAWAN SEOPIS AQ YANG TAWEN
HEHEHE BAYANGKAN ADE 4 PASANGAN PENGANTEN DALAM JABATAN KAMI
WAH MERIAH
 SUNGGUH...
APE PUN AKU DOAKAN KEPADA SHIELA,EN FAUZI,EN AZNIZAN DAN FAIZAL AKAN BAHAGIA KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT
Sheila & Awang nampak garang di atas pelamin...hehehhehe
En Fauzi Dan Pasangannya : macam pahlawan dah si en Poji tu...hehehhe
En Aznizan & Azu : Hepynyer atas pelamin..suke ler tu...hehehhe
Ni salah seorang penanten baru kiter...sebab aq x dak gambar tawen dia letak le gmbr dia yg macho ni... selamat penanten baru Faizal... :)
p/s : semoga semuanya kekal hingga ke akhir hayat...amin...

:.Fail Bengong.:

manyak kejenyer
adeiii
mencik2 kena mukak fail ni
awat penagih dadah ni x habis2
adei bila melayu nak pulih ni ??????????????????
tensen sungguh!!!!!


"WAJAH AKIM SELEPAS BEBERAPA MINIT DIA TERJATUH"

Jumaat yang lalu Akim ditimpa skit kemalangan
dia terjatuh sewaktu balik dari kedai
dak Akim ni memang suka berlari2
puas berbuih mulut aku ni bercakap
mukan dia pedulik pun
sedey ade..geram ade bila ayu dukung dia balik rumah dengan berdarah2 di wajahnya
macam nak pitam dah aku ni
nasib bek le luka luar jer
if something happen kat dier
aku leh jadik giler
bila dia tido ni cian plak aku tgk muka dia
mesti pedey dan tatet tu
tapi tadi aku dah pujuk skit dia
bawak dia pi shopping skit
belikan dia sandal baru,jam tangan & box pensil 
apa lagi suka yang amat le dia tu
itu pun ade satu lagi janji yang masih dia tuntut
nak mintak kepci le plak
aku kata kat dia esok jer le
nasib bek dia dgr cakap
aku ni memang garang dengan dia
tapi kalau dia mintak ape2 x sampai hati le plak nak menolak
harap2 luka di wajahnyer tu akan cepat sembuh cian dia malu nak jumpa kawan2

~ 2010 ~


   
Some days I can hardly believe that it is 2010 already...time seems to be speeding up....sometimes I think it goes too fast and then other times it seems too slow. I was looking at my kids tonight and I realized that they are almost grown...it made me want to cry. I have always said that I would be glad when my kids got older but now that they are I wish for those moments when they were small back again..

Monday, January 25, 2010

~ My New Baby ~


GAMBAR SCAN MY BABY

Hari tu aku pi scan.... sesaje nak tgk kedudukan baby ok ke tak..
yang best tu doktor kata 90% baby kami adalah girl
wah... masa tu tuhan je tau mcm mana happynyer diri aku ni
tersengih2 tersenyum2
kuar dari bilik doktor ingat nak rahsiakan dulu dari izan
tapi bila dia tgk aku dah tersenyum2 kambing tu
tau dah dia keputusan scan tu
hehehe
namo le berharap sgt tapi kalau dapat gurlz bagus le sgt
kalau boy pun ok gak dah rezeki kan
tapi oleh kerana naluri tu dah membuak2 nak baby girl aku x dapat tahan nafsu beli baju girl
mula2 my hubby bising gak tapi lepas tu dia wat bodoh jer
bukan dia x tahu perangai aku yang degil ni
hehehehe
cayang my hubby....muahhh..
 

~ Windunyer ~


Lama x koje
windu plak dgn opis ni
windu ngan kawan2 gak
blur2 skit hari ni sebab manyak ketinggalan citer kat opis
orang2 sekeliling duk bercerita aku duk ternganga jew
awal pagi bos dh panggil surat balas satu surat
nak wat satu surat pun huru hara
almaklum le dh lama sgt cuti
keblurannyer terserlah
hehhehehe

Monday, January 18, 2010

~BEDAY IMAN~




~My Cute Baby~





~Aku Sakit~

Hampir 2 minggu aku tak bersuara
2 minggu juga aku terlantar di rumah
2 minggu juga aku menanggung kesakitan
2 minggu juga ku terima macam-macam tomahan
hehehehe
manusia biasalah
depan kita dihulurkan simpati
belakang kita senyuman sinis diberi
marah?
geram?
sejujurnya siapa yang tak akan marah
seikhlasnya siapa yang tak akan geram
tapi aku tetap tersenyum
doaku buat mereka
semoga satu masa nanti mereka akan merasa apa yang aku rasa
itu saja yang aku harapkan
tuhan tu maha adil
aku harap kebenaran akan menang diakhirnya
buat kaum keluarga dan rakan2 yang banyak memberi sokongan
terima kasih sangat2 aku ucapkan
tanpa bantuan dan dorongan dari kalian semua
mungkin semangatku dah lama hilang
'LUV U ALL'